Obavijesti

Sport

Komentari 1

"Doktor" Ivo se tenisu vratio pobjedom, čeka ga Pospišil

"Doktor" Ivo se tenisu vratio pobjedom, čeka ga Pospišil
1

Ivo Karlović se uspješno vratio nakon duge pauze. Servis je radio odlično, ali pobjeda nije bila u prvom planu, nego osjećaj igranja nakon svega što je prošao

VIDEO

Zadnjih dana slušamo i čitamo o slavlju Britanaca koji su napokon zadržali pehar na Otoku, napokon je domaći tenisač osvojio Wimbledon, nakon 77 godina čekanja. Naravno, većina je komentara išla u stilu "napokon je pravda zadovoljena". Pobjeda Karlovića u prvom kolu Newporta neće na naslovnice, ali ima poetske pravde u njoj.

Hrvatski tenisač je sredinom četvrtog mjeseca imao virusni meningitis i prvo se borio za ozdravljenje, da bi mogao započeti borbu za povratak na teniski teren. Pozivnicu za Wimbledon nije dobio, što ne čudi nakon svega što je rekao za turnir nakon onog famoznog poraza od Murraya gdje su mu uporno zvali prijestup kod servisa. Sreća se ipak vratila i nakon par odustajanja je upao u glavni ždrijeb Newporta, za mnoge zadnje oaze pravog travnatog tenisa.

- Osjećam se blagoslovljeno što sam dobio još jednu priliku. Bog je dobar. Ovo će biti moj prvi nastup nakon tri mjeseca i vrlo sam uzbuđen - izjavio je Ivo prije početka turnira.

Nezgodan meč je odradio vrlo uvjerljivo. Prvi nakon duge pauze i još uz to protiv Roger-Vasselina koji zna igrati na travi. Prvi set je završio u tie-breaku, ali Karlović je jedini imao break-lopte (3). Tu prednost na reternu je pokazao i u 13. igri gdje je napravio dva mini breaka. U drugom setu je spasio jedinu break-loptu Francuza, a onda je u devetom gemu napravio break. Meč je završio servis gemom na nulu. Zabio je 22 asa u 11 servis gemova uz 86% osvojenih poena na prvom servisu. Impresivno za čovjeka koji je prije par mjeseci ležao u bolnici.

- Odličan osjećaj je ponovo igrati nakon svega. Izgubio ili pobijedio, nije važno. Prije dva mjeseca sam mislio da je karijera gotova - objavio je Karlović putem Twittera gdje ima veliki broj vjernih sljedbenika zbog istančanog smisla za humor.

Pospisil je imao težak ždrijeb na početku. Igrao je protiv talentiranog Amerikanca koji je prvi veliki uspjeh napravio upravo na ovom turniru. Kudla je taj talent pokazao u prvom setu kojeg je dobio uz samo jedan izgubljeni gem. Najveći problem za Kanađanina je bilo samo 30% ubačenog prvog servisa, što je domaći tenisač iskoristio.

Kanađanin se sabrao nakon očajnog starta, tako da je u drugom setu zabio čak devet asova. Izborio je prve break-lopte u četvrtom gemu i drugu je realizirao. Dovoljno da osigura treću dionicu. Tu su očito obojica pokazali nervozu jer su prva tri gema završila breakom. Kanađanin se bolje snašao u tom ritmu i na kraju novim breakom izbjegao serviranje za meč.

Pospisil ima igru za travu, to uopće nije upitno. Zabio je 14 asova i osvojio 93% poena iza prvog servisa, ali je prvi servis premalo ubacivao. U ovom slučaju manje od 50%, a to može biti opasno protiv igrača poput Karlovića koji se naučio čekati na jednu-dvije prilike u cijelom meču. Karlović je u zadnjem komentaru rekao da ne razmišlja o pobjedama, da jednostavno opet uživa igrati. Ponekad je takav opušteni stav najbolji za tenisača. A ovo su uvjeti u kojima dobar prvi servis rješava poen lakše nego na većini turnira u svijetu. Uostalom, Kanađanin je za manje od 80 minuta odigrao tri seta. Za danas je isto očekivati brzopotezne gemove.

Tekst preuzet sa dvoznak.com - adrese za pametno klađenje

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Čudesan preokret Reala protiv Bayerna za finale Lige prvaka! Modrić ušao i spasio 'kraljeve'
U SUDAČKOJ NADOKNADI

Čudesan preokret Reala protiv Bayerna za finale Lige prvaka! Modrić ušao i spasio 'kraljeve'

Čudesne scene u Madridu. Bayern je do 88. imao finale Lige prvaka na Wembleyju, Tuchel je izvadio napadače Kanea, Musialu, Sanea... A džoker s klupe Joselu zabio je dva gola i preokrenuo utakmicu

Modrić i Real igraju u finalu Lige prvaka i za Dinamo. Evo zašto
'MODRI' IMAJU INTERES

Modrić i Real igraju u finalu Lige prvaka i za Dinamo. Evo zašto

Rezultat Borussije Dortmund u finalu Lige prvaka utjecat će i na status hrvatskih klubova u kvalifikacijama za europska natjecanja. Modri će navijati protiv njemačkog kluba, a Rijeka za njega
Dinamo dobiva novog sponzora, ali proračun će održati jedino prodaja Martina Baturine...
SPREMA SE TRANSFER

Dinamo dobiva novog sponzora, ali proračun će održati jedino prodaja Martina Baturine...

S Petkovićem je situacija složenija. Već mu je 29 godina, klub na njemu ne može zaraditi ni približno koliko bi izgubio njegovim odlaskom. A ni Bruni se ne odlazi u egzotiku, jedino ako pokuca na vrata klub iz 'liga petice'...