Sport

Komentari 45

Dobrodošli, dragi dinamovci, na najbolji stadion na svijetu...

Dobrodošli, dragi dinamovci, na najbolji stadion na svijetu...

Red Hot Chili Peppers, Bon Jovi, Bruce Springsteen, Robbie Williams, U2, to su samo neki od pjevača i bendova koji su imali koncerte na ovom sjajnom stadionu. Dinamo dolazi na najmoćniji stadion današnjice

Dom Manchester Cityja dosad je ugostio i ragbi utakmice, boksačke mečeve, koncerte u mjesecima kad nema nogometnih utakmica.

Red Hot Chili Peppers, Bon Jovi, Bruce Springsteen, Robbie Williams, U2, to su samo neki od pjevača i bendova koji su imali koncerte na ovom sjajnom stadionu.

Etihad za nogometne utakmice ima kapacitet od 55,097 sjedećih mjesta i peti je stadion po veličini u Premiershipu. U ovom je trenutku, prema istraživanju Footyja, najbolji stadion na svijetu. Njegova izgradnja stajala je nešto manje od 200 milijuna eura, a kad je izgrađen, stadion je nosio ime City of Manchester Stadium.

No, sad se zove Etihad iz sponzorskih razloga. U ljeto 2011. godine promijenio je ime u Etihad Stadium nakon potpisivanja 10-godišnjeg ugovora sa zrakoplovnom kompanijom iz Abu Dhabija. Taj ugovor s Etihadom, koji je već sponzor na dresovima Cityja, ‘građanima’ će donijeti oko 110 milijuna eura do 2021. godine.

Dinamo i njegovi navijači gostovat će, dakle, u velebnom domu engleskog prvaka. Iz centra Manchestera do stadiona imate samo 15-ak minuta, tako da navijači hrvatskog prvaka ne moraju žuriti na stadion.

Dobio je Dinamo 2700 ulaznica za ovu utakmicu, prodano ih je oko 1500 i jasno je kako će “modri” imati jako dobru podršku na Etihadu. Prva dva kata sigurno će biti popunjena, a i na trećem bi moglo biti Dinamovih navijača.

Zagrepčani u Manchester putuju danas ujutro, a povratak je odmah nakon utakmice. U ponedjeljak navečer na Old Traffordu veliki derbi Premiershipa igraju Manchester United i Arsenal.

Ta je utakmica ovih dana u Manchesteru u centru pažnje, ni Pep Guardiola nakon Evertona nije previše pažnje dao idućoj utakmici u Ligi prvaka. Naravno, oni smatraju kako će imati lagan posao u utorak. Koeficijent na pobjedu Man. Cityja je 1,10, a na pobjedu Dinama čak 30. Kvota na više od tri gola je 1,55.

Najčitaniji članci