Obavijesti

Sport

Komentari 107

Đoković zaplakao nakon finala: 'Sine, volim te. Izgubio sam, a ti se još smiješ gore na tribini...'

Đoković zaplakao nakon finala: 'Sine, volim te. Izgubio sam, a ti se još smiješ gore na tribini...'

Kada je Đoković završio emotivni govor, za mikrofon je stao pobjednik Wimbledona. Šaljivi Carlos Alcaraz nasmijao je španjolskog kralja Filipa VI. poručivši mu da bi trebao češće dolaziti jer tad osvaja naslove

VIDEO

Dobar dan svima, ne tako dobar meni, ali dobar Carlosu. Moram početi sa zahvalama Carlosu i njegovu timu. Kada si morao servirati, odservirao si velike poene. Čestitam i zaslužio si ovo, fantastično, rekao je Novak Đoković nakon što je primio trofej Wimbledona za osvojeno drugo mjesto.

Carlos Alcaraz slavio je 3-2 (1-6, 7-6(6), 6-1, 3-6, 6-4) u epskom finalu od gotovo pet sati osvojivši svoj prvi Wimbledon i drugi Grand Slam nakon US Opena 2022.

- Mislio sam da s tobom imam problema samo na tvrdoj i zemljanoj podlozi, ali od ove godine je ipak druga priča. Igrao si možda jednom ili dvaput na travi prije Wimbledona i čudesno je što si napravio u Queensu. Čestitam vam još jednom.

- Nikad ne volim izgubiti ovakav meč, ali kada se sve emocije slegnu, moram biti zahvalan jer sam osvojio velike i tijesne mečeve. 2019. protiv Rogera, možda sam i trebao izgubiti neka finala koja sam dobio... Mislim da je ovo "even-Steven" - rekao je Đoković pa dodao:

- Sutra ujutro ću biti ponosan, danas i ne baš. Teško je ovo progutati, kada si tako blizu... Ovo su trenuci za koje radimo svaki dan, da možemo igrati na najvećim terenima i najvećim turnirima na svijetu. Ovo je još jedan meč u povijesnim knjigama za mene. Nisam pobijedio, ali izgubio sam od boljeg igrača. Moram mu čestitati i nastaviti jači dalje.

Wimbledon

Na tribinama je sjedio Goran Ivanišević, ali i Đokovićeva djeca.

- Riječ mojem timu? Lijepo je vidjeti sina gore kako se još uvijek smije - rekao je Đoković pa zaplakao.

Nije mogao suspregnuti suze.

- Volim te i hvala ti što me podržavaš. Šaljem ti veliki zagrljaj - rekao je Novak i odstupio od mikrofona.

Wimbledon

Zatim je riječ preuzeo pobjednik Wimbledona.

- Ovo je ostvarenje sna. I prije sam rekao da je odlično pobijediti, ali da sam izgubio, bio bih ponosan. Jer sam stvarao povijest na ovom predivnom turniru igrajući protiv legende sporta. To je nevjerojatno za mene. Igrati ovdje za jednog momka je nevjerojatno. Sve se događa vrlo ubrzano i jako sam ponosan. Ponosan sam na svoj tim, na rad svaki dan - rekao je Carlos Alcaraz pa nastavio:

- Nakon prvog seta mislio sam "Carlos, podigni nivo igre." Moram čestitati Novaku, nevjerojatno je igrati protiv njega. Velika si inspiracija, tenis sam krenuo igrati gledajući tebe. Turnire si osvajao kad sam se rodio.

Wimbledon

Na tribinama centralnog terena na Wimbledonu sjedio je i španjolski kralj Filip VI.

- Igrati pred kraljem Filipom? To je zaista nešto posebno. Igrati pred kraljevskom obitelji, pred svima, jako sam ponosan... Filipe, ponosan sam što ste ovdje i što me podržavate. Pred vama sam osvojio dva Grand Slama, nadam se da ćete dolaziti češće. Hvala što ste došli - Alcaraz je nasmijao španjolskog kralja.

Iako nije igrao previše na travnatoj podlozi, pokazao je da je majstor.

- Zaljubljen sam u travu u ovim trenucima. Nisam očekivao da ću igrati na ovakvom nivou u kratkom periodu. To je ostvarenje sna. Sretan sam kako treniramo i jako ponosan.

Wimbledon

Osvajanjem Wimbledona automatski je postao član All England Cluba.

- Sjajno je biti član All England Cluba. To je nešto posebno. Znam da je Federer imao problema s karticom da bi ušao, ali ja ću ju ponijeti. Sjajno je biti dio ovog nevjerojatnog kluba i dolazit ću u vrijeme kada se turnir ne igra.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 107
VIDEO

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije
PRIČA O TRENERU DORTMUNDA

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije

Otac mu je iz Donjeg Vakufa, majka iz Osijeka. Skautirao je u Hrvatskoj za Borussiju, ljetuje u Makarskoj, zna hrvatske pjesme i prati HNL, a vodio je i Haalanda, Reusa...

Junak Borussije ljeti se zabavlja na Jadranu. Sagradio je i vile...
ODMARA U HRVATSKOJ

Junak Borussije ljeti se zabavlja na Jadranu. Sagradio je i vile...

Mats Hummels zabio je za pobjedu Dortmunda na Parku prinčeva, a inače je redoviti gost na jadranskoj obali. Štoviše, sagradio je vile u Posedarju i jednom je prilikom čak dovodio brojne suigrače