Obavijesti

Sport

Komentari 46

Dražen Medić je za Tudora i Zorana Mamića José Mourinho

Dražen Medić je za Tudora i Zorana Mamića José Mourinho
4

Ne daju mu ustati s klupe, nema pravo ni pisnuti, a on je za Tudora i Mamića Jose Mourinho. Dinamu je uzeo dva, Hajduku četiri boda, a želi uspjeh i protiv Rijeke...

VIDEO

Dražen Medić nema trenersku licenciju. Zabranili su mu kretanje tehničkim prostorom. Tijekom utakmice ne smije doći do aut-crte, doviknuti, dobaciti i korigirati momčad, no on radi bolji posao od "pola" trenera u hrvatskoj nogometnoj ligi.

Ivo Čagalj/PIXSELL

- Zakasnili su s tim dekretom. Ionako bih sjeo na klupu. Moji igrači već su toliko obučeni da ih ne moram educirati i dok traje utakmica. Zašto ih iritirati - pita se kroz smijeh trener Zagreba Dražen Medić.

U dvije utakmice protiv Dinama Zagreb je uzeo dva boda, a, ruku na srce, mogao je i puno više. Protiv Hajduka je uzeo četiri, očitavši "bilima" nogometnu lekciju.

- Od početka prvenstva govorim da Zagreb igra dobar nogomet, napadački, no svi su se smijali, tvrdili su da pričam svašta, odmahivali rukom - kaže Medić.

Da bi dobio trenersku licenciju, mora krenuti s najniže kote, a do Uefine Pro licencije, zahvaljujući kojoj bi bio legitimni trener prvoligaša Zagreba, trebalo bi mu devet i pol godina! Medić se samo osmijehnuo, spomenuvši, onako usput, uz kavu i, naravno, nezaobilazan smiješak...


- Neki dan sam čitao da se vrhunski kardio ili neurokirurg školuje od šest do osam godina! Ali ne razmišljam o tome, trenutačno sam posvećen momčadi.

Marko Lukunić/PIXSELL

Već je završio jedan fakultet. Medić je diplomirani inženjer građevinarstva, pa mu još devet i pol godina "studiranja" nije trenutačno u planu. Kao ni trenersko školovanje u Ljubljani ili Sarajevu, gdje bi to trajalo mnogo kraće...

- Po cijele dane sam uz momčad. Od 1. srpnja prošle godine krenuo sam u selekciju igrača. Imam dobar nos? Nije to nos, kakav nos?! To vam je znanje. Da, znanje. Mourinho svoje znanje naplaćuje 15 milijuna eura. Postoji niz vrijednosti, novac, znanje... Ali moji Hrvati, moj najdraži narod, tu je dosta primitivan i ne cijeni dovoljno znanje - kaže Medić.

Novac ima Dinamo, no ni izbliza znanje za kupnju igrača. Livaković, Kolinger, Krovinović, Mudražija i Gabrijel Boban gotovo sigurno bi već sutra mogli igrati u Dinamu. A njih je pronašao i odgojio Medić. Jedina momčad koju još nije dobio je Rijeka.

- Šećer na kraju. Za dva tjedna stižu nam u goste - kratko će Medić, uz dodatak:

- Kek je pravi majstor. Strašan trener.

Nel Pavletić/PIXSELL

Zapravo, jedini kojeg Medić još nije nadmudrio. Protiv Hajduka i Dinama pokazao je da je za Tudora i Mamića José Mourinho. Iako nema privilegije kao spomenuti dvojac, Zagreb je protiv Hajduka izgledao kao Chelsea protiv Watforda. Stigla je zima, a skakati uz aut-liniju kako bi se ugrijao - ne smije. No ne smeta mu:

- Nabavio sam skafander i jastuk!

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 46
VIDEO

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!
'MODRIMA' DERBI SEZONE

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!

Rijeka je povela pred 8118 gledatelja na Rujevici golom Marka Pjace iz penala u 50. minuti. Petković je sjajno naciljao iz slobodnjaka u 75. minuti za izjednačenje, a Hoxha je u 89. zabio za vodstvo nakon što je ušao

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka
KALKULACIJE

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka

Ako bi obje momčadi na kraju sezone imale isti broj bodova, Dinamo tu bolje stoji jer su 'plavi' od četiri međusobna derbija ove sezone pobijedili u tri (2-1, 1-0, 2-1), a jednom je bilo neriješeno (2-2)
VIDEO 24sata na Dinamovom noćnom slavlju: BBB iznenadili igrače, Ristovski pjevao s njima
LUDNICA U ZAGREBU

VIDEO 24sata na Dinamovom noćnom slavlju: BBB iznenadili igrače, Ristovski pjevao s njima

Nekoliko stotina navijača dočekalo je 'plave' na Maksimiru nakon pobjede Dinama nad Rijekom u derbiju. Tamo su pjevali i slavili, a cijela fešta nije predugo trajala, ipak je već bilo debelo iza jedan sat ujutro...