Obavijesti

Sport

Komentari 45

Dobrodošli, dragi dinamovci, na najbolji stadion na svijetu...

Dobrodošli, dragi dinamovci, na najbolji stadion na svijetu...
1

Red Hot Chili Peppers, Bon Jovi, Bruce Springsteen, Robbie Williams, U2, to su samo neki od pjevača i bendova koji su imali koncerte na ovom sjajnom stadionu. Dinamo dolazi na najmoćniji stadion današnjice

Dom Manchester Cityja dosad je ugostio i ragbi utakmice, boksačke mečeve, koncerte u mjesecima kad nema nogometnih utakmica.

Red Hot Chili Peppers, Bon Jovi, Bruce Springsteen, Robbie Williams, U2, to su samo neki od pjevača i bendova koji su imali koncerte na ovom sjajnom stadionu.

Pokretanje videa ...

Etihad za nogometne utakmice ima kapacitet od 55,097 sjedećih mjesta i peti je stadion po veličini u Premiershipu. U ovom je trenutku, prema istraživanju Footyja, najbolji stadion na svijetu. Njegova izgradnja stajala je nešto manje od 200 milijuna eura, a kad je izgrađen, stadion je nosio ime City of Manchester Stadium.

No, sad se zove Etihad iz sponzorskih razloga. U ljeto 2011. godine promijenio je ime u Etihad Stadium nakon potpisivanja 10-godišnjeg ugovora sa zrakoplovnom kompanijom iz Abu Dhabija. Taj ugovor s Etihadom, koji je već sponzor na dresovima Cityja, ‘građanima’ će donijeti oko 110 milijuna eura do 2021. godine.

Dinamo i njegovi navijači gostovat će, dakle, u velebnom domu engleskog prvaka. Iz centra Manchestera do stadiona imate samo 15-ak minuta, tako da navijači hrvatskog prvaka ne moraju žuriti na stadion.

Dobio je Dinamo 2700 ulaznica za ovu utakmicu, prodano ih je oko 1500 i jasno je kako će “modri” imati jako dobru podršku na Etihadu. Prva dva kata sigurno će biti popunjena, a i na trećem bi moglo biti Dinamovih navijača.

Zagrepčani u Manchester putuju danas ujutro, a povratak je odmah nakon utakmice. U ponedjeljak navečer na Old Traffordu veliki derbi Premiershipa igraju Manchester United i Arsenal.

Ta je utakmica ovih dana u Manchesteru u centru pažnje, ni Pep Guardiola nakon Evertona nije previše pažnje dao idućoj utakmici u Ligi prvaka. Naravno, oni smatraju kako će imati lagan posao u utorak. Koeficijent na pobjedu Man. Cityja je 1,10, a na pobjedu Dinama čak 30. Kvota na više od tri gola je 1,55.

Pokretanje videa ...