Obavijesti

Sport

Komentari 40

Dodig čudesno dobio Lopeza za polufinale s Rafom Nadalom

Dodig čudesno dobio Lopeza za polufinale s Rafom Nadalom
1

Španjolca Feliciana Lopeza je dobio u četvrtfinalu s 2-1, a subota Dodigu donosi najteži meč, polufinalni ogled s prvim tenisačem svijeta, Rafaelom Nadalom...

VIDEO

Hrvatski tenisač Ivan Dodig nastavio je sa sjajnim igrama na ovotjednom ATP turniru u Barceloni, koji se igra na terenima zemljane podloge. U četvrtfinalu je pobijedio Španjolca Feliciana Lopeza 6-4, 2-6, 6-4...

Dodig je nakon velikih pobjeda protiv Millota, te pogotovo protiv Söderlinga i Raonica bio bolji i od 29-godišnjeg španjolskog tenisača, koji se na ATP ljestvici nalazi na 42. mjestu. Time je, ujedno, spriječio dva španjolska polufinala na ovom turniru. Prije njegovog meča su prolaz među četiri izborili Rafael Nadal i David Ferrer, a u posljednjem četvrtfinalnom ogledu se sastaju dva Španjolca, Nicolas Almagro i Juan Carlos Ferrero.

Za Dodiga je meč protiv Lopeza bio prvi međusobni u karijeri i nakon što je odlično odigrao prvi set i zadržao do kraja break napravljen kod 1-1, u drugom je setu Lopez bio dominantniji.

U tom dijelu meča je Dodig osvojio samo šesnaest poena, pa je lako izgubio drugu dionicu sa 6-2. U trećem se setu Dodig vratio "u igru", pa je prvu šansu za break imao kod 2-2. Nije iskoristio taj trenutak, ali jest onaj kod 4-4. Došao je do dvije vezane break-šanse (15-40) i nakon što je Lopez spasio prvu asom, drugu nije uspio.

Nakon toga je Dodig vrlo lako odservirao za meč i slomio Lopeza za jedan sat i 56 minuta. Ukupno je Dodig osvojio tri poena više u meču (84-81), te je iskoristio dvije od devet break-šansi. Lopez je također napravio dva breaka, ali oba u drugom setu (iz tri šanse).

Subota i polufinale Dodigu donose najteži mogući meč. Suparnik mu je Rafael Nadal, prvi tenisač svijeta, koji je pobjedom u petak nad Francuzom Monfilsom 6-2, 6-2 došao do 32. pobjede u nizu na zemljanoj podlozi. 

Dodig: Protiv Nadala samo želim biti opušten

Osvajanje turnira u Zagrebu, ali i ostali dobri rezultati, pogurali su 26-godišnjeg Dodiga do sadašnjeg 56. mjesta na ATP ljestvici.

- Stvarno igram odličan tenis. Ovdje u Barceloni se sve posložilo, osjećao sam se isto kao u Zagrebu početkom godine kada sam osvojio prvi ATP turnir. Iz meča u meč igram bolje, dobivam sve više sigurnosti i prepun sam samopouzdanja.

Podcrtat će Dodig da mu je za uspjeh u Barceloni, odnosno, za dolazak u polufinale, definitivno najviše pomogla pobjeda protiv Robina Söderlinga u meču 2. kola.

- Kada sam pobijedio Söderlinga sam shvatio da ovdje mogu daleko. Kod svakog tenisača je priča ista. Takva jedna pobjeda daje zamah. Osjetio sam strašno samopouzdanje i u mečevima protiv Raonica i Lopeza sam dokazao da u svakom ključnom trenutku znam što trebam napraviti. Ne čekam grešku suparnika, ne lutam u igri, nego ono što mislim da je ispravno to i napravim. I zasad sve funkcionira odlično.

Ne može se govoriti da vam je zemljana podloga slabija strana, ali ste i sami više puta govorili da na tvrdoj podlozi možete očekivati ono najbolje od sebe. Sada ste u jakoj konkurenciji Španjolaca i ostalih majstora zemlje otišli sve do polufinala.

- Tvrda podloga mi najbolje leži, to je definitivno. No, kada uđete u udarac, kada se osjećate dobro kao ja ovdje u Barceloni onda se može mnogo. Tereni i nisu tako spori, makar je u petak pala kiša u Barceloni, pa sam protiv Lopeza igrao na nešto sporijem terenu. No, najvažniji je osjećaj, a ja sam super. Zadovoljan i uvjeren u sebe.

Sada slijedi najteža moguća misija koja postoji u tenisu - Rafael Nadal na zemlji?

- Hah, možda ne bi bilo normalno i realno reći da idem na pobjedu. No, sportaš sam, izaći ću na teren da pobijedim. Naravno, Nadal je najbolji na svijetu, vjerojatno najbolji tenisač svih vremena na zemlji. Teško će biti, ali samo želim na teren izaći opušteno i probati igrati svoj tenis. I on je čovjek kao i ja. Pokušat ću uživati u trenutku i dati najbolje od sebe, pa kako završi - zaključio je Dodig, po formi trenutačno najbolji hrvatski tenisač.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 40
VIDEO

VIDEO Lokomotiva - Rijeka 3-1: Kiks Riječana u borbi za naslov! Dinamo ostaje na vrhu HNL-a
VELIKO SLAVLJE 'LOKOSA'

VIDEO Lokomotiva - Rijeka 3-1: Kiks Riječana u borbi za naslov! Dinamo ostaje na vrhu HNL-a

Sve što je Rijeka trebala je ne izgubiti u Kranjčevićevoj pa veliki iskorak ka naslovu tražiti u derbiju s Dinamom. No, Riječani su na teškom gostovanju posrnuli. Mudražija i Šotiček pogurali su 'modre' prema tituli

VIDEO Čudesni Gvardiol je opet zabio! Vodi City prema naslovu
POGLEDAJTE GOL

VIDEO Čudesni Gvardiol je opet zabio! Vodi City prema naslovu

'Građani' vode žestoku bitku za naslov s Arsenalom, koji je u velikom londonskom derbiju pobijedio Tottenham 3-2. Manchester ima i utakmicu manje. Ako ju pobijedi, bit će usamljen na vrhu Premier lige
Dramatične scene u Beogradu! Pobjednika maratona nakon utrke hitna odvezla na nosilima
NIJE IZGLEDAO DOBRO

Dramatične scene u Beogradu! Pobjednika maratona nakon utrke hitna odvezla na nosilima

Gilbert nije bio jedini koji je pao tijekom utrke. Toplo vrijeme, jak tempo, želja da se što prije stigne na cilj. Sve je to imalo utjecaja na pojedine sportaše