Obavijesti

Sport

Komentari 24

Dortmund prvak Njemačke, gol Perišića donio veliko slavlje

Dortmund prvak Njemačke, gol Perišića donio veliko slavlje
16

Borussia Dortmund pobjedom nad imenjacima iz M'gladbacha potvrdili su naslov prvaka Njemačke, drugi uzastopni, dva kola prije kraja. Bayernu bježe 8 bodova

VIDEO

Borussija Dortmund svladala je Borussiju iz Mönchengladbacha 2-0 i time su aktualni prvaci potvrdili naslov. U 32. kolu njemačke Bundeslige momčad iz Dortmunda osvojila je svoji drugi, uzastopni, naslov prvaka.

Prvi gol u velikom slavlju Borussije postigao je u 23. minuti susreta Ivan Perišić. Pobjedu je drugim golom potvrdio Kagawa u 59. minuti. Bila je to 26. uzastopna Borussijina utakmica bez poraza u Bundesligi, a pridonio joj je i Ivan Perišić. Zabio je hrvatski reprezentativac svoj šesti prvenstveni pogodak.

Borussija je tako dva kola prije kraja osigurala naslov prvaka. Nedostižna je momčad iz Dortmunda na osam bodova prednosti ispred Bayerna. Nakon 1956., 1957., 1963., 1995., 1996., 2002. i 2011. godine, Borussia je došla do osmog naslova nacionalnog prvaka. Pobijede li Kloppovi nogometaši 12. svibnja Bayern u berlinskom finalu DHB Pokala, prvi će put u povijesti osvojiti dvostruku krunu.

Trener šampionske momčadi Jürgen Klopp nakon svega je izjavio.

- Za ovo što su momci ove sezone napravili ne nalazim riječi. Kad netko zasluženo osvoji naslov, onda ga osvoji ovako kako smo ga osvojili mi. Moja momčad ima izvanredan karakter. To što smo napravili sasvim je ludo.

Slavio je i Ivan Perišić, strijelac gola za vodstvo Dortmunda koji je umotan u hrvatsku zastavu proganjao suigrače terenom zalijevajući ih pivom.

Bayernu pobjeda u 90. Ali uzaludno im

Bayern je u 32. kolu Bundeslige pobijedio na gostovanju kod Werdera. Bavarci su slavili tek u 90. minuti. Strijelac za konačnih 2-1 bio je Franck Ribery.

Naldo je obavio najveći dio posla u nastavku susreta. Prvo je donio vodstvo Werderu, a potom je postigao i izjednačujući pogodak za Bayern nesretnim autogolom. Na samom isteku vremena, u prvoj minuti sudačke nadoknade Franck Ribery, koji je u 64. minuti ušao u igru umjesto Ivice Olića postigao je pobjednički gol za Bayern.

Osim Olića u početnoj se momčadi Bavaraca ovo kolo našao i Danijel Pranjić. Trener Heyncknes osim dvojice Hrvata u prvu je momčad uvrstio većinu zamjena kako bi odmorio standardne igrače uoči uzvrata Lige prvaka protiv Reala u Madridu. U nastavku je stručnjak na klupi Bayerna ipak posegnuo za Riberyjem, Krossom i Gomezom kako bi stigao do povoljnog rezultata kojeg mu je osigurao upravo Francuz.

Slavio i Balakov

Prvu pobjedu na klupi njemačkog prvoligaša upisao je i bivši trener Hajduka Krasimir Balakov. Kaiserslautern je slavio protiv Herthe 2-1 i to prvi put nakon 21 utakmice bez povoljnog rezultata.

Apotekari su s minimalnih 1-0 dobili Hoffenheim, a u sastavu se kod gostiju prvi put nakon ozljede koja seže još iz veljače pojavio i Vedran Ćorluka. Hrvatski se igrač povratkom ipak nije proslavio, skrivio je zbog igranja rukom najstrožu kaznu za domaćine. Na njegovu je sreću golman obranio, a Schürrle je u 79. minuti zabio pobjednički gol za Leverkusen.

Ivo Iličević svih je 90 minuta odigrao za HSV pri gostujućem remiju (1-1) kod Augsburga. Mladena Petrića nije bilo ni na klupi.

Bundesliga, 32. kolo:

Werder – Bayern 1-2 (Naldo 51 / Naldo 75-ag, Ribery 90)

Nürnberg – HSV 1-1 (Didavi 64 / Heung Min-Son 59)

Hoffenheim – Bayer Leverkusen 0-1 (Schürrle 79)

Köln – Stuttgart 1-1 (Peszko 50 / Cacau 71)

Hertha – Kaiserslautern 1-2 (Niemeyer 60 / Kirch 27, Wooten 38)

Borussia D. - Borussia M. 2-0 (Perišić 23, Kagawa 59)


Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 24
VIDEO

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...
AYRTON SENNA: 30 GODINA OD SMRTI

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...

Ayrton Senna poginuo je 1. svibnja 1994. u Imoli kad se s 310 km/h zabio u zid. Bio je jedan od najvećih vozača Formule 1 u povijesti, a njegovo rivalstvo s Alainom Prostom bilo je više od sporta

Hrvatski nogometaš dobio je jezive prijetnje: 'Slao mi je i fotografije groblja u Vukovaru'
SRAMOTNO

Hrvatski nogometaš dobio je jezive prijetnje: 'Slao mi je i fotografije groblja u Vukovaru'

Rekao mi je i da mrzi Hrvate i da se nada da će biti novi građanski rat kod nas, da će pljunuti moj grob, rekao mi je da sam Arapin, rekao je potreseni Kolinger
Evo kako Dinamo planira slaviti ako pobijedi Rijeku na Rujevici
NOVI PLAN

Evo kako Dinamo planira slaviti ako pobijedi Rijeku na Rujevici

Plus+ Nogometaši Dinama posljednje su titule slavili s navijačima na Macoli. To se 2022. godine dogodilo poslije slavlja u Šibeniku, godinu dana kasnije poslije remija u Splitu. Sad se priprema fešta, ali na drugoj lokaciji...