Obavijesti

Sport

Komentari 62

Drama u Riju: Čilić je spašavao meč lopte pa ga spasila - kiša

Drama u Riju: Čilić je spašavao  meč lopte pa ga spasila - kiša
1

Čilić gubi od Monfilsa 1-0 u setovima,u drugom je spasio meč loptu u tie-breaku, a nakon toga kiša je potjerala igrače s terena. Čilić i Francuz nastavit će meč danas u 22 sata po našem vremenu

VIDEO

Marin Čilić nadoknadio je 'break' zaostatka u drugom setu, propustio dvije prilike za izjednačenje na 1-1 u setovima i spasio meč-loptu Gaela Monfilsa u 2. kolu ATP turnira 500 u Rio de Janeiru, prije nego što je kiša prekinula meč kod  6-3, 6-6 (7-7 u tiebreaku).

Najbolji hrvatski tenisač nije dobro otvorio dvoboj protiv Gaela Monfilsa, protiv kojeg je u trećem međusobnom dvoboju tražio prvu pobjedu. U prvom je gemu izgubio servis, a to je u prvom setu ponovio još dvaput, u petom i devetom gemu. Monfils je do trećeg 'breaka' stigao nakon što je Čilić od 1-5 došao do 3-5 i 40-0, a imao i još dvije prednosti u tom gemu. Međutim, nijednu od tih prilika Marin nije uspio realizirati i nakon 45 minuta našao se u setu zaostatka za 31-godišnjim Francuzom.

Uz samo 36 posto pogođenih prvih servisa te izrazito nepovoljan odnos neforsiranih pogrešaka (17 Čilić, 6 Monfils) i izravnih poena (6 Čilić, 8 Monfils), naš tenisač nije mogao očekivati drugačiji ishod. Kad je Monfils u šestom gemu drugog seta, s dva sjajno odigrana forhenda u situacijama kad se branio od Čilićevih napada, došao do novog 'breaka' i poveo sa 4-2, činilo se da će vrlo brzo stići i do treće pobjede u isto toliko dvoboja s našim tenisačem. No, Marin je pronašao način za povratak.

U sljedećem gemu ostavio je Monfilsa bez poena, a potom spasio 'break' loptu i izjednačio na 4-4. Iako je imao dvije prilike ponovno oduzeti servis Monfilsu, Čilić je ipak izgubio deveti gem, a u desetom kod 0-30 došao na dva poena od poraza.

Ipak, nizom od četiri poena hrvatski je tenisač ostao u igri za preokret.

Nakon što je Monfils zadržao servis za vodstvo 6-5 i osigurao najmanje 'tie-break' drugog seta, nad Rio de Janeirom se spustio pljusak i potjerao tenisače u svlačionicu. Prekid je trajao svega desetak minuta, a po povratku iz svlačionice Čilić je autoritativnim forhendima odveo set do odluke u 'tie-breaku'. Zahvaljujući dvostrukoj pogrešci Francuza Marin je došao do prednosti 3-2 koju je držao do 6-4.

Na prvu set-loptu treći tenisač svijeta odlično je izradio poen i trebao ga završiti smeč udarcem na dva metra od mreže. Međutim, promašio je i omogućio Monfilsu povratak. S još dva poena francuski tenisač je došao do prve meč-lopte, ali Čilić ju je uspio neutralizirati. Tada se nebo otvorilo, snažan pljusak otjerao je igrače s terena i odgodio nastavak za četvrtak navečer.

ATP Rio de Janeiro - 2. kolo

MARIN ČILIĆ (HRV/1) - Gael Monfils (Fra) 3-6, 6-6 (7-7), prekid zbog kiše

Diego Schwartzman (Arg/6) - Federico Delbonis (Arg) 6-2, 6-3

Nicolas Jarry (Čile) - Albert Ramos Vinolas (Špa/4) 7-5, 6-3

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 62
VIDEO

Usik je apsolutni prvak svijeta! U spektaklu je pobijedio Furyja
ČUDESAN MEČ U RIJADU

Usik je apsolutni prvak svijeta! U spektaklu je pobijedio Furyja

Prvi put nakon 25 godina dobili smo apsolutnog prvaka u teškoj kategoriji, a tu laskavu titulu u Saudijskoj Arabiji osvojio je Oleksandr Usik koji je podijeljenom odlukom sudaca slavio protiv Tysona Furyja

Gdje gledati Fury - Usik: Sve što trebate znati o meču stoljeća
SVE O BORBI

Gdje gledati Fury - Usik: Sve što trebate znati o meču stoljeća

Prema saznanjima Fury će za borbu zaraditi 105 milijuna dolara, dok će Usik zaraditi 45, ali od toga će donirati milijun i pol dolara za Ukrajinu
VIDEO Slaven - Dinamo 2-3: Klinci i rezerve srušili Belupo uoči uzvrata s Rijekom u Kupu
GOLIJADA U KOPRIVNICI

VIDEO Slaven - Dinamo 2-3: Klinci i rezerve srušili Belupo uoči uzvrata s Rijekom u Kupu

U sadržajnoj utakmici 35. kola HNL-a palo je pet pogodaka. Dinamo je gubio pa okrenuo, a na koncu do slavlja stigao u 93. minuti. Šansu su dobili juniori i rezervni igrači, a debitirao je sin trenera Sergeja Jakirovića