Sport

Komentari 1

Dojkić dominirala, Hrvatice i drugi put dobile Crnu Goru

Dojkić dominirala, Hrvatice i drugi put dobile Crnu Goru

Dojkić je za 24 koša potrošila svega 12 lopti pritom šutiravši 7/7 slobodna bacanja te koketiravši i s triple-doubleom uz osam skokova te šest asistencija. Završilo je 67-59

I drugi put u dva dana hrvatske košarkašice nadigrale su suparnice iz Crne Gore. Danas u Poreču nije bilo ni blizu tako uvjerljivo kao u ponedjeljak kada je Hrvatska otišla sve do +44, ali zato je danas izbornik Stipe Bralić dobio reakciju svojih djevojaka u zadnjoj četvrtini u kojoj su od 57-54 pet i pol minuta prije kraja serijom 8-0 spakirale utakmicu za konačnih 67-59.

Crnogorke su i danas igrale bez tri ponajbolje igračice, Jelene Dubljević, Markeishe Gatling i Milice Jovanović, međutim, ni Hrvatska nije kompletna jer ovdje, a, nažalost, ni za Eurobasket ne može računati na Mariju Režan te Niku Muhl. Stoga će se, kada već to nije bio slučaj jučer, uglavnom sve pitati Ivanu Dojkić, uskoro tek treću hrvatsku WNBA igračicu (nakon Eurobasketa odlazi u New York Liberty) koja je nakon malo samozatajnije jučerašnje predstave danas opet radila manje-više sve na terenu.

Dojkić je za 24 koša potrošila svega 12 lopti pritom šutiravši 7/7 slobodna bacanja te koketiravši i s triple-doubleom uz osam skokova te šest asistencija. U reketu je, pak, dobar posao odradila Lea Miletić s 12 koševa i 11 skokova.

Djevojkama slijede tri dana treninga, a 29. i 30. svibnja dvije utakmice s Bosnom i Hercegovinom za kraj porečkog dijela priprema.

Najčitaniji članci