Obavijesti

Sport

Komentari 80

Juventusov Bonucci novi je osumnjičeni za namještanje!

Juventusov Bonucci novi je osumnjičeni za namještanje!
1

Juventusov branič Leonardo Bonucci novi je na popisu osumnjičenih da je, kao branič Barija, bio umiješan u namještanje rezultata utakmice protiv Udinesea (3-3)

VIDEO

Nove tegobe izborniku talijanske nogometne reprezentacije, Cesareu Prandelliju, stvara kladioničarska afera "Scommessopoli"...

Juventusov branič Leonardo Bonucci novi je na popisu osumnjičenih da je, kao branič Barija, bio umiješan u namještanje rezultata utakmice protiv Udinesea (3-3), prenosi ANSA.

Bonuccijev bivši suigrač, Salvatore Masiello, tvrdi da je današnji član Juventusa bio jedan od četvorice igrača Barija s kojima je dogovorio namještanje susreta.

Ova vijest stigla je samo nekoliko sati nakon što je Domenico Criscito otpisan iz reprezentacije. Podsjetimo, talijanska je policija u jutarnjim satima ponedjeljka upala u trening-kamp talijanske reprezentacije i pretresla sobu Zenitovog braniča.

Bonucci se, zasada, još uvijek nalazi na popisu igrača koji kandidiraju za Euro, te je još uvijek jedan od onih koji kandidiraju za pripremni susret protiv Luksemburga u utorak.

Prandelli o novoj aferi: Ovo nas je jako pogodilo!

Ne želim voditi Criscita sa sobom na Euro jer bi bio pod pritiskom s kojim se nijedan čovjek ne može nositi. Jednostavno više nije smiren. Pokušao sam s njime razgovarati, ali nisam mogao - rekao je Prandelli i nastavio.

- Nakon što se situacija smirila pomislio sam na njegovu suprugu i sina i odlučio ga ne voditi. Mimmo mora dobiti priliku da se obrani i dokaže da nije ništa skrivio - veli Prandelli.

Talijanska je policija u ranim jutarnjim satima ponedjeljka probudila talijanskog braniča i uručila mu nalog za premetačinu. Nitko u reprezentaciji nije znao da talijanska policija dolazi.

- Nisam imao pojma da će se ovakvo nešto dogoditi. Ovo nas je jako uzdrmalo, pogotovo naše mlade igrače.

Jutrošnji događaji u Italiji neodoljivo podsjećaju na ono što se događalo 2006. godine uoči početka Svjetskog prvenstva u Njemačkoj. Tada je, podsjetimo, izbila afera "Calciopoli" nakon koje je ovogodišnji prvak Italije, Juventus, izbačen u Seriju B zbog namještanja utakmica.

- Jedino normalno u ovakvim situacijama jest da se momčad ujedini, baš kao i 2006. godine. Riješit ćemo sve probleme bez da od istih bježimo - rekao je optimistično Prandelli koji je nakon toga progovorio o sutrašnjem (utorak) objavljivanju konačnog popisa za Euro.

- Razmišljao sam o tome da povedem šest napadača. Ali, o tome ćete znati više sutra na konferenciji za novinare - zaključio je talijanski izbornik.

Criscito: Želim što prije dokazati svoju nevinost

U jeku priprema za Europsko prvenstvo, talijansku reprezentaciju i tamošnji nogomet uzdrmala je vijest o novim uhićenjima oko slučaja zvanog Calcioscommesse... 

U pitanju je slučaj vezan za nogometna klađenja, a po navodima uglednog talijanskog sportskog dnevnika, La Gazzette dello Sport, uhićeno je devetnaest osoba.

Među njima je nekoliko dobro poznatih imena i uglednih nogometaša kao što su kapetan Lazija Stefano Mauri ili, pak, Domenico Criscito, koji je sve do ponedjeljka bio na popisu reprezentativaca, te je trebao biti putnik za Europsko prvenstvo.

Inače, pod istragom se nalazi i sadašnji trener prvaka Serije A (Juventus) Antonio Conte.

- Želim što prije dati svoj iskaz. Želim što prije dokazati svoju nevinost. Nemam nikakve veze s ovom pričom. Jedino sam pričao s navijačima Genoe, ali to nema nikakve veze s ovim osudama - rekao je Criscito, nekadašnji igrač Genoe i Juventusa, a sada član ruskog Zenita.

Policija je, pak, pretražila njegovu sobu u reprezentativnom kampu pokraj Firence.

- Domenico je prilično miran, s obzirom u kakvoj se situaciji našao. Uporno tvrdi da je nevin i ponavlja da je jedino pričao s navijačima Genoe i da nije obavljao nikakve nečasne radnje - rekao je igračev odvjetnik Andrea D'Amico.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 80
VIDEO

Velika tuga uoči derbija sezone: Sergeju Jakiroviću umrla majka
POČIVALA U MIRU

Velika tuga uoči derbija sezone: Sergeju Jakiroviću umrla majka

Sergej Jakirović uoči supervažne utakmice protiv Rijeke izgubio je majku Jelenu, doznaju 24sata. Njen će sprovod biti u utorak u Metkoviću kako bi se maksimalno mogao posvetiti utakmici na Rujevici

Zlatan otkrio detalje privatnog života: Moja žena kuha i pere suđe, naša djeca nisu kao druga
SKROMNA OBITELJ

Zlatan otkrio detalje privatnog života: Moja žena kuha i pere suđe, naša djeca nisu kao druga

I kada je u pitanju odgoj sinova Maximiliana (18) i Vincenta (16), Ibrahimović ih je učinio poniznima i skromnima, nije im od početka pružao luksuz
Dinamo se oglasio nakon smrti Jakirovićeve majke: 'Stojim uz tebe i kad ne ide i kad je teško'
EMOTIVNA OBJAVA

Dinamo se oglasio nakon smrti Jakirovićeve majke: 'Stojim uz tebe i kad ne ide i kad je teško'

Treneru Dinama preminula je majka, a iz kluba su se oglasili emotivnom objavom pjesme koju često pjevaju Bad Blue Boysi i tako pružili podršku