Obavijesti

Sport

Komentari 49

Đoković pomeo Sinnera i lako osvojio završnicu ATP Finala!

Đoković pomeo Sinnera i lako osvojio završnicu ATP Finala!

U ponedjeljak će postati prvi tenisač koji je na vrhu pojedinačne ATP ljestvice proveo najmanje 400 tjedana, a po broju naslova na završnom turniru sezone pretekao je Rogera Federera

VIDEO

Srpski tenisač Novak Đoković s uvjerljivih 2-0 (6-3, 6-3) pobijedio je Talijana Jannika Sinnera u finalu ATP Finala. Đoković je Sinnera srušio pred domaćim navijačima u Torinu, za što mu je trebalo svega sat vremena i 44 minute.

Talijanski tenisač nije pružio tenis kakav ga je krasio tijekom turnira pa ga je prvi poraz na ATP Finalu, završnom turniru sezone, koštao osvajanja trofeja. A Đoković je stigao do svojeg sedmog naslova na ovom turniru.

ATP Finals

Za Đokovića je ovo 98. pojedinačni naslov u 138. finalu, a na ljestvici najuspješnijih igrača na završnom ATP turniru iza sebe je ostavio i legendarnog Švicarca Rogera Federera s kojim je do ove godine bio surekorder sa po šest naslova.

Sinner je Đokovića pobijedio u grupnoj fazi natjecanja, što mu je bila prva pobjeda u karijeri protiv najuspješnijeg tenisača svih vremena, ali mu je 36-godišnji Srbin u finalu uzvratio gotovo besprijekornom predstavom.

Talijan je u četvrtom gemu prvi put izgubio servis, a to je Đokoviću bilo dovoljno za osvajanje prvog seta. U drugom je slomio Sinnerov servis već u prvom gemu. Talijan je do šestog gema drugog seta osvojio samo dva poena na reternu i bio je potpuno nemoćan protiv suparnikovog početnog udarca.

ATP Finals

U šestom gemu je došao do dvije prilike za 'break' (15-40), ali je ostao bez realizacije i bez nove prilike za mogući preokret. Imao je 0-30 u osmom gemu, ali ništa više od toga. Kad je u sljedećem gemu Đoković došao do meč-lopte, Sinner je za kraj napravio dvostruku pogrešku.

Đoković je po četvrti put u karijeri u meču za naslov na ATP Finalu igrao protiv igrača s kojim se sastao i u grupnoj fazi natjecanja, a treći put je završio kao konačni pobjednik. Prije 15 godina je u Šangaju dvaput svladao Nikolaja Davidenka, 2015. u Londonu je izgubio od Rogera Federera u skupini, ali ga svladao u finalu, a 2018. je Aleksandra Zvereva pobijedio u grupnoj fazi, ali izgubio finale.

ATP Finals

U Torinu je u finalu uzvratio Sinneru za poraz kojim mu je oduzeo mogućnost za obranu svih 1500 bodova koje je osvojio prošle godine u Torinu i za maksimalnu novčanu nagradu od 4.810.500 američkih dolara. Đoković je zaradio 1300 bodova i 4.420.500 USD.

Novak Đoković će u ponedjeljak postati prvi tenisač koji je na vrhu pojedinačne ATP ljestvice proveo najmanje 400 tjedana.

Jannik Sinner je bio prvi Talijan koji se probio do meča za naslov na ATP Finalu. Torino će napustiti s 1000 bodova i bogatiji za 2.600.500 USD.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 49
VIDEO

UŽIVO Lokomotiva - Rijeka 2-1: Obregon smanjio zaostatak nakon ubačaja iz auta Smolčića
SUSRET 32. KOLA HNL-A

UŽIVO Lokomotiva - Rijeka 2-1: Obregon smanjio zaostatak nakon ubačaja iz auta Smolčića

Lokomotiva cijelu sezonu igra sjajan nogomet i Rijeku čeka jako težak zadatak vratiti se na vrh HNL-a. Pogotovo jer se momčad Silvija Čabraje bori s Osijekom za jedino preostalo mjesto koje vodi u Europu

VIDEO Hajduk - Rudeš 5-1: Šou na praznom Poljudu. Krovinović i Pukštas po dva, zabio i Kalinić
GOLIJADA U SPLITU

VIDEO Hajduk - Rudeš 5-1: Šou na praznom Poljudu. Krovinović i Pukštas po dva, zabio i Kalinić

Sadržajnu utakmicu bez Marka Livaje pred praznim Poljudom odigrali su Hajduk i 'davljenik' Rudeš. Rudešani su u Split stigli spuštenog garda pa teško nastradali, no uspjeli su stvoriti niz odličnih prilika
VIDEO Čudesni Gvardiol je opet zabio! Vodi City prema naslovu
POGLEDAJTE GOL

VIDEO Čudesni Gvardiol je opet zabio! Vodi City prema naslovu

'Građani' vode žestoku bitku za naslov s Arsenalom, koji je u velikom londonskom derbiju pobijedio Tottenham 3-2. Manchester ima i utakmicu manje. Ako ju pobijedi, bit će usamljen na vrhu Premier lige