Sport

Komentari 64

Dobud zbog udaranja igrača Partizana izbačen iz momčadi

Dobud zbog udaranja igrača Partizana izbačen iz momčadi

Zbog nesportskog i opasnog čina u Beogradu, čime je naštetio sebi, ekipi i ugledu Kluba, oduzima mu se kapetanska traka, te je novčano kažnjen, objavio je Jug

Nikša Dobud više nije kapetan vaterpolista Juga, izbačen je iz prve momčadi te će biti i dodatno novčano kažnjen. Odluke su to Uprave Juga nakon teškog incidenta svog kapetana na utakmici s Partizanom u Beogradu sredinom prosinca.

Dobud je u bazenu šakom u glavu udario deset godina mlađeg protivnika Marka Manojlovića i razbio mu arkadu te je mladi vaterpolist Partizana kasnije morao na šivanje u bolnicu.

- Onakav udarac je van svake pameti. Dobud je samo želio ozlijediti našeg igrača, nije imao nikakav povod da ga udari - rekao je predsjednik Partizana Aleksandar Šoštar odmah nakon utakmice.

Naravno, reagirao je i Jug. I to oštro. U svom priopćenju dotaknuli su se i neuspjeha u polufinalu Kupa kada su izgubili od Mladosti. Dobud i Jug kaznio je i LEN. Bivši kapetan dobio je tri utakmice kazne u Ligi prvaka, a Jug na klupi ne smije imati zamjenu za njega u sastavu, odnosno, imat će igrača manje na klupi.

Priopćenje VK Jug donosimo vam u cijelosti:

'Na početku sezone posložena je ekipa za osvajanje trofeja nakon godine posta. Kao ciljeve u ovoj sezoni naveli smo osvajanje naslova prvaka Hrvatske i borbu za sve trofeje, što podrazumijeva ulazak u sva finala, odnosno plasmane na final four/six. Kako već na prvom skalinu nismo ostvarili zacrtani cilj, nakon višesatne rasprave Uprava Kluba je donijela sljedeće zaključke:

Iako smo osim u Prvenstvu i u Kupu zauzeli 3. mjesto, ne usvaja se ponuđena ostavka od strane Miha Bobića i Mile Smodlake. Uzimajući u obzir slične situacije u prošlosti, a nakon detaljne analize od strane trenera, daje im se podrška za nastavak rada uz napomenu da je krajnje vrijeme da pokažu da li su treneri za Juga. Isto se očekuje i od igrača, a pogotovo od onih koji trebaju činiti razliku.

Lani u ovo doba, potpisali smo novi 4-godišnji ugovor sa Nikšom Dobudom čime je postao najplaćeniji igrač Juga što svakako i zaslužuje svojom igrom. Iako ima vrhunske igračke predispozicije, svojim ponašanjem u bazenu i van bazena ne opravdava ulogu kapetana - vođe ekipe. Zbog izrazito nesportskog i opasnog čina u Beogradu, čime je naštetio ne samo sebi i ekipi, nego i ugledu Kluba, oduzima mu se kapetanska traka, te je novčano kažnjen sukladno Pravilniku Kluba. Zbog višekratnog ponašanja koje ne odgovara jednom prvotimcu Juga udaljava se iz prve ekipe i pridružuje se radu sa juniorima.

Ambicije Kluba su na početku sezone bile četiri finala i povratak naslova prvaka države, a vodeći računa o novonastaloj situaciju, kao i odlukama koje su donesene, sada možemo govoriti o željama i koncentrirati se na to kako kako ostvariti preostale ciljeve.'

Najčitaniji članci