Obavijesti

Sport

Komentari 5

Dresovi spektakularni, navijači vrhunski... Momčad se još traži

Dresovi spektakularni, navijači vrhunski... Momčad se još traži
7

Zasad su fantastično navijanje i prelijepi dresovi daleko bolji od igre. Halilović još nije spreman, Mitrović, Solano i Galešić su ozlijeđeni. Čeka se desni bek, desno krilo i... Golgeter?

VIDEO

Rijeka je odradila generalnu probu s Koprom na Rujevici uoči početka sezone (HNL gostovanje u Šibeniku, europski duel s Djurgardensom u Rijeci).  Atmosfera je bila fantastična, novi dresovi oduševljavaju, a igra (da citiramo šefa Dragana Tadića) 'korektna pa... slaba'. Rijeka - Koper 1-2.

Pogledajte fantastičnu atmosferu na Rujevici

Halilović još nije spreman, Mitrović se ozlijedio u onih pola sata s Triglavom, Solano se ozlijedio još ranije, Galešić se ozlijedio početkom priprema u Sloveniji, još se čeka dovođenje jednog desnog beka i jednog desnog krila, a sve se glasnije zaziva i novi golgeter.

Zvuči deprimirajuće? Točno, ali - samo zvuči. Iza 'bijelih' su naporne pripreme, nema momčadi koja je uoči prvog kola 100% posložena i uigrana, očekivano će trebati vremena da se posve dizajniraju i momčad i igra no radovi na tome su u tijeku, nismo još ni na polovici srpnja, a navijači su odabrali - pozitivu, optimizam i apsolutnu podršku za Rijeku na riječki pogon.

Zasad su navijanje i spektakularni dresovi koje dizajnirao Juraj Zigman daleko bolji od igre. Tadić je zaigrao u 4-2-3-1 sa Ivanom Smolčićem na desnom beku i Denisom Bušnjom na desnom krilu.

Tadić: Korektno pa slabo

Bušnja je zabio na Selahijevu asistenciju, Rijeka nije igrala posebno dobro, ali je izgledala okay. U nastavku je prosula tih Bušnjinih 1-0.

- Generalka nije završila onako kako smo se nadali i očekivali. Prvo poluvrijeme smo odigrali... Korektno. Imali smo vodstvo 1-0, bili smo dobri i u posjedu. Naravno, prerano je da to u potpunosti bude ono što mi u stručnom stožeru želimo, ali imali smo vodstvo i to je bilo... Korektno - pričao je Dragan Tadić nakon poraza od Slovenaca.

Rijeka - Koper, generalka nove riječke momčadi pred početak HNL-a

- U drugo poluvrijeme smo ušli slabo, ostali smo bez posjeda i bili smo loši u tranziciji nakon izgubljene lopte. Pokušali smo sa zamjenama od kojih, na žalost, nismo dobili ono što smo htjeli i dobili smo jeftine golove. Prvi sličan onome koji smo dobili od Sparte, nismo popunili liniju ispred obrane nakon protivničkog ubačaja s boka. Na žalost, izgubili smo i moramo još puno raditi.

Zapad je bio pun, pjevalo se i slavilo Rijeku. I kad je gubila i izgubila.

- Svaka čast navijačima, njihova je podrška fantastična, atmosferom smo svi oduševljeni. Na žalost, ovaj put smo ih razočarali, ali dat ćemo sve od sebe da to bude drukčije već na teškom gostovanju u prvom HNL-kolu, u subotu od Šibenika - rekao je Tadić.

Rijeka – Koper 1-2

Strijelci: 1-0 Bušnja (11′), 1-1 Kotnik (65′), 1-2 Jašaragić (85′)

Rijeka, stadion Rujevica. Gledatelja: 3.000. Sudac: Antonio Melnjak. Pomoćnici: Balen i Marušić (svi Rijeka).

Rijeka: Labrović, I. Smolčić (78′ Braut), Krešić, Pavlović, Vukčević (86′ Jurišić), Selahi (78′ Lepinjica), Alvarez (78′ Liber), Bušnja (67′ F. Dujmović), Vrančić (67′ Hodža), Ampem (86′ Karrica), Obregon (67′ Frigan). Trener: Dragan Tadić.

Koper: Golubović, Šimčak, Vesner Tičić, Kolobarić, Parris, Osuji, Mittendorfer, Palčić, Žužek, Novoselac, Kotnik (još su igrali, od 78′: Adam, Karabajić, Kambič, Pavlovič, Rajčević, Prce, Benedejčič, Correia, Krajnović, Jašaragić, Daley, Šušnjara). Trener: Zoran Zeljković.

Rijeka - Koper, generalka nove riječke momčadi pred početak HNL-a

Radovi u tijeku

Rijeka teče pod radnim naslovom 'radovi u tijeku'. Razočaranje zbog poraza u sjajnom navijačkom ozračju treba pretvoriti u motiv za sretnija poglavlja kad stvari krenu istinski za ozbiljno, od subote.

Još nema službenih priopćenje, ali Mitrovića neće biti i dva mjeseca (nadobudno uklizavanja protiv Triglava skupo košta i njega i Rijeku), Haliloviću do pune forme treba možda i mjesec dana, Solano je out najmanje tri mjeseca, Galešić cca mjesec dana.

Ali Rijeka ima Krešića i Pavlovića i Smolčića na stoperskim pozicijama na koju se može prekomandirati i Lepinjicu. Smolčić može i na desnog beka, a u nedostatku klase ala Drmić treba vjerovati Obregonu i mladom Friganu koji to 100% zaslužuje. Uostalom, i kapetan Vučkić može na 'devetku'.

Posebna je priča Alen Halilović. Ako s protokom vremena zaigra kako može onda Rijeka ima - najboljeg igrača lige, kristalno čistu klasu koja i u 45 minuta ili pola sata može napraviti golemu, baš silnu razliku na terenu.

Halilović je nogometni dragulj kakav se u HNL-u viđa raritetno rijetko, velemajstor klase iznad npr. Anasove, Vugine ili Kramarićeve, da spomenemo samo tri nogometna artista koji su oduševljavali Rujevicu tj. Kantridu.

Alvarez i Selahi sjajno drže blok u srcu travnjaka, Bušnja zabija, a u 3-5-2 može na desnog bočnog, lijeva je strana odlično popunjena Ampemom i Vukčevićem, Liber je prošao kompletne pripreme i vrlo bi lako mogao biti još jedno veliko pojačanje u veznom redu, a još će biti i pojačanja...

Dakle, treba samo vjerovati u sebe i Rijeka će bujati, uigravati se, oporavljati ozlijeđene, prigrliti pojačanja i rasti iz utakmice u utakmicu. A i sa ovom se momčadi može odlično startati u HNL i napraviti nered Djurgardensu!

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 5
VIDEO

VIDEO Đokovića u Rimu pogodili bocom u glavu nakon pobjede! Talijani: Bočica je ispala dječaku
DOLETJELO S TRIBINA

VIDEO Đokovića u Rimu pogodili bocom u glavu nakon pobjede! Talijani: Bočica je ispala dječaku

Nedugo nakon što je potpisao kapu, u glavu mu je doletjela stvar koja je izgledala kao bidon, odnosno plastična sportska bočica za piće. Uhvatio se za glavu i pao na zemlju

Zaradila je šest milijuna dolara i misteriozno nestala s teniskih turnira. Nitko ne zna gdje je...
ODLAZAK ATRAKTIVNE TENISAČICE

Zaradila je šest milijuna dolara i misteriozno nestala s teniskih turnira. Nitko ne zna gdje je...

Camila Giorgi 2011. je izgubila sestru Antonelu u prometnoj nesreći, a tijekom teniske karijere nosila je uniforme vlastitog modnog brenda. Od tenisa je zaradila više od šest milijuna dolara, a obožava i modeling
Maestro Luka lovi rekord Paca Genta, a Mbappé sprema plan da ga otjera iz Real Madrida
ZAKULISNE IGRE

Maestro Luka lovi rekord Paca Genta, a Mbappé sprema plan da ga otjera iz Real Madrida

Modrić lovi rekord Paca Genta i ide po šesti ‘uhati’ trofej. Mbappé na ljeto dolazi u madridski Real i želi mu uzeti broj 10 i na njegovu poziciju dovesti svojeg prijatelja