Obavijesti

Sport

Komentari 1

Dobra vijest i za Hrvatsku: NBA liga će početi 22. prosinca...

Dobra vijest i za Hrvatsku: NBA liga će početi 22. prosinca...

Planirani početak nove NBA sezone za 22. prosinca dobra je vijest i za hrvatsku košarkašku reprezentaciju, jer su time povećani izgledi za sudjelovanje igrača iz NBA lige na kvalifikacijskom turniru za OI

VIDEO

Udruga igrača blizu je dogovora s vodstvom NBA lige kojim bi se omogućilo da nova sezona započne 22. prosinca, a u njenom osnovnom dijelu bi na rasporedu bile 72 utakmice, odnosno deset manje nego što je to uobičajeno, izvijestio je američki ESPN. 

To je rezultat odvojenih razgovora koje su u srijedu vodili predstavnici igrača s jedne i vodstvo NBA lige s druge strane, očekujući da će datum početka nove sezone biti potvrđen. Prema ESPN-ovim saznanjima igrači bi se tijekom četvrtka trebali izjasniti o tom prijedlogu, a očekuje se da će prihvatiti i novi prijedlog financijske raspodjele novca za sljedeće dvije godine.

NBA: Finals-Los Angeles Lakers at Miami Heat

Prema sadašnjem planu je izgledno da će trening kampovi NBA momčadi biti otvoreni 1. prosinca.

Planirani početak nove NBA sezone za 22. prosinca dobra je vijest i za hrvatsku košarkašku reprezentaciju, jer su time povećani izgledi za sudjelovanje igrača iz NBA lige na kvalifikacijskom turniru za Olimpijske igre u Tokiju kojem je domaćin Split. 

Prvotni plan je i bio da liga počne prije Božića, ali igrači su se požalili smatrajući kako im je to premalo vremena za odmor, naročito za klubove koji su došli do same završnice u play-offu. Zahtijevali su da to bude siječanj, a to je stvorilo noćne more Hrvatskoj, ali i drugim reprezentacijama koje se bore za Olimpijske igre. Kako su kvalifikacije u lipnju, postojala je mala vjerojatnost da će NBA igrači nastupiti, ali sada su sve veće šanse. Uz to, čelnici su morali reagirati jer bi organizacija izgubila na milijune dolara s kasnijim početkom utakmica, a svima je jasno koliko im zarade donose utakmice na Božić.

Odahnula je tako organizacija, odahnule su reprezentacije, ali igrači sigurno neće biti baš zadovoljni jer im je ostalo malo vremena za odmor.

NBA: Washington Wizards at Utah Jazz

Još nema nikakvih naznaka o povratku gledatelja u NBA dvorane. Na prodaji ulaznica za prošlu sezonu NBA liga je izgubila 800 milijuna američkih dolara, nakon što je natjecanje prekinuto 11. ožujka zbog izbijanja pandemije bolesti Covid-19.

Nastavak sezone "pod balonom" u Orlandu, koji se dogodio četiri i pol mjeseca poslije, smanjio je ostale gubitke koji bi nastali otkazivanjem ostatka utakmica osnovnog dijela i cjelokupnog doigravanja. NBA liga je izgubila oko 400 milijuna dolara od sponzorstava i prodaje predmeta, a procjenjuje se da je još 200 milijuna izgubljeno kad je Kina uvela 'NBA bojkot' jer je bivši glavni menadžer Houston Rocketsa Daryl Morey izrazio podršku protestantima u Hong Kongu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'
VELIKI NAVIJAČ

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'

Popularni Robert Knjaz radio je emisiju za vrijeme svjetskog prvenstva u Japanu i Južnoj Koreji, a u jednom trenutku nabasao je na potencijalnog predsjednika Hajduka
Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'
IMALA JE 12 GODINA

Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'

Plakala sam tu noć, ali sljedeći sam dan prešla preko toga. Oni vjerojatno nisu odrasli oko ljudi koji se razlikuju od njih. Ne ljutim se zbog toga, rekla je mlada američka tenisačica