Obavijesti

Sport

Komentari 66

Domagoj Vida: 'Nismo im dali da nas potjeraju u svlačionicu'

Domagoj Vida: 'Nismo im dali da nas potjeraju u svlačionicu'
6

Dok je djevojka Ivana, njegova najveća navijačica, u čudu gledala što se događa, na terenu je od dima na trenutke bilo nemoguće razaznati tko je otišao, a tko nije

VIDEO

Iskreno, uplašio sam se čim su počele letjeti baklje. Da, bilo me strah mogućeg prekida, ali više sam se bojao za svoje na tribinama. Na utakmici su mi bili prijatelji, ali i otac Rudika te djevojka Ivana, vratio je Domagoj Vida film na Milano.

Dok je djevojka Ivana, njegova najveća navijačica, u čudu gledala što se događa, na terenu je od dima na trenutke bilo nemoguće razaznati tko je otišao u svlačionicu a tko je ostao.

Privatna arhiva Domagoja Vide

- Talijani su odmah otrčali u svlačionicu, a za njima je otišao i sudac. A mi smo se pogledavali kroz taj dim i gotovo bez riječi odlučili da ćemo ostati na terenu, da nećemo u svlačionicu. Sad kad razmislim, čini mi se da nam je to bila jako dobra odluka - kaže Vida.

Brzo su naši nogometaši pronašli smirujuće rješenje za ovako dramatičnu situaciju.

- Vidio sam i na licima suigrača da su bili u šoku, ali smo nekako spontano počeli razgovarati o igri, o nogometu, Ćorluka me upozoravao na neke korekcije... Ma sve smo radili samo da ne razmišljamo o onom najgorem, o mogućem prekidu utakmice - rekao je Domagoj.

Hrvatska je dominirala, igrala sjajno, a Talijani su na trenutke izgledali kao nižerazredna reprezentacija. Ali samo do prekida.

- Održali smo nogometnu lekciju Talijanima, na travnjaku smo imali osjećaj da nam ne mogu apsolutno ništa. A onda je došla bakljada... Mi smo se ohladili, a oni došli k sebi - kaže Vida, koji je ponašanjem navijača, onih pravih navijača, bio oduševljen.

- Kad smo tek izašli na teren, dva sata prije utakmice, prošli su nas trnci. Naši navijači su pjevali, bili su sjajni. Na stadionu je bilo 60.000 ljudi, ali vjerujte da smo čuli kako pjevaju ‘Moja domovina’. Ta podrška nas je nosila.

Marko Lukunić/PIXSELL

Bakljada je sve pokvarila, sjajna igra ostala je u drugom planu.

- Jasno se vidjelo nakon utakmice da nam se miješaju osjećaji, ponos zbog igre i gorčina zbog onoga što su napravili huligani - kazao je Vida.

Nakon utakmice ogorčenost se vidjela na svačijem licu, pa i na Kovačevu. Umjesto da slavi remi, ispričavao se.

- Vidjeli smo da je i izbornik utučen, no odmah smo svi počeli razgovarati o tome kako smo dobro odigrali, kako je utakmica odlično vođena, samo da bismo olakšali sami sebi, ali i njemu - kaže Vida, koji blista u kvalifikacijama.

U tandemu s Ćorlukom igra odlično, u četiri utakmice primili smo samo jedan gol. A ni za njega njih dvojica nisu krivi.

- Dugo sam čekao priliku i konačno sam je dočekao. Sjajno se slažem s Ćorlukom, iskusniji je i korigira me. Nakon utakmice izbornik nas je pohvalio - rekao je Vida, naš standardni stoper:

- Neću tek tako ispustiti poziciju, predugo sam sve ovo čekao!

Cijeli ovaj ciklus pokazao se kao jako uspješan.

- Eto, izbornikova odluka da nas poštedi protiv Argentine bila je odlična. U Londonu smo vidjeli našu mladost, a mi smo odmorni dočekali Talijane. Šteta samo što je igra pala u drugi plan...

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 66
VIDEO

Velika tuga uoči derbija sezone: Sergeju Jakiroviću umrla majka
POČIVALA U MIRU

Velika tuga uoči derbija sezone: Sergeju Jakiroviću umrla majka

Sergej Jakirović uoči supervažne utakmice protiv Rijeke izgubio je majku Jelenu, doznaju 24sata. Njen će sprovod biti u utorak u Metkoviću kako bi se maksimalno mogao posvetiti utakmici na Rujevici

Zlatan otkrio detalje privatnog života: Moja žena kuha i pere suđe, naša djeca nisu kao druga
SKROMNA OBITELJ

Zlatan otkrio detalje privatnog života: Moja žena kuha i pere suđe, naša djeca nisu kao druga

I kada je u pitanju odgoj sinova Maximiliana (18) i Vincenta (16), Ibrahimović ih je učinio poniznima i skromnima, nije im od početka pružao luksuz
Dinamo se oglasio nakon smrti Jakirovićeve majke: 'Stojim uz tebe i kad ne ide i kad je teško'
EMOTIVNA OBJAVA

Dinamo se oglasio nakon smrti Jakirovićeve majke: 'Stojim uz tebe i kad ne ide i kad je teško'

Treneru Dinama preminula je majka, a iz kluba su se oglasili emotivnom objavom pjesme koju često pjevaju Bad Blue Boysi i tako pružili podršku