Sport

Komentari 75

DORH je odbacio prijavu protiv Dinamovog igrača za silovanje

DORH je odbacio prijavu protiv Dinamovog igrača za silovanje

'Na temelju rezultata izvida koje je provela Policijska uprava zagrebačka nije utvrđeno postojanje osnovane sumnje da je osumnjičenik počinio prijavljeno kazneno djelo zbog čega je kaznena prijava odbačena'

Iyayi Atiemwen (23) nedavno je prenoćio u policiji nakon što ga je neimenovana djevojka iz Velike Gorice optužila da ju je silovao. Nakon obavijesnog razgovora Atiemwen je izašao pred suca koji ga je pustio da se brani sa slobode.

Kaznena prijava za silovanje proslijeđena je nadležnom državnom odvjetništvu koje je odlučilo kako ne postoji osnovana sumnja da je Atiemwen počinio kazneno djelo.

Podsjećamo, Atiemwena je prvo optužila Osječanka Iva Bošnjak koja tvrdi kako ju je Dinamov igrač napao i gušio. Nakon toga se javila neimenovana 24-godišnjakinja iz Velike Gorice koja je Atiemwena optužila za silovanje, ali nije htjela otkriti identitet zbog straha od osude javnosti. 

- Prvo me primio za ruke, pokušao me je svući. Ja sam se odupirala. Zatim me je počeo gušiti, a s drugom rukom me je opet počeo skidat. Ja sam ga molila da prestane, on nije prestao. Počeo me šamarati, ja sam počela vrištati. Nijedna žena ne bi trebala proživjeti to što sam ja proživjela. Osjećala sam se jadno i poniženo. Nisam mogla vjerovati da se išta tako može uopće desiti - rekla je sredinom ožujka u RTL-ovoj u emisiji djevojka s područja Velike Gorice.

Priopćenje DORH-a prenosimo u cijelosti:

'Županijsko državno odvjetništvo u Velikoj Gorici donijelo je rješenje o odbačaju kaznene prijave protiv 23-godišnjeg državljanina Nigerije. (4. 4. 2019.)

Policijska uprava zagrebačka podnijela je posebno izvješće kao dopunu kaznene prijave 24-godišnje hrvatske državljanke protiv osumnjičenika zbog počinjenja kaznenog djela silovanja iz članka 153. stavak 1. u svezi članka 152. stavak 1. Kaznenog zakona na njezinu štetu. 

Na temelju rezultata izvida koje je provela Policijska uprava zagrebačka nije utvrđeno postojanje osnovane sumnje da je osumnjičenik počinio prijavljeno kazneno djelo zbog čega je doneseno rješenje o odbačaju kaznene prijave.'

 Prijavila ga da ju je napao 

Atiemwen je u Dinamo stigao ove zime iz NK Gorice. Prvi problemi van terena počeli su kad ga je Osječanka Iva Bošnjak prijavila da ju je napao. I ona je podnijela kaznenu prijavu, a zastupa je Čedo Prodanović.

- Ona jednostavno nije mogla prihvatiti da ne želim imati ništa ozbiljno. Dva dana prije Benfice došla mi je u stan s jednim velikim koferom. Da, pozvao sam je tada, ali ne da se useli, što sam pomislio kada sam vidio veličinu njezina kofera. Ostala je dva dana. Te sam srijede morao na stadion u karantenu pred utakmicu. Rekao sam joj da mi ključ ostavi ispod otirača. Dva dana me maltretirala porukama: ‘Gdje si? Ne vjerujem da si na stadionu. Sigurno se provodiš s drugim curama...’ Iznervirao sam se, rekao da mi ne treba takav odnos i zamolio je da ode. Kada sam se vratio s utakmice, rekao sam joj da se želim odmoriti i da nismo jedno za drugo. Počela je divljati, razbacala mi stvari po stanu, čak me i fizički napala. Zatim je otišla i mislio sam da je sve gotovo dok se nije pojavila policija. Pozvala ih je i pričekala ispred stana. Ma da je bilo i malo sumnje, policija bi me privela istu večer - rekao je Atiemwen za Jutarnji list.

Najčitaniji članci