Sport

Komentari 18

Dodig dominirao u hrvatskom derbiju, Čiliću tek šest gemova

Dodig dominirao u hrvatskom derbiju, Čiliću tek šest gemova

Bio je ovo treći međusobni meč dvojice najboljih hrvatskih tenisača i druga Dodigova pobjeda. Baš nikakve šanse nije imao Marin Čilić, jedanaesti igrač na svijetu

Za samo jedan sat i 18 minuta Ivan Dodig je u hrvatskom teniskom derbiju dobio Marina Čilića 6-4, 6-2. U pitanju je bio meč 2. kola zemljanog ATP turnira u Münchenu...

Bio je ovo treći međusobni meč dvojice najboljih hrvatskih tenisača i druga Dodigova pobjeda. Baš nikakve šanse nije imao Čilić, jedanaesti igrač na svijetu i drugi nositelj turnira. Dodig je vladao terenom od početka, pa do kraja, te je bilo samo upitno na kakav će način okončati ovaj meč.

Odmah u prvom gemu Dodig je došao do breaka i čuvao ga do kraja prve dionice. Inače, u kompletnom prvom setu Čilić nije imao nikakve šanse na suparnički servis.

U drugom se setu igra "rasplamsala", odnosno, uslijedili su kiksevi na početnom udarcu, ali je opet Dodig bio korak ispred, napravio je dva breaka, a Čilić jedan. Potom je priča zaključena novom serijom Dodiga koji je još jednom smirio Čilića na njegov početni udarac, te lako zaključio meč iskoristivši četvrtu meč-loptu.

Četiri od osam break-lopti je iskoristio Dodig, a Čilić tek jednu od dvije. Ukupno je Dodig osvojio četrnaest poena više (64-50), te mu u četvrtfinalu slijedi meč protiv pobjednika ogleda Dmitrija Tursunova i Aleksandra Dolgopolova.

Najčitaniji članci