Obavijesti

Sport

Komentari 5

Drago Vuković: 'Ne sjećam se ničeg, sve mi se skroz zacrnilo'

Drago Vuković: 'Ne sjećam se ničeg, sve mi se skroz zacrnilo'
3

IZGUBIO SVIJEST Išao sam po loptu, ali sam dobio udarac i ta minuta ne postoji u mom pamćenju. Srećom, sad sam dobro, javio se Drago Vuković dan nakon što se onesvijestio na utakmici i progutao jezik

VIDEO

Zvoni mi mobitel cijeli dan, puna mi ga je kapa više. Ali dobro sam, baš sjedim s Jakovom (Gojunom, op.a.), odmah su me pustili iz bolnice, sve je u redu, javio se Drago Vuković dan poslije velike drame.

Na otvaranju njemačkog rukometnog prvenstva njegov Füchse, za koji osim Gojuna i Vukovića igra još i Krešimir Kozina, gostovao je kod Wetzlara. U jednom žestokom duelu Vuković je pao i ostao ležati u nesvijesti.

- Sjećam se da sam išao primiti loptu, ali me netko gurnuo i udario sam glavom u pod. Tu se sve zacrnilo, sljedećih pola minute, minutu, ne sjećam se baš ničega. Probudio sam se kad sam osjetio nečiju ruku u ustima. Zakašljao sam se i došao sebi tek u svlačionici - prepričava 33-godišnji Splićanin.

Ruka koju je osjetio bila je ona Marca Kettrukata. Radi se o liječniku protivničke momčadi, Wetzlara, koji je ekspresno reagirao jer je vidio da je Drago progutao svoj jezik.

- Prvi put da mi se to dogodilo u životu... Prošao sam i lakših i težih potresa mozga, gutanje jezika je novo - smije se odlično raspoloženi Vuković.

Iako je brzo došao svijesti, “sjećam se svega što se koju minutu poslije događalo u svlačionici”, nije mu palo na pamet vraćati se u igru.

- Ma kakvi, nisu mi ni liječnici to dopustili. Hitna pomoć prebacila me u bolnicu, tamo sam obavio sve preglede i sve je bilo u redu. Pustili su me natrag s momčadi u Berlin - dodao je Vuković.

Neće ga ni ova trauma usporiti, s klubom već sutra igra na Super Globe turnir u Dohi.

- Ovakvi padovi se događaju u rukometu, takav nam je sport. Triba ić u penziju - ispalo je u šali Drago. Tu zezancija vam je poslije pada posebno drago čuti. Kao da ništa nije ni bilo.

- Jedino moram pronaći neki kontakt od liječnika Kettrukata. Moram zahvaliti čovjeku na reakciji - zaključio je Vuković. Može i u naše ime: Danke, herr Marco!

Brat Andrija: Za par dana on bi trebao biti dobro

- Uplašio sam se kad sam vidio vijest, no razgovor s bratom me umirio. Bio je to nezgodan pad, nezgodan udarac glavom, ali na koncu ispada da nije bilo ništa opasno. Brat nije izgubio svijest, svega se normalno sjeća i liječnici pretpostaljaju kako nije u pitanju ni potres mozga, ni ništa ozbiljno. Drago će normalno otputovati na klupsko SP u Katar, ne zna hoće li u ponedjeljak igrati ili ne, ali za par dana bi trebao biti dobro, Kaže da ga je protivnički igrač gurnuo u skoku, nakon čega je izgubio ravnotežu i nezgodno pao, te udario glavom - kazao nam je Dragin brat blizanac Andrija.

Spasio ga rival

Kettrukat je inače liječnik protivničke momčadi, ali brzo je skočio u pomoć

Živ je i zdrav

Već u prvom kolu doživio je težak pad i ostao bez svijesti, ali nije bilo nikakvih posljedica

Samo se šalio, ne ide nigdje

“Nisu takvi dueli neobični, takav nam je sport. Ma, Treba ići u mirovinu...”

Spasio ga je Marco Kettrukat

“Nisam vidio tog liječnika poslije, ali morat ću naći neki kontakt da mu zahvalim”

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 5
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna
'TOTALNO JE OPČINJENA'

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna

Jude Bellingham u vezi je s Nizozemkom Laurom Celijom Valk, objavio je The Sun. Ona zadnjih tjedana boravi u njegovu madridskom domu i mnogima se pohvalila o tome
'Hajduk neće rezati troškove, Nikoličius mi se dopada, a navijački će me ponijeti u loži...'
NOVI PREDSJEDNIK

'Hajduk neće rezati troškove, Nikoličius mi se dopada, a navijački će me ponijeti u loži...'

Ivan Bilić naglasio: Novi trener nam je prioritet, a trener koji dođe mora se prilagoditi sustavu igre prve momčadi. Kao što mora napraviti i akademija