Obavijesti

Sport

Komentari 9

Đoković: Legenda Ivanišević bi mogao zaigrati na Adria Touru

Đoković: Legenda Ivanišević bi mogao zaigrati na Adria Touru
2

Nakon što su riješili turnire u Hrvatskoj (Zadar) i Srbiji (Beograd), organizatori se fokusiraju na organizaciju cijele priče u BiH (Banja Luka i Sarajevo) te Crnoj Gori

VIDEO

Najbolji tenisač svijeta Novak Đoković zaigrat će na turniru u Zadru, potvrdio je u petak Hrvatski teniski savez. A uz njega će biti i treći igrač na ljestvici, Austrijanac Dominik Thiem te Grigor Dimitrov i, lako moguće, njemački majstor Aleksandar Zverev.

U novom teniskom kompleksu u Višnjiku zaigrat će i naši najbolji igrači Borna Ćorić i Marin Čilić, a natjecanje će biti humanitarne naravi.

POGLEDAJTE VIDEO: NOVAK ĐOKOVIĆ

Pokretanje videa...

00:39

Upravo je Đoković organizator serije turnira 'Adria Tour' koji će započeti u Beogradu 13. i 14. lipnja, na igralištima Novakova teniskog centra, potom slijedi Zadar 20. i 21. lipnja, Crna Gora 27. i 28. lipnja te Bosna i Hercegovina 3. i 4. srpnja.

Novakova je želja skupiti novac za razvoj i obrazovanje djece.

Prvi dio svakog od turnira bit će u skupini u subotu, kad će igrači igrati po dva meča, a najbolji će u nedjelju igrati finale. Igrači će tako zadržati formu u vrijeme stanke elitnih turnira, a gledatelji u regiji

- Jako sam sretan što ću moći igrati kod kuće i po turnirima u susjednim državama. Svi prihodi od sponzora i TV prava idu u mnoge humanitarne organizacije uključujući u moju, a drugi će tenisači birati kojim će humanitarnim organizacijama donirati - pričao je Đoković u ponedjeljak u Beogradu.

Đoković će zaigrati na turniru u Zadru! Priprema se spektakl
Đoković će zaigrati na turniru u Zadru! Priprema se spektakl

- Svi će tenisači igrati besplatno, neki od njih na igrati više turnira, neki samo jedan. U Beograd će doći i Aleksandar Zverev, možda i u Hrvatsku, kao i Dimitrov. Thiem je siguran za Beograd. Nadamo se da će se okolnosti s korona virusom promijeniti pa da će na nekim turnirima biti i publike.

Još neko ime?

- Na žalost, Miloš Raonić mi je jutros potvrdio da neće dolaziti u Europu nego ostaje u Americi. Federer i Nadal? Ne, njih dvojica ipak neće igrati ove turnire - smijao se Đoković.

Dvije su lokacije sigurne.

- Igrat će se na 'šljaci'. Beograd i Zadar su 100% potvrđeni, Crna Gora i BiH još ne, ali ja silno želim da se to dogodi i vjerujem da hoće. Radimo na tome. Pregovaram sa još nekoliko svjetskih zvijezda, a objavit ćemo kada budemo imali nedvojbene potvrde. Teško da Adria Tour može postati tradicionalan kad se stvari vrate u normalu.

Prvenstvo u Beogradu: Dolazi Đoković, ali i dvije Hrvatice...
Prvenstvo u Beogradu: Dolazi Đoković, ali i dvije Hrvatice...

Nakon što su riješili turnire u Hrvatskoj i Srbiji, organizatori se fokusiraju na organizaciju cijele priče u BiH (Banja Luka i Sarajevo) te Crnoj Gori.

- Ovo nisu uobičajene okolnosti s obzirom na korona virus pa moramo voditi računa o mnogim pojedinostima. Radimo u suradnji sa lokalnim teniskim Savezima. Kroz tjedan će se igrati svojevrsne kvalifikacije za vikend završnicu u koju onda idu finalisti ili sam pobjednik, a nadamo se i ženskom turniru, parovima, miks parovima pa i mečevima legendi kao što je npr. Goran Ivanišević! - rekao je Novak Đoković te dodao kako je cijela ideja plod njegove želje da igra u regiji i to turnir humanitarnog karaktera.

Igrat će se po 'korona pravilima' tj. setovi će biti skraćeni na četiri gema i dva dobivena seta, a moguće je i da bude igralo bez prednosti. Na programu će biti po dva jutarnja i po dva večernja meča.

POGLEDAJTE VIDEO: #ZAJEDNO24SATA

Pokretanje videa...

01:06
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 9
VIDEO

Marca provela anketu treba li Modrić ostati u Real Madridu. Evo kako su glasovali Španjolci
SLOŽNI SU U ODGOVORU

Marca provela anketu treba li Modrić ostati u Real Madridu. Evo kako su glasovali Španjolci

Real Madrid treba još jednu godinu Modrića kako bi učvrstio zajedništvo među mladima, a oni još ponešto naučili od njega, napisao je jedan čitatelj Marce, koja je provela anketu treba li Luka ostati u Realu

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'
MARIO BUDIMIR ZA 24SATA

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'

Plus+ Bivši dinamovac Mario Budimir: Bjelica mu je jednom na treningu donio knjigu kako bi je on doma pročitao. Vjerujte, nema šanse da ju je otvorio. Kad je došao u Dinamo, sumnjali smo. A onda je došao prvi trening
Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?
OBLJETNICA VELIKOG USPJEHA

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?

Finale Lige prvaka mladih najveći je uspjeh Hajdukove akademije, ali malo je igrača dobilo priliku u seniorima. Dijelom zbog odluke čelnika kluba da jure naslov prvaka, dijelom jer se sami nisu izborili za minutažu