Obavijesti

Sport

Komentari 394

Mandžo asistencijom zapaprio Buffonu: Bayern je dobio Juve

Mandžo asistencijom zapaprio Buffonu: Bayern je dobio Juve
14

Nogometaši Bayerna na Allianz Areni došli su do važne 2-0 pobjede protiv Juventusa u prvoj četvrtfinalnoj utakmici Lige prvaka. Zabili su Alaba i Müller

VIDEO

Buffona sam gledao kao klinac, i on je jedan od razloga zbog kojih sam se počeo baviti nogometom, rekao je svojedobno Mario Mandžukić.

No kako sad stvari stoje, Mandžo je odlučio zagorčavati život jednom od najboljih svjetskih golmana. Prvi put je to učinio 14. lipnja prošle godine kad je na Europskom prvenstvu u Poljskoj matirao talijanskog golmana u dresu Hrvatske, a večeras se našao u drugačijoj ulozi.

Hrvatski napadač se u prvoj četvrtfinalnoj utakmici Lige prvaka  ponovo susreo s Buffonom, ovaj put u okršaju Bayerna i Juventusa, ali ovom prilikom zapaprio mu je asistencijom za gol. Mandžukić je na krcatoj Allianz Areni je dodao loptu Mülleru, koji je zabio za 2-0 i uvelike umanjio šanse 'staroj dami' za uzvrat u Torinu.

Tim rezultatom se završila utakmica, a brojka od dva gola nije reprezentativna s obzirom kakvu je nogometnu lekciju Bayern očitao svojim gostima, koji su se mogu pohvaliti najboljom obranom u natjecanju. O snazi Bavaraca govori i statistika udaraca na gol od 21 naspram 7, a prvi kobni udarac ranio je Talijane već nakon 25 sekundi!

Ni punih pola minute nije trebalo snažnoj Henyckesovoj momčadi da povede, a šok Juveu priredio je David Alaba, koji je matirao Buffona s 25 metara. Lopta se na putu do gola odbila i prevarila gostujućeg golmana. No, Alabin gol nije najbrži u povijesti Lige prvaka, već je to učinio Roy Makaay baš u dresu Bayerna kad je zabio Realu 2007. nakon samo 10 sekundi.

Müller je u 90. minuti propustio baciti Juventus na koljena promašivši iz drugog pokušaja prazan gol. Mandžukić je izašao iz igre u 91. minuti kad ga je zamijenio Mario Gomez. 

- Odigrali smo dobru utakmicu, ali još nismo prošli. Juventusu smo onemogućili da dođu do prilika, dok smo mi imali nekoliko dobrih. Mogli smo pobijediti i s većom razlikom, ali sljedeći tjedan morat ćemo ponoviti ovakav nastup kako bismo prošli dalje - rekao je kapetan Bavaraca Philipp Lahm.

Branič 'stare dame' Giorgio Chiellini nije imao razloga za zadovoljstvo.

- Znali smo da nas čeka teška utakmica, Bayern igrao nevjerojatnim tempom, a mi smo se mučili da zadržimo loptu kad smo htjeli graditi igru. Nadali smo se boljem rezultatu, ali ostaje nam još 90 minuta, koje moramo odigrati s više intenziteta, kao Bayern danas.

Uzvrat u Italiji igra se sljedeću srijedu 10. travnja.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 394
VIDEO

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!
'MODRIMA' DERBI SEZONE

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!

Rijeka je povela pred 8118 gledatelja na Rujevici golom Marka Pjace iz penala u 50. minuti. Petković je sjajno naciljao iz slobodnjaka u 75. minuti za izjednačenje, a Hoxha je u 89. zabio za vodstvo nakon što je ušao

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka
KALKULACIJE

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka

Sudar odluke mogao bi se dogoditi, i vjerojatno će to zaista i biti, međusobni derbi na Rujevici koji se igra večeras od 19.30 sati. Rijeka dočekuje Dinamo u izravnom okršaju
VIDEO Drožđek šokirao Poljud, navijači zviždali 'bilima', za Hajduk debitirao 16-godišnjak
VARAŽDIN IZNENADIO

VIDEO Drožđek šokirao Poljud, navijači zviždali 'bilima', za Hajduk debitirao 16-godišnjak

Sahiti i Diallo nisu bili u sastavu zbog odluke trenera Ivankovića. Varaždin je drugi put u povijesti pobijedio u Splitu, a prvi od 12.027 gledatelja Poljud su počeli napuštati u 80. minuti