Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
6 komentara

Doping u vis: Čičerovoj su uzeli broncu s Olimpijskih igara '08.

Nalaz Čičerove iz Pekinga 2008. godine bio je pozitivan na zabranjenu supstancu turbinabol, objavio je Međunarodni olimpijski odbor (MOO) te je oduzeo medalju Ruskinji

GER, 36. Hallenmeeting Hochsprung mit Musik Arnstadt
Foto: nph/NordPhoto/PIXSELLNordPhoto/PIXSELL
6 komentara

Ruska skakačica u vis Ana Čičerova (34) i službeno je ostala bez brončane medalje koju je osvojila na Olimpijskim igrama u Pekingu 2008. godine. Dodatnom analizom uzoraka pronašli su joj tragove steroida u organizmu.

- Nalaz Čičerove iz Pekinga 2008. godine bio je pozitivan na zabranjenu supstancu turbinabol - objavio je Međunarodni olimpijski odbor (MOO).

Brončano odličje iz Pekinga umjesto Čičerove, koja je 2012. u Londonu osvojila zlato, dobit će druga Ruskinja Jelena Slesarenko, zlatna iz Atene 2004. godine. Na Igrama u Pekingu zlato je osvojila Belgijanka Tia Hellebaut, a srebro naša Blanka Vlašić. 

GER, 36. Hallenmeeting Hochsprung mit Musik Arnstadt | Autor: nph/NordPhoto/PIXSELLNordPhoto/PIXSELL Foto: nph/NordPhoto/PIXSELLNordPhoto/PIXSELL

Zašto testiraju stare uzorke?

Ako se pitate zašto sad testiraju stare uzorke olimpijaca, stvar je zapravo vrlo jednostavna. Antidopinška komisija Međunarodnog olimpijskog odbora čuva uzorke deset godina, analizira ih novih metodama i uspoređuje dobivene rezultate. 

Metode otprije deset i više godina nisu mogle otkriti ono što mogu ove današnje i zato sve više olimpijaca ostaje bez svojih odličja. To se pogotovo odnosi na Rusiju u kojoj je čak i državni vrh osumnjičen da je sudjelovao u sistematskom dopingiranju sportaša i zataškavanju slučajeva zbog čega ih nije bilo u Rio de Janeiru.

Naši partneri pišu
Message