Obavijesti

Sport

Komentari 6

Dodig svladao Garciju-Lopeza, u četvrtfinalu na Baghdatisa

Dodig svladao Garciju-Lopeza, u četvrtfinalu na Baghdatisa
1

U reprizi prošlogodišnjeg polufinala PBZ Zagreb Indoorsa Ivan Dodig je pobijedio 77. igrača svijeta Garciju-Lopeza 4-6, 6-4, 6-4 i nakon teške borbe izborio četvrtfinale

VIDEO

Hrvatski tenisač Ivan Dodig plasirao se u četvrtfinale ovogodišnjeg izdanja PBZ Zagreb Indoorsa. Nakon velike borbe, koja je trajala dva sata i 37 minuta, Dodig je pobijedio Španjolca Guillerma Garciju-Lopeza sa 4-6, 6-4, 6-4.

Bila je to repriza prošlogodišnjeg polufinala kada je Dodig dobio na vrlo sličan način (4-6, 7-6, 6-4) pobijedio 77. igrača u ovom trenutku na svijetu. Ovaj put je četvrti nositelj Dodig, i prošlogodišnji pobjednik, izbjegao igranje tie-breaka, ali je bilo jednako dramatično.

No, moglo je sve biti jednostavnije za hrvatskog igrača. Imao je Dodig 5-2 u trećem setu i relativno shrvanog suparnika. No, potom je Španjolac napravio break za 5-3, uzeo svoj servis za 5-4 uz mnogo muke i imao 15-40 na servis Hrvata. S jednom od dvije realizirane break-lopte potpuno bi se vratio u meč, ali je Dodig dobio četiri poena u nizu i time konačno slomio neugodnog suparnika.

Inače, u prva dva seta je Dodig kretao s breakom i vodstvima od 2-0. U prvom setu ne da nije zadržao prednost, već ju je i prosuo s dva izgubljena servisa. No, od drugog seta je Dodig postao precizniji, odlučniji i jači. Davao je suparniku sve manje prilike za miksanje igre, kontrolirao je ritam i polako lomio Španjolca. Uz malo podrhtavanje ruke kada je trebalo završiti meč, sve ostalo je Dodig obavio za visoku ocjenu.

U idućem kolu, u petak, Dodig će igrati protiv još težeg suparnika - Cipranina Marcosa Baghdatisa. U karijeri su igrali jednom, prošle godine na travi Hertogenboscha, kada je Hrvat pobijedio 7-6(4), 6-1.

Karlović za sat vremena pomeo Selu

Dva hrvatska tenisača nastavljaju svoj put na PBZ Zagreb Indoorsu. Nakon što se Ivan Dodig, branitelj naslova, plasirao u četvrtfinale, isto je nekoliko sati kasnije učinio i Ivo Karlović.

Vrlo lako je 46. igrač na svijetu pobijedio Izraelca Dudija Selu (73. igrač s ATP ljestvice) sa 6-3, 6-2 za jedan sat i sedam minuta igre. Bio je to njihov drugi meč u karijeri i druga pobjeda Karlovića (prvu je ostvario na Australian Openu 2008. godine).

Karlović je tijekom ovog meča čak četiri puta oduzimao servis suparniku (po dva puta u svakom setu). Bio je to meč u kojem je Karlović kontrolirao apsolutno sve, jer je konstantno bio opasan na suparnički početni udarac, a svoj je držao strašno čvrsto. Uostalom, ubacio je 70 posto prvog servisa, a nakon prvog servisa je osvojio 29 od ukupno 32 poena. Zabio je i dvanaest asova.

Prve i jedine probleme na vlastiti servis Karlović je osjetio kod 2-2 u drugom setu. Tada je spasio jedinu break-loptu Sele u meču, a tada je i prvi put izgubio poen nakon ubačenog prvog servisa. No, to je bio samo trenutak u meču u kojem je Hrvat potpuno gospodario.

U četvrtfinalu Karlović igra protiv Mihaila Južnija s kojim je igrao dva puta u karijeri i dva puta gubio. Igrali su i ove godine, neizvjesan meč u Dohi, kojeg je Rus dobio sa 6-2, 6-7(3), 6-3.

PBZ Zagreb Indoors, 2. kolo:

Dodig (4) - Garcia-Lopez 4-6, 6-4, 6-4

Karlović - Sela 6-3, 6-2

Baghdatis (6) - Kubot 6-4, 6-2

Južnij (3) - Žemlja 6-1, 6-3

Lacko - Bogomolov (2) 6-0, 6-7(1), 6-1

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 6
VIDEO

Velika tuga uoči derbija sezone: Sergeju Jakiroviću umrla majka
POČIVALA U MIRU

Velika tuga uoči derbija sezone: Sergeju Jakiroviću umrla majka

Sergej Jakirović uoči supervažne utakmice protiv Rijeke izgubio je majku Jelenu, doznaju 24sata. Njen će sprovod biti u utorak u Metkoviću kako bi se maksimalno mogao posvetiti utakmici na Rujevici

Zlatan otkrio detalje privatnog života: Moja žena kuha i pere suđe, naša djeca nisu kao druga
SKROMNA OBITELJ

Zlatan otkrio detalje privatnog života: Moja žena kuha i pere suđe, naša djeca nisu kao druga

I kada je u pitanju odgoj sinova Maximiliana (18) i Vincenta (16), Ibrahimović ih je učinio poniznima i skromnima, nije im od početka pružao luksuz
Dinamo se oglasio nakon smrti Jakirovićeve majke: 'Stojim uz tebe i kad ne ide i kad je teško'
EMOTIVNA OBJAVA

Dinamo se oglasio nakon smrti Jakirovićeve majke: 'Stojim uz tebe i kad ne ide i kad je teško'

Treneru Dinama preminula je majka, a iz kluba su se oglasili emotivnom objavom pjesme koju često pjevaju Bad Blue Boysi i tako pružili podršku