Sport

Komentari 19

Đoković kritičarima: Brodovi ne tonu zbog vode koja ih okružuje

Đoković kritičarima: Brodovi ne tonu zbog vode koja ih okružuje

Srpski tenisač na kućnom je liječenju sa suprugom Jelenom nakon što se iz Zadra vratio u Beograd kao pozitivan na korona virus, a sa svih strana svijeta optužuju ga za organizaciju Adria Toura

Novak Đoković je na udaru javnosti zbog organizacije Adria Toura, teniskog spektakla koji sada mnogi nazivaju 'korona spektakl'.

POGLEDAJTE VIDEO: Otkazan finale Adria Toura u Zadru

Naime, finale drugog dijela tog turnira, onoga u Zadru, otkazano je zbog pojave korona virusa među sudionicima. Prvi za koga je publika saznala da je pozitivan na ovaj virus koji je obilježio 2020. godinu je bugarski tenisač Grigor Dimitrov, Viktor Troicki i njegova trudna supruga, a otkrila su to i dva hrvatska tenisača, Borna Ćorić i Goran Ivanišević, ali i supružnici Novak i Jelena Đoković.

Budući da je obitelj Đoković predvođena upravo prvim tenisačem svijeta bila organizator i beogradskog i zadarskog dijela ove manifestacije, mnogi upravo njih krive za pojavu korona virusa u Zadru, vrijeđaju srpskog tenisača, ali i traže njegovu ostavku na mjestu predsjednika Vijeća igrača. 

Unatoč tome, Novak se ne da smetnuti. Iza sebe ima podršku svoga trenera Ivaniševića i obitelji, ali i drugih tenisača. Ispričao se i rekao kako nikada nije htio da se ovako nešto dogodi, a sada je na Instagramu citirao i patrijarha Pavla. 

"Brodovi ne potonu zbog vode koja ih okružuje, već zbog vode koja uđe u njih. Nemojte dozvoliti da ono što vas okružuje uđe u vas i povuče vas na dno", napisao je Novak.

Osim toga, 28. lipnja vjernici Srpske pravoslavne crkve slave Vidovdan pa je Novak objavljivao Instagram priče vezane i za njega. Tako je na jednoj objavio djecu koja drže srpsku zastavu na kojoj piše 'Prnjavor voli Noleta' i pjevaju pjesmu 'Vidovdan' čije je uvodne stihove na svome storyju podijelio Đoković, a oni idu 'S Kosova zora sviće...'. Naime, upravo na Vidovdan je obljetnica Kosovske bitke 1389. godine. 

U tom je duhu Novak objavio i treći story s dijalogom iz filma 'Boj  na Kosovu'.

"Vidi li se Kosovo odavde, Lazare?"

"Ne vidi se, ali se zna gdje je"

"Gdje?"

"Vidiš li na nebu ono sijanje?"

"Vidim"

"E, Kosovo je točno ispod tog sijanja", stoji na Đokovićevom Instagramu.

Najčitaniji članci