Sport

Komentari 15

Dresovi 'vatrenih' s pobjede nad Rusima prodani za 23.729 eura, Modrićev je bio najskuplji

Dresovi 'vatrenih' s pobjede nad Rusima prodani za 23.729 eura, Modrićev je bio najskuplji

Igrači su sedam puta nakon utakmice dresove dali na humanitarnu aukciju, a Zaklada Vatreno srce od toga je prikupila već 1,35 milijuna kuna

Dresovi hrvatskih nogometnih reprezentativaca s kvalifikacijske utakmice za Svjetsko prvenstvo u Kataru protiv Rusije prodani su za 23.729 eura na online aukciji organiziranoj za Zakladu Vatreno srce, javlja HNS.

Svi hrvatski reprezentativci koji su bili u zapisniku utakmice protiv Rusije, ustupili su svoje dresove za spomenutu aukciju na internetskoj stranici www.matchwornshirt.com/club/croatia, a njihova početna cijena bila je 89 eura. Najvišu cijenu od 2215 eura dostigao je dres Luke Modrića, koji su, osim kapetana "vatrenih", potpisali i Ivan Perišić, Josip Brekalo, Josip Juranović i Andrej Kramarić. Četveroznamenkastu brojku dostigao je još jedan Modrićev dres (2000), odnosno dresovi Ivana Perišića (1650), Joška Gvardiola (1550), Marcela Brozovića (1365) i Lovre Majera (1150).

Hrvatska i Rusija na Poljudu igraju odlučujuću utakmicu za izravni plasman na SP

Nakon što je hrvatska nogometna reprezentacija postala prva na svijetu koja je nošene dresove s jedne natjecateljske utakmice (Hrvatska - Mađarska, kvalifikacije za Euro 2020) ustupila online aukciji u humanitarne svrhe i pritom prikupila više od 30 tisuća eura (31.352), isti je primjer slijedila u još šest navrata, uključujući i utakmicu osmine finala Europskog prvenstva protiv Španjolske, na kojoj je prikupljeno 48.909 eura, a dres Luke Modrića dostigao cijenu od čak 16 tisuća eura.

Uzgred, na sedam online aukcija ukupna cijena prodanih dresova hrvatske nogometne reprezentacije iznosi 180.413 eura ili 1.356.706 kuna.

World Cup - UEFA Qualifiers - Group H - Croatia v Russia

Svi dresovi su profesionalno dezinficirani izlaganjem ultraljubičastom zračenju, što znači da su s njih uklonjeni svi eventualni tragovi virusa, bakterija i DNA materijala, ali su sačuvali sve ostale elemente nošenog dresa, uključujući izvezene zastave Hrvatske i Rusije i datum odigravanja utakmice na prednjoj strani dresa.

Zakladu Vatreno srce osnovali su i vode hrvatski reprezentativci i izbornici, putem koje već godinama pomažu djeci i mladima, poput donacija sredstava Klinici za dječje bolesti i akciji Korak u život.

Najčitaniji članci