Obavijesti

Sport

Komentari 30

Dortmund potpisao najvećeg talenta Ligue 1: Klopp me htio

Dortmund potpisao najvećeg talenta Ligue 1: Klopp me htio
2

Ousmane može igrati na bilo kojoj poziciji u napadu. Jak je u situacijama 'jedan na jedan', podjednako dobro koristi obje noge, dobar je dribler, brz je i opasan, rekao je sportski direktor Dortmunda Zorc

VIDEO

Mladi francuski napadač Ousmane Dembele iz Stade Rennesa novi je igrač dortmundske Borussije s kojom je potpisao petogodišnji ugovor, objavili su u četvrtak iz njemačkog doprvaka.

Interes za usluge ovog brzonogog strijelca i vještog driblera, koji će u nedjelju proslaviti 19. rođendan, pokazali su i neki engleski klubovi, ali on se odlučio za dolazak u Dortmund.

Dembele je ove sezone debitirao za prvu momčad Rennesa i u 25 nastupa postigao 12 pogodaka, a proglašen je za najtalentiranijeg igrača Ligue 1 ove sezone.

- Ousmane može igrati na bilo kojoj poziciji u napadu. Jak je u situacijama 'jedan na jedan', podjednako dobro koristi obje noge, dobar je dribler, brz je i opasan kad se nađe pred golom - izjavio je sportski direktor Borussije Michael Zorc.

Financijski detalji ovog transfera nisu objavljeni.

Dembele odbio Kloppa zbog Borussije

Bivši strateg Borussije Dortmund Jürgen Klopp osobno je kontaktirao mladog Dembelea kako bi ga uvjerio i "nagovorio" na dolazak u Liverpool. No Dembele je ponudu odbio iz samo jednog razloga.

- Borussia me prva počela pratiti i otad smo u kontaktu. Jürgen Klopp me impresionirao planovima, ali sportski koncept Borussije me uvjerio u potpunosti. Ne mogu dočekati zaigrati u Bundesligi pred 80 tisuća navijača na Signal Iduna Parku - rekao je Dembele.

Francuski napadač je najmlađi igrač u povijesti francuske lige koji je postigao 10 ili više golova u sezoni. Ove sezone je zabio 12, a još stigne poboljšati rekord u zadnjem kolu. Također, bivši igrač Manchester Uniteda Mikael Silvestre usporedio je Dembelea s mladim Cristianom Ronaldom i smatra kako će Ousmane jednog dana biti na popisu za Zlatnu loptu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 30
VIDEO

Velika tuga uoči derbija sezone: Sergeju Jakiroviću umrla majka
POČIVALA U MIRU

Velika tuga uoči derbija sezone: Sergeju Jakiroviću umrla majka

Sergej Jakirović uoči supervažne utakmice protiv Rijeke izgubio je majku Jelenu, doznaju 24sata. Njen će sprovod biti u utorak u Metkoviću kako bi se maksimalno mogao posvetiti utakmici na Rujevici

Čudo i spektakl u Ligi prvaka: Duvnjaka i Kiel svi su otpisali, a oni su napravili nemoguće!
NIKAD NE OTPISUJ NIJEMCE

Čudo i spektakl u Ligi prvaka: Duvnjaka i Kiel svi su otpisali, a oni su napravili nemoguće!

Prije tjedan dana Montpellier je potukao Kiel s 39-30, mnogi su ga otpisali unaprijed, ali takvo što se ne radi protiv Real Madrida u nogometu i Kiela u rukometu. I Montpellier je dobio lekciju, dok je Karabatić odigrao zadnju europsku utakmicu
Zlatan otkrio detalje privatnog života: Moja žena kuha i pere suđe, naša djeca nisu kao druga
SKROMNA OBITELJ

Zlatan otkrio detalje privatnog života: Moja žena kuha i pere suđe, naša djeca nisu kao druga

I kada je u pitanju odgoj sinova Maximiliana (18) i Vincenta (16), Ibrahimović ih je učinio poniznima i skromnima, nije im od početka pružao luksuz