Obavijesti

Sport

Komentari 8

Donnu, Ćorića, Čilića i društvo gledat ćete na TV-u ili preko ograde! Nagradni fond - tajna

Donnu, Ćorića, Čilića i društvo gledat ćete na TV-u ili preko ograde! Nagradni fond - tajna
1

Ostalo se pri inicijalnoj odluci da se sve igra "iza zatvorenih vrata", pa ni povoljna epidemiološka situacija u zemlji nije pomogla u eventualnoj promjeni mišljenja i dolasku publike na terene TK Osijeka. Ostaje joj internetski i TV prijenos

VIDEO

Sve najbolje što hrvatski tenis ima u ovom trenutku po ATP i WTA ljestvicama, od četvrtka do nedjelje boravit će u Osijeku. Predvođeni dvojicom najboljih Hrvata, Marinom Čilićem (ATP 37) i Bornom Ćorićem (ATP 33), u slavonskoj metropoli na humanitarnom turniru nazvanom "Hrvatski Premier Tenis" ukazat će se tenisači.

Među njima su i naše najjače snage parova (Pavić, Mektić, Dodig, Škugor) te one mlade (Gojo, Serdarušić, Ajduković), dok su Donna Vekić (WTA 24) i rekonvalescentica Ana Konjuh najzvučnija imena liste tenisačica. Nedostaje tek naša najbolja i 15. svjetska Petra Martić koja je na Floridi gdje je ostala još otkako je korona virus zaustavio i svijet i sport sredinom ožujka.

POGLEDAJTE VIDEO: Iva Majoli najavljuje Hrvatski Premier Tenis

Pokretanje videa...

Iva Majoli 01:41

Svi su se oni, uključujući i legende koje predvode Goran Ivanišević i Iva Majoli (igrat će još Prpić, Kostanić-Tošić i Hiršzon), odazvali pozivu i inicijativi Donne Vekić te njenog oca Igora čija je ideja bila na jednom mjestu (TK Osijek u Perivoju kralja Tomislava) uz pokroviteljstvo HTS-a okupiti hrvatski teniski "creme de la creme" u svojevrsnom zagrijavanju za nastavak teniske sezone koji bi se mogao dogoditi možda već u kolovozu.

Donna ponosni domaćin: Bit će lijepo opet igrati i natjecati se
Donna ponosni domaćin: Bit će lijepo opet igrati i natjecati se

Šteta je, i to velika, što Čilića, Ćorića, Ivaniševića, Vekić, Konjuh, Majoli i ostale neće na djelu uživo moći vidjeti publika, što mlađa, što starija jer ovakva se prilika definitivno ne pruža svaki dan. Bilo gdje u Hrvatskoj, ne samo na njenom istoku. Ostalo se pri inicijalnoj odluci da se sve igra "iza zatvorenih vrata", pa ni povoljna epidemiološka situacija u zemlji nije pomogla u eventualnoj promjeni mišljenja. Premda okolni park oko TK Osijeka inače nudi sasvim solidan i "vidljiv" pogled na terene, posebno centralni, reklame koje su postavljene na zaštitnu žicu i ogradu neće propustiti znatiželjne poglede kojih bi definitivno bilo, i to u velikoj mjeri. Međutim, oni koji će baš htjeti, vjerujemo da će već naći način. Drveća, srećom, ne nedostaje. Iako, događaj je kao javan, jasno, prijavljen policiji.

Organizatori su "iznajmili" cijeli klub, pa unutra, uz gledatelje, neće moći ni, primjerice, rekreativci ili bilo tko drugi popiti kavu kao "uobičajenim" danom. Samo mediji, čiji je odaziv izniman, te najmlađi tenisači i tenisačice koji će danas na Kid's dayu prebaciti koju lopticu sa svojim idolima.

Zadar: Goran Ivanišević obišao ŠRC Višnjik

Igra je, svakako, u prvom planu, no Donna je kao domaćin i ambasadorica kontinentalnog turizma Osječko-baranjske županije planski skrojila raspored u kojem neće biti puno praznog hoda ova četiri dana. U petak će tenisko društvo svečano primiti župan Osječko-baranjske županije Ivan Anušić, u petak je najavljen posjet novom Osijekovom stadionu u izgradnji na Pampasu te partija nogotenisa s Osijekovim nogometašima, a u planu je i posjet Kopačkom ritu. Uz, naravno, neizostavne slavonske gurmanske gušte poput fiš-paprikaša, dobrog starog slavonskog čobanca pa kulena... Aktivnosti bi moglo poremetiti tek vrijeme koje, osim četvrtka, nije obećavajuće.

Ekshibicija na gradilištu: Donna i tenisači zaigrat će nogotenis s igračima Osijeka na Pampasu
Ekshibicija na gradilištu: Donna i tenisači zaigrat će nogotenis s igračima Osijeka na Pampasu

Svi su sudionici (ukupno 26) raspodijeljeni u četiri tima s po šest, odnosno sedam imena. Od četvrtka do subote (omogućen internetski prijenos) igrat će se po dva dnevna susreta (svaki tim sa svakim) zaključno s finalnim u nedjelju od 16 sati koji će prenositi i HRT. U svakom će se od njih igrati pet setova, odnosno pet mečeva; muški singl, ženski singl, meč muških i mješovitih parova te meč parova s legendama i mladim osječkim tenisačima.

Sav će novac u humanitarne svrhe, iz nagradnog fonda koji su osigurali sponzori i koji će do nedjelje ostati tajna ići će osječkom KBC-u, dok je danas otvoren telefonski broj na koji će se pozivima moći donirati novac projektu hrvatskih znanstvenika za istraživanje korona virusa te pronalaženju cjepiva i lijeka za isti.

Tenis se u Hrvatskoj, dakle, vraća. Zasad kao Hrvatski Premier Tenis u inauguralnom izdanju, po željama većine aktera izvjesno ne i posljednjem...

  • Tim A:

Marin Čilić, Jana Fett, Nikola Mektić, Ana Konjuh, Goran Ivanišević, Saša Hiršzon, Lucija Faj

  • Tim B:

Borna Ćorić, Donna Vekić, Ivan Dodig, Tena Lukas, Iva Majoli, Matej Dodig

  • Tim C:

Borna Gojo, Lea Bošković, Franko Škugor, Iva Primorac, Goran Prpić, Nino Serdarušić, Nera Tešankić

  • Tim D:

Duje Ajduković, Tereza Mrdeža, Mate Pavić, Antonia Ružić, Jelena Kostanić-Tošić, Fran Kuna

Raspored za četvrtak:

  • Tim B vs. Tim C

1. Ćorić/Dodig I. - Gojo/Škugor
2. Dodig I./Lukas - Škugor/Primorac
3. Majoli/Dodig M. - Prpić/Tešankić
4. Vekić - Bošković
5. Ćorić - Gojo

  • Tim A vs. Tim D

1. Čilić/Mektić - Ajduković/Pavić
2. Mektić/Konjuh - Pavić/Ružić
3. Ivanišević/Faj - Kostanić-Tošić/Kuna
4. Fett - Mrdeža
5. Čilić - Ajduković

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 8
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Realov megatalent ima bizarni ugovor s djevojkom: Određuje što smije raditi i kako se ponaša
LJUBAV NEMA GRANICA

Realov megatalent ima bizarni ugovor s djevojkom: Određuje što smije raditi i kako se ponaša

Endrick i njegova djevojka obavezno moraju reći jednom drugom "volim te" u svakoj situaciji. Tu su i neke druge klauzule koje bi se trebale pobrinuti kako će ovom tinejdžeru uvijek prave stvari ostati prioritet
Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković
JAKIR U 'WIN WIN' SITUACIJI

Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković

Osvoji li Rijeka naslov prvaka, Sergej Jakirović ima pravo na medalju. Damir Mišković je vrlo korektan i sigurno će ga upisati ako Jakirović smatra da i on ima zasluga u šampionskom pohodu