Obavijesti

Sport

Komentari 51

Doznajemo: Marko Pjaca vraća se u HNL, na korak je od Rijeke!

Doznajemo: Marko Pjaca vraća se u HNL, na korak je od Rijeke!

Iz kluba ništa nisu htjeli potvrditi, ali pregovori su daleko odmakli. Ako se sve uspješno završi, čemu se nadaju na Rujevici, Pjaca bi vrlo brzo mogao postati novi napadač Rijeke

VIDEO

Svojevremeno je bio jedan od najvećih hrvatskih talenata, predviđala mu se velika karijera, ali nažalost, ozljede su ga sputale na putu do nogometnih visina, a sada će, čini se, karijeru pokušati oživjeti na Rujevici!

Pokretanje videa...

Dinamo - Rijeka 2-1 (sažetak) 11:12

Sve utakmice SuperSport HNL-a gledajte samo na MAXSport kanalu Hrvatskog Telekoma.

Kako doznajemo iz izvora bliskih klubu, bivši hrvatski reprezentativac Marko Pjaca (28) na korak je od Rijeke. Rijeka i Pjaca su sve dogovorili, njegovi agenti intenzivno rade na raskidu ugovora s Juventusom, a kako je taj ugovor u zadnjoj godini, onda je i Marku i 'staroj dami' u interesu da se to što prije dogovori. Naravno da je moguće da Pjaca nakon toga ode u neki drugi klub, ali Rijeka i on imaju dogovor u slučaju raskida ugovora. Došao bi na Rujevicu jer je pun motiva da se dokaže izborniku i svima koji sumnjaju u njega. 

Zagreb: Liga prvaka, 2. pretkolo, 2. utakmica, GNK Dinamo - FK Vardar

Pjaca je iz Dinama je otišao još 2016. godine za 29 milijuna eura prema Transfermarktu. Bio je neizbrušeni dijamant, predviđale su mu se najveće stvari, a čim pomalo škrta na džepu 'stara dama' toliko izdvoji za vas, onda znate da se nešto veliko sprema.

Nažalost, kako to inače bude, put prema nogometnim visinama prekinula je teška ozljeda prednjeg križnog ligamenta na prijateljskoj utakmici protiv Estonije prije pet godina. Nikada više nije bio isti, a da stvar bude gora, sličnu ozljedu ponovio je dvije godine kasnije.

Zagreb: Utakmica Lige prvaka, 2. kolo, GNK Dinamo - Juventus FC

Nove terapije, naporni treninzi i što je najgore, oporavak od godinu dana. Priliku za povratak među nogometnu elitu tražio je na posudbama u Schalkeu, Fiorentini, Anderlechtu, Genoi i Torinu, ali kada god bi uhvatio ritam i pokazao naznake onog božanstvenog talenta, opet bi ga ozljede izmaltretirale. Bio je i standardni hrvatski reprezentativac, odigrao je 24 utakmice te zabio jedan gol, a zaigrao je i u finalu Svjetskog prvenstva protiv Francuske (2-4). 

Pet godina  od osvajanja srebrne medalje na Svjetskom nogometnom prvenstvu u Rusiji

Bez obzira što nije ostvario karijeru koja mu se predviđala, nogometni svijet i dalje zna o kakvoj klasi je riječ. Jak na nogama, okomit i brz kao strijela. Igrač koji bi mogao igrati u najboljim svjetskim klubovima, ali samo kada bi se božica Fortuna malo naklonila i lišila ga ozljeda. 

Možda su najbolji dani iza njega, ali Rijeka će u njemu dobiti veliko pojačanje s kojim će pokušati čak i napasti sami vrh. O njegovim kvalitetama suludo je pričati, ali one će doći na vidjelo samo ako ga ozljede zaobiđu. Nešto što je prethodnih godina bilo rijetkost. 
 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 51
VIDEO

Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...
ŽIVOTNA BORBA

Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...

Georg Koch boluje od raka, dijagnosticirali su mu ga u travnju 2023. i dali mu šest mjeseci života. 'Hej, doktore, još sam ovdje!', poručio je

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...
TRENER I KAPETAN 'MODRIH'

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...

Ne gledam na Sopićeve komentare kao nekakvo 'bockanje'. Osebujan je, malo je drugačiji, iskren je u izjavama, nekima se možda to sviđa, nekima ne, rekao je Bruno Petković
VIDEO Pogledajte kako je Bruno Petković ispravio Jakirovića i otkrio dio taktike za Rijeku!
EVO TKO ĆE IGRATI!

VIDEO Pogledajte kako je Bruno Petković ispravio Jakirovića i otkrio dio taktike za Rijeku!

ZAGREB - Dinamov trener Sergej Jakirović i kapetan Bruno Petković najavili su derbi u Rijeci, a napadač 'modrih' otkrio je strategiju tijekom konferencije za medije: 'Njihova obrana je dobra, vidjet ćemo kako će reagirati na moje kretnje i tako ću se kretati i ja i Sandro," rekao je Petković, na što je Jakirović odgovorio: 'Ili Brodić?'...A Petković je dodao: 'Ne, pa Kule će igrati!'