Obavijesti

Sport

Komentari 94

Dortmund i Real su remizirali: Modrić upisao 50. nastup u LP

Dortmund i Real su remizirali: Modrić upisao 50. nastup u LP
1

Luka Modrić je bio u početnoj postavi i tako upisao svoju 50. utakmicu u Ligi prvaka (42 utakmice je odigrao za Real, a osam za Tottenham). Odigrao je cijeli susret, a u nastavku je ušao i Mateo Kovačić

VIDEO

Drugo kolo grupne faze Lige prvaka donijelo nam je neke zanimljive utakmice. Hrvatskoj publici zasigurno je najzanimljivija bila ona Dinama i Juventusa, ali svjetske oči bile su uprte u samo dvije momčadi - Borussiju Dortmund i Real Madrid. 'Žuto-crni' i 'galacticosi' su odigrali uzbudljivu utakmicu, a na kraju možemo reći da je Borussia spasila živu glavu, iako je bila bolja većinu utakmice. Susret je završio remijem 2-2.

Luka Modrić je bio u početnoj postavi i tako upisao svoju 50. utakmicu u Ligi prvaka (42 utakmice je odigrao za Real, a osam za Tottenham). Obje momčadi imale su po nekoliko prilika, ali u 17. minuti Cristiano Ronaldo zabija svoj 4. gol Borussiji Dortmund za vodstvo Reala 1-0. Niti jedan igrač nije toliko golova zabio momčadi iz Dortmunda, a zasluge moraju pripasti i Garethu Baleu, koji je odradio veći dio posla.

Praktički ništa nismo vidjeli od Reala u prvom poluvremenu, svega dva puta je prijetio golmanu Bürkiju. Momčad Thomasa Tüchela je pritiskala i pritiskala te na kraju uspjela doći do gola. Pierre-Emerick Aubameyang se našao na pravom mjestu i nakon odbijanca Gonzala Castra spremio loptu iza leđa Keylora Navasa. Bilo je to u 43. minuti.

SOCCER-CHAMPIONS-DOR-MAD

Samo pet minuta kasnije, prije kraja prvog poluvremena, Cristiano Ronaldo postiže svoj drugi gol, ali pomoćni sudac je označio zaleđe. Bez obzira na Ronaldove proteste odluka je ostala i na poluvrijeme se otišlo s 1-1. Dortmundov Julian Weigl je bio jedini igrač u prvom dijelu koji je na odmor otišao sa 100 posto točnih dodavanja (imao je 57 dodavanja).

U nastavku je Borussia prva zaprijetila. Ousmane Dembele, 19-godišnja senzacija koja je stigla iz Rennesa, sjajno je izbacio dva defanzivca Reala i pokušao pogoditi gol na prvu stativu. Lopta je otišla iznad gola. Zatim je probao i Aubameyang, ali njegov udarac je obranio Navas. U 61. minuti priliku je imao i Ronaldo, ali je pucao pored gola.

Sedam minuta kasnije Benzema je pogodio stativu, a Raphael Varane bio je prvi na odbijancu i zabio je za vodstvo 'kraljeva' 2-1. Bio je to njegov prvi gol u 43. nastupu u Ligi prvaka.

SOCCER-CHAMPIONS-DOR-MAD

Zinedine Zidane je nakon gola izvadio Jamesa Rodrigueza i pojačao sredinu uvevši Matea Kovačića. No to nije pomoglo španjolskom velikanu. Borussia se u 87. minuti spasila golom Andrea Schürllea, a Real je i treću utakmicu zaredom remizirao. Zanimljivo je da su sve momčadi s kojima je Real reimzirao igrale u žutim dresovima. Schurrle je ovim golom postao jedini Nijemac koji je za četiri različita kluba zabijao u Ligi prvaka.

Tottenham je u Moskvi uspio slomiti CSKA i pobijediti 1-0 golom Heung-Min Sona (71'), Kopenhagen je razbio Brugge 4-0, a strijelci su bili Denswil (ag 54'), Delaney (64'), Santander (69') i Jorgensen (90+2'). Engleski prvak Leicester pobijedio je Porto s minimalnih 1-0 golom Slimanija (25') i nakon dva kola uvjerljivo je prvi sa šest bodova i bez primljenog gola. Subašićev Monaco remizirao je s Bayerom Leverkusenom 1-1 pogotkom Kamila Glika u 94. minuti. Za Leverkusen strijelac je bio Chicharito (74'). Sevilla je pobijedila Lyon golom Ben Yeddera u 53. minuti, a Sporting je rutinski odradio posao protiv Legije i slavio 2-0 - Ruiz 28', Dost 37'.

Sutra je na rasporedu nekoliko zanimljivih utakmica, igraju Borussia Mönchengladbach - Barcelona, Atletico Madrid - Bayern, Napoli - Benfica i Celtic - Manchester City.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 94
VIDEO

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!
'MODRIMA' DERBI SEZONE

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!

Rijeka je povela pred 8118 gledatelja na Rujevici golom Marka Pjace iz penala u 50. minuti. Petković je sjajno naciljao iz slobodnjaka u 75. minuti za izjednačenje, a Hoxha je u 89. zabio za vodstvo nakon što je ušao

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka
KALKULACIJE

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka

Sudar odluke mogao bi se dogoditi, i vjerojatno će to zaista i biti, međusobni derbi na Rujevici koji se igra večeras od 19.30 sati. Rijeka dočekuje Dinamo u izravnom okršaju
VIDEO Drožđek šokirao Poljud, navijači zviždali 'bilima', za Hajduk debitirao 16-godišnjak
VARAŽDIN IZNENADIO

VIDEO Drožđek šokirao Poljud, navijači zviždali 'bilima', za Hajduk debitirao 16-godišnjak

Sahiti i Diallo nisu bili u sastavu zbog odluke trenera Ivankovića. Varaždin je drugi put u povijesti pobijedio u Splitu, a prvi od 12.027 gledatelja Poljud su počeli napuštati u 80. minuti