Obavijesti

Sport

Komentari 5

Dok su Grci slavili u Lisabonu, Olić je padao na doping- testu

Dok su Grci slavili u Lisabonu, Olić je padao na doping- testu
2

Hrvatska je u Portugalu ispala u skupini, ali to nije bio jedini šok za izbornika Otta Barića i njegovu momčad na tom Europskom prvenstvu. Umalo je nastradao Olić

VIDEO

Hrvatska se pripremala za utakmicu odluke, borbu za četvrtfinale s Engleskom. Izbornika Otta Barića tad je šokirala vijest da je Ivica Olić pao na dopinškom testu. Olić je nakon utakmice protiv Francuske bio pozitivan na metilpresnisolon. 

Na saslušanju pred disciplinskom komisijom Uefe utvrđeno je da je to nedopušteno sredstvo sadržano u lijekovima protiv bolova, koje je Olić uzimao zbog ozljede rebara na pripremnoj utakmici s Dancima 6. lipnja.

Uzimao sam lijekove protiv bolova, to je sve što znam - rekao je tad hrvatski napadač. 

Odmah nakon nalaza pod lupu je došla naša liječnička služba.

- S Olićem sam bio vezan profesionalnom i medicinskom tajnom. U medicinskom smislu, da ne smijem govoriti o zdravlju igrača bez njegova odobrenja, a profesionalno što u slučaju pozitivnog nalaza nitko ne smije komentirati nalaz dok se ne provede istraga i donese zaključak. I onda je netko napisao da sam se skrivao u ‘celofan liječničke tajne’. No mene je više brinulo kako ću Ivici pogledati u oči ako Uefi ne uspijemo dokazati da je riječ o nenamjernom propustu. To me najviše mučilo - rekao je liječnik Zoran Bahtijarević.

Nasreću, uspjeli su uvjeriti Uefu, koja je zaključila da igrač nije kriv. Krivica je bačena na HNS, zbog nepoštivanja dopinške procedure, jer je vjerojatno netko zaboravio prijaviti lijek koji je uzimao. Da su Olu proglasili krivim, kazna bi bila suspenzija od čak dvije godine.

Na Euru u Portugalu naš je najbolji igrač bio sjajni Dado Pršo.

Baš je on zabio gol koji je Hrvatsku odveo na to natjecanje. 

- Ne bih gol protiv Slovenije mijenjao ni za što na svijetu - prisjetio se Pršo utakmice u Ljubljani.

SUTRA: EURO 2008.

Charisteas zabio za grčki naslov  usred Lisabona 1-0

Grčka je na otvaranju eura pobijedila portugal 2-1, a te su dvije reprezentacije igrale i finale u Lisabonu. Gol je za senzacionalni grčki naslov europskog prvaka nakon kornera u 57. minuti zabio Angelos Charisteas. 

Poredak:

1. Grčka

2. Portugal

3. Češka

4. Nizozemska

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 5
VIDEO

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!
'MODRIMA' DERBI SEZONE

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!

Rijeka je povela pred 8118 gledatelja na Rujevici golom Marka Pjace iz penala u 50. minuti. Petković je sjajno naciljao iz slobodnjaka u 75. minuti za izjednačenje, a Hoxha je u 89. zabio za vodstvo nakon što je ušao

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka
KALKULACIJE

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka

Ako bi obje momčadi na kraju sezone imale isti broj bodova, Dinamo tu bolje stoji jer su 'plavi' od četiri međusobna derbija ove sezone pobijedili u tri (2-1, 1-0, 2-1), a jednom je bilo neriješeno (2-2)
VIDEO Drožđek šokirao Poljud, navijači zviždali 'bilima', za Hajduk debitirao 16-godišnjak
VARAŽDIN IZNENADIO

VIDEO Drožđek šokirao Poljud, navijači zviždali 'bilima', za Hajduk debitirao 16-godišnjak

Sahiti i Diallo nisu bili u sastavu zbog odluke trenera Ivankovića. Varaždin je drugi put u povijesti pobijedio u Splitu, a prvi od 12.027 gledatelja Poljud su počeli napuštati u 80. minuti