Obavijesti

Sport

Komentari 5

Dodig ide na partnera: Protiv Mela će biti nadmudrivanja...

Dodig ide na partnera: Protiv Mela će biti nadmudrivanja...
2

Odigrao sam pet odličnih teških mečeva i nadam se da će mi pomoći ovdje u Davisovu kupu, rekao je Ivan Dodig uoči meča Brazila i Hrvatske (petak-nedjelja)

VIDEO

Hrvatska teniska reprezentacija napokon je kompletirana u Costão do Santinhu jer su se Franku Škugoru i Mati Deliću pridružili Borna Ćorić i Ivan Dodig, pobjednici prošlotjednih ATP Challengera u Barranquilli, odnosno Saint-Rémyju. Vrlo brzo nakon što su se smjestili u hotel otišli su na trening kako bi se što bolje prilagodili na uvjete. Ćoriću bi to trebalo ići lakše jer je u Kolumbiji igrao na zemlji, za razliku od Dodiga koji je do naslova stigao na betonskom igralištu.

Njihovi rezultati svakako su dodatno ohrabrenje uoči okršaja s Brazilom u kvalifikacijama za Svjetsku skupinu Davisova kupa (igra se ovog vikenda - prvi pojedinačni mečevi u petak i nedjelju počet će u 10 sati po lokalnom vremenu (15 sati u Hrvatskoj), a subotnji okršaj parova zakazan je za 11 sati (16 u Hrvatskoj).

- Imao sam pomalo turbulentnu sezonu tijekom koje nisam odigrao puno mečeva, tako da mi je ovaj Challenger dobro došao. Odigrao sam pet odličnih teških mečeva i nadam se da će mi pomoći ovdje u Davisovu kupu - kaže Dodig, koji je u ponedjeljak došao nadomak povratku među 100 najboljih na pojedinačnoj ATP-listi.

Skočio je Međugorčanin za trideset mjesta i sada je 106. U paru je, pak, na šesto mjestu liste najboljih igrača svijeta, a par Dodig/Melo trenutačno je treći u utrci za odlazak na završni turnir u London.

Nije nikakva novost kad se kaže da je dvojac Ivan Dodig/Marcelo Melo jedan od najboljih parova svijeta, i to već dulje vrijeme, stoga je poraz u prvom kolu US Opena bio prilično iznenađenje. Koliko vas je to pogodilo?

- Sigurno nismo očekivali da ćemo rano završiti s nastupom na US Openu, no igrali smo protiv tima koji je tog dana bio na jako visokom nivou. Odlično su servirali i igrali kvalitetno. U parovima je normalno da ima mečeva koji su nepredvidivi i jako je teško cijele godine držati kontinuitet. To se vidi i kod braće Bryan koji su također u New Yorku ispali u prvom kolu. Iza nas je najbolja sezona od ove četiri, koliko igramo zajedno. Svaka je bolja od prethodne i nema razloga biti nezadovoljan.

Dugo igrate zajedno i dobro se poznajete, a u subotu ćete igrati jedan protiv drugoga. Koliko je to, gledajući iz perspektive hrvatske reprezentacije, u ovom susretu prednost, a koliko mana?

- Ima puno i pozitivnih i negativnih. Marcelo i ja svjesni smo da znamo jedan drugog jako dobro, da poznajemo i prednosti i mane, tako da će tu biti nadmudrivanje, s kojim ćemo pristupom ući u meč. Bit će tu i veliki oslonac na naše partnere koji će sigurno igrati veliku ulogu u tom meču gdje će morati biti velika podrška. Parove ne može igrati jedan, potrebna je dobra kemija između dvojice suigrača, a ja se nadam, iako nam nedostaje Marin Čilić, da imamo šanse za prolaz.

Što je Melovo najjače oružje i kako ga se može neutralizirati?

- On je igrač koji se jako dobro osjeća na mreži i od njega ne možemo očekivati da će igrati s osnovne crte. On koristi svaku priliku da ode naprijed. Ima jako dobre reflekse, jako je spretan na mreži i jako velik i brz za svoju visinu. Dobro pokriva mrežu i to je ono što koristi najbolje. A kad ima dobar prvi servis, uz puno varijacija, onda je teško igrati protiv njega. On je vrhunski igrač parova, ima sve velike i bitne stavke za to - zaključio je Dodig.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 5
VIDEO

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!
'MODRIMA' DERBI SEZONE

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!

Rijeka je povela pred 8118 gledatelja na Rujevici golom Marka Pjace iz penala u 50. minuti. Petković je sjajno naciljao iz slobodnjaka u 75. minuti za izjednačenje, a Hoxha je u 89. zabio za vodstvo nakon što je ušao

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka
KALKULACIJE

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka

Ako bi obje momčadi na kraju sezone imale isti broj bodova, Dinamo tu bolje stoji jer su 'plavi' od četiri međusobna derbija ove sezone pobijedili u tri (2-1, 1-0, 2-1), a jednom je bilo neriješeno (2-2)
VIDEO Drožđek šokirao Poljud, navijači zviždali 'bilima', za Hajduk debitirao 16-godišnjak
VARAŽDIN IZNENADIO

VIDEO Drožđek šokirao Poljud, navijači zviždali 'bilima', za Hajduk debitirao 16-godišnjak

Sahiti i Diallo nisu bili u sastavu zbog odluke trenera Ivankovića. Varaždin je drugi put u povijesti pobijedio u Splitu, a prvi od 12.027 gledatelja Poljud su počeli napuštati u 80. minuti