Obavijesti

Sport

Komentari 49

Đoković: Ovakvo natjecanje je okrutno! Želim zaboraviti na tenis, umoran sam od sezone

Đoković: Ovakvo natjecanje je okrutno! Želim zaboraviti na tenis, umoran sam od sezone

Znali smo da nismo favoriti u paru jer smo igrali protiv najboljih na svijetu, dva momka koji stalno igraju zajedno i znaju se dobro. Treba nam par koji stalno igra zajedno, inače je to kao penjanje na Mount Everest, kaže

VIDEO

Poraz od Hrvatske teško je pao najboljem svjetskom tenisaču Novaku Đokoviću koji s Filipom Krajinovićem nije mogao previše protiv najboljega svjetskog para, Nikole Mektića i Mate Pavić. Zlatni olimpijci pobijedili su 7-5, 6-1 i trasirali put Hrvatskoj do četvrtog finala Svjetskog prvenstva u tenisu.

POGLEDAJTE VIDEO: Pavić i Mektić nakon ulaska u finale Davis Cupa

Pokretanje videa...

Mektić i Pavić nakon ulaska u finale 02:00

- Želim odmoriti i zaboraviti na tenis. Umoran sam od cijele godine. Želim provesti neko vrijeme s obitelji. Uskoro ćete saznati moje planove za 2022. - rekao je Nole i nastavio:

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Dao sam sve od sebe, nadam se da ćemo nešto naučiti iz ovih mečeva. Ostaje mi cilj osvojiti Davis Cup. Svi volimo igrati za reprezentaciju.

Tijekom meča bio je vidno nervozan, napucao je torbu dok je drugi set klizio iz ruku, a na kraju je ipak sportski čestitao hrvatskom timu.

- Sezona je danas za mene završena. Neću žaliti ni za jednim turnirom. Dajem sve od sebe, kao i uvijek, za nacionalni tim. Dodatna je važnost i značaj kad su svi uključeni. Nažalost, ovaj put to nije bio slučaj. Jedna pobjeda u singlu nije dovoljna. Ovakva vrsta natjecanja je okrutna na neki način jer od vas zahtijeva da pobijedite svaki meč koji igrate. I setovi se računaju - dodao je Đoković.

Davis Cup Semi-Finals - Serbia v Croatia

Ciljao je na dramu koja se Srbiji dogodila u skupini, morala je iščekivati rezultate u drugim skupinama i provukla se u četvrtfinale kao jedna od dvije najbolje drugoplasirane reprezentacije.

- Dobili smo još jednu priliku, a sad nismo imali sreće. To je sport. Što možemo, ne kajem se ni za što u životu. Pokušavam izvući pouke, posebno u teškim trenucima. Koliko god boljelo, to su obično najveće prilike za jačanje, rast, razvoj, da postaneš još bolji čovjek i igrač. Nadam se da ćemo naučiti nešto iz svega ovoga. Postoji puno stvari koje možemo naučiti pojedinačno i kao tim. Cilj je uvijek otići daleko u Davis Cupu jer nam je svima stalo kad igramo za naš tim i državu - govorio je Đoković.

Davis Cup Semi-Finals - Serbia v Croatia

Što nedostaje Srbiji da uzme Davis Cup, upitali su ga. Ostala je na jednoj tituli iz 2010., kad je Nole također igrao, a u četvrtfinalu su izbacili upravo Hrvatsku.

- Izašli smo na teren s vjerom da možemo uspjeti. Zašto bismo izlazili na teren s bijelom zastavom? Izbornik Viktor Troicki je spomenuo, znali smo da će ovo biti najteži meč. Znali smo da nismo favoriti u paru jer smo igrali protiv najboljih na svijetu, dva momka koji stalno igraju zajedno i znaju se dobro. Oni su specijalisti za parove i na to se fokusiraju. Mi nismo puno igrali parove, a da bismo osvojili Davis Cup, moramo imati više igrača za parove, inače će biti jako teško. Oni točno znaju gdje ide loptica, tko izlazi, tko pokriva. Stalno vrše pritisak. Tako je kako je, pokušali smo, nije uspjelo. Definitivno trebamo unaprijediti igru u paru u reprezentaciji. Moramo imati par koji stalno igra zajedno. Inače će to biti kao penjanje na Mount Everest - zaključio je Nole.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 49
VIDEO

Dinamo - Varaždin 2-1: Modri nisu dopustili iznenađenje, Rijeka je sada na plus dva!
ZAOSTALA UTAKMICA

Dinamo - Varaždin 2-1: Modri nisu dopustili iznenađenje, Rijeka je sada na plus dva!

Dinamo je u zaostaloj utakmici 5. kola HNL-a pobijedio Varaždin 2-1 golovima Baturine i Vidovića, dok je gostima gol nade dao Drožđek nakon velike pogreške Theophile-Catherinea. Ipak, Varaždinci s igračem manje nisu uspjeli do iznenađenja

ANKETA Tko će biti prvak HNL-a? Ovo je raspored Rijeke i Dinama
DRAMA DO KRAJA

ANKETA Tko će biti prvak HNL-a? Ovo je raspored Rijeke i Dinama

Još šest kola ostalo je do kraja sezone, a Rijeka i Dinamo sastat će se na Rujevici u 33. kolu. Susret koji bi mogao odrediti puno toga u utrci za naslov
Real Madrid u drami izbacio  Manchester City iz Lige prvaka! Modrić i Kova promašili penale
ČETVRTFINALE LIGE PRVAKA

Real Madrid u drami izbacio Manchester City iz Lige prvaka! Modrić i Kova promašili penale

Real Madrid izborio je polufinale Lige prvaka nakon što je u lutriji penala bio bolji od Manchester Cityja, a hrvatski reprezentativci Luka Modrić i Mateo Kovačić promašili su penale za svoje momčadi