Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
3 komentara

Doping i u rukometu: Ruskim juniorkama oduzeli su srebro...

Nakon niza doping afera u atletici, sa dopingom su počeli i u rukometu. Naime, sud EHF-a oduzeo je ruskoj ženskoj juniorskoj reprezentaciji srebrnu medalju s Europskog prvenstva koje se održalo 2017. godine...

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
3 komentara

Na Europskom prvenstvu 2017. godine koje se održalo u Sloveniji Ruskinije su došle do srebrne medalje. No, čini se kako su do nje došli uz pomoć - dopinga.

U krvi tri ruske rukometašice pronađen je meldonij koji povećava izdržljivost sportaša te ubrzava oporavak od napora. Svjetska antidopinška agencija ga je od 1. siječnja 2016. godine uvrstila na listu zabranjenih supstanci nakon što ga je velik broj sportaša počeo koristiti.

Prema pravilima EHF-a, ako su više od dva člana ekipe dopingirana, cijela reprezentacija snosi posljedice te se diskvalificiraju svi rezultati koje su postigli na natjecanju. Stoga je Ruskinjama oduzeta srebrna medalja.

- Bitno nam je osigurati da svi sudionici na natjecanjima imaju jednake mogućnosti, bili to igrači ili reprezentacije. I cilj je ne ugroziti zdravlje sportaša, kao i njihovu reputaciju - objavili su iz EHF-a.

Također, Ruski rukometni savez kažnjen je s 20.000 eura te im je zabranjen nastup na natjecanjima pod okriljem EHF-a u periodu od dvije godine u kategoriji juniorki.

Naši partneri pišu
Message