Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
17 komentara

Dragi vođa "počastio" je izbornika radnim logorom

Igrači su više od šest sati morali stajati te slušati kritike državnog i vojnog vrha Sjeverne Koreje, a izbornik Kim Jong-Hun na kraju je kriv za 'kiks'

AFP/PIXSELL
Foto: AFP/PIXSELL
17 komentara

Svi reprezentativci, sa stručnim stožerom, pozvani su u Narodnu palaču kulture u Pyongyangu. Pred više od 400 ministara, članova partije, vojnog vrha i parlamenta, nogometaši su, s izbornikom Kim Jong-Hunom, pozvani na odgovornost zbog neuspjeha na SP-u. Više od šest sati morali su stajati i slušati kritike državne vrhuške, koja je zaključila kako su u Južnoafričkoj Republici morali - bolje.
- Moji igrači su heroji - zaključio je izbornik iako su izgubili sve tri utakmice u skupini. Brazil ih je pobijedio 2-1, Portugalci su ih deklasirali 7-0, a Obala Bjelokosti 3-0. No, čini se kako se dragi vođa Kim Jong-Il ne slaže s izbornikom... Zato je Kim Jong-Huna poslao na 'preodgoj' u jedan od mnogobrojnih radnih logora, tek toliko da shvati svoje pogreške na SP-u. Navodno su ga i izbacili iz partije, a to je možda i 'najteža' kazna za trenera, koji je tako postao žrtveno janje.
Reprezentativcima je nakon 'ribanja' pred državnim vrhom uslijedilo i 'druženje' s pukom. Susreli su se sa studentima sveučilišta u Pyongyangu, 'simboličnog' naziva 'Kim Jong-Il', te morali slušati još kritika. Studenti su ih natjerali da javno kritiziraju izbornika, ali i potaknuli da se ubuduće više posvete - samokritici!

Naši partneri pišu
Message