Obavijesti

Sport

Komentari 94

Doktor Petković: Pogledajte kako se internet naklonio Bruni

Doktor Petković: Pogledajte kako se internet naklonio Bruni

Nakon Brazila, njegov je gol bacio u očaj i Nizozemce i pogurao nas prema finalu Lige nacija. "Svaki mi je gol najvažniji, ali ovaj će biti visoko na ljestvici", rekao je Petko

VIDEO

Nakon osam treninga bilo je svima jasno da će to biti pravi Bruno Petković (28). Nije moglo biti loše, kao da je početak sezone, rekao je Zlatko Dalić nakon pobjede nad Nizozemskom (4-2) u polufinalu Lige nacija u Rotterdamu.

Pokretanje videa...

'Vatreni', kraljevi produžetaka: Hrvatska je u finalu Lige nacija! 00:47

Iako je Uefa proglasila Luku Modrića igračem utakmice uz objašnjenje da je "on pravi vođa momčadi i igrač koji je kontrolirao ritam igre, čija je nogometna inteligencija nevjerojatna", čovjek koji je zaslužio posebno priznanje svakako je i Bruno Petković.

Izbornik ga je čuvao za produžetke, gdje je ponovno pokazao da je čovjek odluke, kao i u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva protiv Brazila (gol za 1-1 u 117. minuti). Ovaj je put Bruno Petković zabio nešto ranije, u 98., krasnim udarcem s 25 metara. Osmim za Hrvatsku u 30. nastupu.

Svaku dilemu oko pobjednika razriješio je u 116. minuti izborivši drugi penal koji je mirno realizirao Luka Modrić za 4-2, a u zadnjem napadu zabio je još jedan nakon krasne akcije. No suci su ga nakon dugog vijećanja i pregledavanja snimke ipak poništili.

Društvenim mrežama munjevito se proširila fotomontaža Petkovića u liječničkoj kuti. Objavio ju je i njegov klub Dinamo uz dodatak: "opis nije potreban".

- Jako, jako bitna pobjeda. Kako smo rekli u svlačionici ranije, treba zaokružiti nastup na SP-u dobrom predstavom ovdje. Mogli smo ga i ranije riješiti, ali najvažnije je da smo prošli - rekao je Petković nakon utakmice za Novu TV i nastavio o golu:

- Je li mi najvažniji? Svaki je najvažniji. Onaj protiv Brazila je bio poseban, ali i ovaj će biti visoko na ljestvici. Onaj na kraju bi bio šlag na torti, da, ali bitno je da smo pobijedili.

Imamo karakter koji nas krasi kroz velika natjecanja

Što im je izbornik rekao na poluvremenu kod zaostatka?

- Nije bilo potrebe za srljanjem, bili smo svjesni da imamo dosta vremena okrenuti i jesmo. Taj gol bi mnoge poremetio (u 96.), ali imamo odličan karakter koji nas krasi kroz velika natjecanja, uzdigli smo se i zasluženo smo u finalu. Finale? Nemam posebnih želja, neka bolji pobijedi i vidimo se u finalu - dodao je Bruno.

Inspirirani su bili na njegov nastup, kao i na one Marcela Brozovića i Luke Modrića, i na stranici Nogometne Ikone.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 94
VIDEO

'Pištolj je bio napunjen, rekli su mi da pucam Bobanu u leđa...'
VIDEO: PROŠLE SU 34 GODINE

'Pištolj je bio napunjen, rekli su mi da pucam Bobanu u leđa...'

Dinamo protiv Zvezde, 13. svibnja 1990. Zločinac Arkan paradirao je s pištoljem uz teren, milicija je tukla samo hrvatske navijače, a golobradi kapetan plavih ušao u povijest

Ovako danas izgleda legenda Uniteda. A mlađi je od Cristiana Ronalda i Luke Modrića...
A 38 MU JE

Ovako danas izgleda legenda Uniteda. A mlađi je od Cristiana Ronalda i Luke Modrića...

Umjesto besprijekorno obrijanog lica, kakvog smo ga gledali tijekom nogometne karijere, danas nosi neurednu sijedu bradu i kratko ošišanu frizuru. Nakupilo se i nešto kilograma
Što se događa na Poljudu? Još jedan igrač Hajduka obrisao sve fotografije u dresu Splićana...
PROTESTIRA?

Što se događa na Poljudu? Još jedan igrač Hajduka obrisao sve fotografije u dresu Splićana...

Da se nešto čudno događa u Hajduku, potvrdila je poruka Torcide na utakmici s Istrom, a nakon utakmice je Leon Dajaku s društvenih mreža obrisao sve fotografije u dresu splitskog kluba