Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
56 komentara

Dobro došao u Split: Francka Zou već prozvali - Frane Zolja

NA POLJUDU VOLE STRANCE Od Avieja Lestera, odnosno Ante Lustera, do Artema Milevskog zvanog Mile Viski... Svaki stranac u Hajduku dobije nadimak

Miro Gabela/hajduk.hr
Foto: Miro Gabela/hajduk.hr
56 komentara

Splitski je običaj da strani sportaš dobije nadimak čim stigne u Split.

Jedan od prvih, Amerikanac Avie Lester, na Gripama je od milja postao Ante Luster. Zdepastog Massa Sarra navijači Hajduka prozvali su Masa, Brazilac Patinho je zbog nespretnosti od suigrača prozvan Lopatinjo, a njegov kolega Cassio dobio je nadimak po nešto popularnijem proizvođaču satova Seiko. Kouassi je bio Kvasina, Milevski je još Mile Viski, a Franck Ohandza Zoa je - Frane Zolja.

U Splitu su strani sportaši uvijek dobrodošli, navijači su im čak i skloniji od domaćih. Lesteru su redovito skandirali "Ju-es-ej" (USA), zbog Massa Sarra su na utakmice nosili zastave Liberije, a nema sumnje kako će uskoro na sjeveru Poljuda osvanuti i zastava Kameruna, pogotovo ako Franck Ohandza Zoa, odnosno Frane Zolja, kako su ga odmah prozvali, bude redovito parao protivničke mreže.

- Na prvi pogled Frane izgleda malo zdepasto, no jako je mišićav i moćan te je, netipično za igrače iz Afrike, uvijek prvi na svim vježbama. Jako mu je stalo da se dokaže u Hajduku jer je u reprezentaciji Kameruna smjena generacija, pa se nada pozivu izbornika - hvale ga na Poljudu.

Kako i ne bi kad je jedan od rijetkih koji su u prvom ogledu s Sillamäe Kalevom zadovoljili trenera Burića.

- E pa ja nisam zadovoljan jer nisam postigao gol. A to znači da kao napadač nisam napravio ono što je moj posao - samokritičan je simpatični Kamerunac, koji je, istina, dva puta poslao loptu iza leđa golmana Starodubceva, no oba su mu opravdano poništena zbog zaleđa.

Ohandza je imao neobičan put, iz Kameruna je otišao igrati u Tajland, potom u Njemačku, Grčku, a prošlu sezonu završio je u drugoligašu Sesvetama. Sad je stigao u Hajduk, u kojem je s 23 godine jedan od najstarijih i najiskusnijih. Prvi dojam je dobar, bit će pojačanje za "bile".

- Iznenadio sam se koliko su mi suigrači mladi, ali i koliko su talentirani. Za sebe još mislim da sam mlad, ali oni su tek na pragu punoljetnosti. U Estoniji nije bilo dobro, no vjerujem da ćemo uskoro biti puno bolji, pogotovo kad se uigramo - nada se Zoa.

Nema puno vremena, uzvrat je u četvrtak u Dugopolju.

Naši partneri pišu
Message