Obavijesti

Sport

Komentari 40

Đoković otkrio što je poručio Alcarazu: Zadnje što želiš ovdje su grčevi, a ja još nisam završio

Đoković otkrio što je poručio Alcarazu: Zadnje što želiš ovdje su grčevi, a ja još nisam završio

Ni ja nisam bio nimalo svjež, a onda se to dogodilo, samo sam pokušavao ostati koncentriran, kazao je Đoković nakon pobjede u polufinalu Roland Garrosa

VIDEO

Nakon više od dva sata tenisa po nevjerojatno vrućem vremenu u Parizu na Philippe Chatrieru i izjednačenja u setovima, Carlos Alcaraz (20) osjetio je grč pri jednom reternu na servis Novaka Đokovića (36). Nije smio primiti pomoć liječnika prije promjene strana pa je predao gem, ali mu ni to nije pomoglo. Srbin je otad lakoćom diktirao igru i pobjedom 6-3, 5-7, 6-1, 6-1 izborio finale Roland Garrosa.

Pokretanje videa...

Đoković osvojio Australian Open 00:43

- Prvo i najvažnije, loša sreća za Carlosa. Na ovom nivou zadnje što želiš su grčevi i fizički problemi u završnici Grand Slama. Žao mi ga je, nadam se da će se oporaviti i vratiti jako brzo. Rekao sam mu na mreži, zna koliko je mlad, osvajat će ovaj turnir puno puta, nevjerojatan je igrač, veliki borac, jako dobar dečko, zaslužuje pljesak i veliku potporu - rekao je Đoković nakon meča.

Svjetski broj 1 čekat će barem do Wimbledona u lovu na drugi Grand Slam, dok je Đoković jednu pobjedu udaljen od rekordnog 23, gdje ga čeka Norvežanin Casper Ruud.

- Teško je kad ne znaš hoćeš li se predati ili nastaviti, svaka čast što se borio do zadnjeg poena. Veliko poštovanje. Obojica smo bili na fizičkom vrhuncu prema kraju drugog seta, ni ja nisam bio svjež nimalo. Bilo je izjednačeno, a onda se to dogodilo. Otad je bilo drugačije, samo sam pokušavao ostati koncentriran i prisutan. Vidio sam da se muči, ali nisam htio misliti što se događa s druge strane. Još jednom, respekt za njega. Nadam se da će se brzo vratiti - nastavio je.

San je opet igrati finale ovdje

Koja je tajna Đokovićeve igre?

- Nije lako zadržati intenzitet na terenu. Set i pol sam igrao jako dobro, a onda je on bio bolji krajem drugog seta i zaslužio ga je dobiti. Morao sam igrati agresivno, rano udarati loptu. Kad to nisam radio, on bi bio agresivan. Znam da je to njegov stil, dinamičan je, brz, jako snažan u udarcima. Pokušao sam parirati, bilo je iscrpljujuće dva seta. Jako sam ponosan što sam ušao u novi finale i presretan sam - rekao je Đoković pa se na francuskom osvrnuo na finale i mogući povratak na broj 1 ATP ljestvice:

- Nije još gotovo, ostaje mi jedan meč za dva dana. Živim san, obožavam igrati na Roland Garrosu, san je igrati ovdje opet u finalu i pokazati moju igru. Nadam se da ću još dolaziti ovdje i osvajati ga.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 40
VIDEO

VIDEO Redar izbacio dječaka s terena, Ristovski ga preoteo! U loži poludjeli: 'To mu je posao'
NEPOTREBNA SCENA

VIDEO Redar izbacio dječaka s terena, Ristovski ga preoteo! U loži poludjeli: 'To mu je posao'

Pljesak je zamijenio zvižduke, a Ristovski se iskazao još jednom gestom, koju će dječak sigurno upamtiti. A na tribinama je predstojnik Zajecovog ureda ušao u žustru raspravu s direktorom Varaždina

VIDEO Hajduk - Rudeš 5-1: Šou na praznom Poljudu. Krovinović i Pukštas po dva, zabio i Kalinić
GOLIJADA U SPLITU

VIDEO Hajduk - Rudeš 5-1: Šou na praznom Poljudu. Krovinović i Pukštas po dva, zabio i Kalinić

Sadržajnu utakmicu bez Marka Livaje pred praznim Poljudom odigrali su Hajduk i 'davljenik' Rudeš. Rudešani su u Split stigli spuštenog garda pa teško nastradali, no uspjeli su stvoriti niz odličnih prilika
Dramatične scene u Beogradu! Pobjednika maratona nakon utrke hitna odvezla na nosilima
NIJE IZGLEDAO DOBRO

Dramatične scene u Beogradu! Pobjednika maratona nakon utrke hitna odvezla na nosilima

Gilbert nije bio jedini koji je pao tijekom utrke. Toplo vrijeme, jak tempo, želja da se što prije stigne na cilj. Sve je to imalo utjecaja na pojedine sportaše