Obavijesti

Sport

Komentari 40

Drama u Skoplju: Zagreb preko Celja prošao u finale Seha lige

Drama u Skoplju: Zagreb preko Celja prošao u finale Seha lige
1

Rukometaši Zagreba izborili su finale regionalne Seha lige nakon 29-28 pobjede protiv slovenskog Celja u Skoplju. Zagreb za naslov igra u nedjelju u 20.15 h protiv Vardara koji je pobijedio Meškov 33-24

VIDEO

Rukometaši PPD Zagreba i Vardara izborili su finale završnog turnira regionalne SEHA lige u Skoplju. Zagreb je bio bolji od Celje Pivovarne Laško 29-28. Aktualni europski prvak i branitelj naslova Vardar u polufinalu je pobijedio Meškov iz Bresta 33-24.

PPD Zagreb je odlično otvorio utakmicu i u sedmoj minuti je vodio 4-1. U 22. minuti je bilo najvećih +4 u prvoj dijelu (11-7), a na odmor je hrvatski prvak otišao s tri gola prednosti (14-11). Zagreb je u 40. minuti je stigao do +6 (20-14). No, Celje se osam minuta prije kraja susreta primaklo na samo dva gola zaostatka (23-25), a imali su i napad za minus jedan.

Uzvratio je Zagreb s dva gola za +4 (27-23). Tri minute prije kraja Celje je ponovno stiglo na dva gola zaostatka, a minutu prije kraja i na samo gol zaostatka (28-27). No, najbolji igrač utakmice Domagoj Pavlović je golom 20 sekundi prije kraja razriješio sve dvojbe oko pitanja pobjednika. U preostalom vremenu slovenski sastav je uspio tek smanjiti na minus jedan i konačnih 29-28.

Pavlović je s osam golova bio najefikasniji kod Zagreba, Zlatko Horvat je dodao pet, a Damir Bičanić i Leon Šušnja po četiri gola. Kod Celja najefikasniji su bili Borut Mačkovšek sa šest, te Domen Makuc s pet golova. 

Vardar na hrvatski pogon

U drugom polufinalnom susretu aktualni europski prvak Vardar je rutinski izborio finale pobijedivši Meškov iz Bresta 33-24. Vardar je poveo 8-3, pa 12-6, no Meškov je do poluvremena smanjio na 17-14.

Na otvaranju drugog dijela Vardar je načinio seriju 5-0 i pobjegao na uvjerljivih 22-14. U 51. minuti je prvi put bilo +10 (30-20), a do kraja utakmice Meškov je ublažio poraz.

Najefikasniji igrač kod domaćina bio je hrvatski rukometaš Luka Cindrić sa šest golova, dok su Ivan Čupić i Igor Karačić zabili po četiri gola. Četiri gola zabili su i Vuko Borozan, te Danil Šiškarev, dok je sjajni Arpad Šterbik sakupio čak 20 obrana.

Kod Meškova najefikasniji je bio Maksim Baranau s devet golova, dok je Vjačeslav Šumak zabio tri gola. 

Vardaru je to šesto finale, a do sada je slavio tri puta (2012, 2014, 2017), dok će PPD Zagreb drugi put igrati u finalu nakon što je 2013. slavio, također u Skoplju, protiv Vardara.

Finale je na rasporedu u nedjelju u 20.15 sati, a prije toga je susret za treće mjesto.

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 40
VIDEO

VIDEO Đokovića u Rimu pogodili bocom u glavu nakon pobjede! Talijani: Bočica je ispala dječaku
DOLETJELO S TRIBINA

VIDEO Đokovića u Rimu pogodili bocom u glavu nakon pobjede! Talijani: Bočica je ispala dječaku

Nedugo nakon što je potpisao kapu, u glavu mu je doletjela stvar koja je izgledala kao bidon, odnosno plastična sportska bočica za piće. Uhvatio se za glavu i pao na zemlju

Zaradila je šest milijuna dolara i misteriozno nestala s teniskih turnira. Nitko ne zna gdje je...
ODLAZAK ATRAKTIVNE TENISAČICE

Zaradila je šest milijuna dolara i misteriozno nestala s teniskih turnira. Nitko ne zna gdje je...

Camila Giorgi 2011. je izgubila sestru Antonelu u prometnoj nesreći, a tijekom teniske karijere nosila je uniforme vlastitog modnog brenda. Od tenisa je zaradila više od šest milijuna dolara, a obožava i modeling
Maestro Luka lovi rekord Paca Genta, a Mbappé sprema plan da ga otjera iz Real Madrida
ZAKULISNE IGRE

Maestro Luka lovi rekord Paca Genta, a Mbappé sprema plan da ga otjera iz Real Madrida

Modrić lovi rekord Paca Genta i ide po šesti ‘uhati’ trofej. Mbappé na ljeto dolazi u madridski Real i želi mu uzeti broj 10 i na njegovu poziciju dovesti svojeg prijatelja