Obavijesti

Sport

Komentari 4

Drmić: Lokomotiva je pokazala više želje, mijenjajmo pristup

Drmić: Lokomotiva je pokazala više želje, mijenjajmo pristup

Zadnju utakmicu bez primljenog Rijeka je u domaćoj ligi odigrala prije - 3 mjeseca. Još u 2. kolu. Istra je na Rujevici poražena 2-0. Bio je: 25. srpnja. A obrana je: volja i želja, uigranost i disciplina

VIDEO

Ima dana kad ti ni Drmić ne može pomoći. Rijeka se dugo igrala sa svojim i živcima navijača, redovito ulazila u rezultatski minus pa okretala utakmice (protiv Dinama skoro i sama bila 'okrenuta) da bi u srijedu protiv Lokomotive dvije kapi prelile čašu napravljenu od obrane koja prima gotovo tri gola po utakmici i nestandardiziranog početnog sastava načetog ozljedama, virusima i kartonima.

POGLEDAJTE VIDEO: Mišković o Rijeci i suđenju

Pokretanje videa...

Mišković o Rijeci i suđenju 01:32

Ispadanje iz Europe tj. neulazak u skupine Konferencijske lige smanjilo je broj utakmica koje se mora odigrati ove jeseni, ali Bijeli su u domaćem 1-2 porazu od Lokosa (Drmić 82' / Milićević 16', Dabro 58') svejedno djelovali presporo i ispuhano.

'Energetski smo bili jako loši. Očigledno je utakmica s Dinamom ostavila jako puno traga', konstatirao je šef struke Goran Tomić nakon prvog ovosezonskog domaćeg i ukupno drugog HNL poraza.

Predsjednik Damir Mišković napustio je u srijedu pašku listopadsku idilu, sunčani otok pun mira i relaksacije na kojem je uživao sa suprugom i prijateljima, da bi na otišao na Rujevicu i vidio - momčad bez dovoljno energije, brzine i koncentracije da pobijedi jednu dobru, ali sigurno ne mega-impresivnu Lokomotivu.

'Najlošija Rijeka ove sezone, što god smo pokušavali... Nije išlo'
'Najlošija Rijeka ove sezone, što god smo pokušavali... Nije išlo'

Lokosi su odigrali hrabru, pametnu i taktički discipliniranu utakmicu pa ih je i sreća malo pomazila i pred riječkim (spektakularni gol za 1-0 koji je zapravo trebao biti centaršut, a završio u suprotnim rašljama) i pred vlastitim golom (Drmićeva greda u samom finišu, Vučkićevo kašnjenje s realizacijom u 100%-noj šansi).

Rijeka, i to jest veliki problem Tomićeve momčadi, prima gotovo 3 gola po utakmici. Najefikasnija su momčad lige s 29 postignutih, ali i jedna od obrambeno najgorih momčadi Prve HNL s 20 primljenih golova u 12 utakmica.

Zadnju utakmicu bez primljenog Rijeka je u domaćoj ligi odigrala prije - 3 mjeseca. Još u 2. kolu. Istra je na Rujevici poražena 2-0. Bio je: 25. srpnja.

Mišković: Luđak napravio čudo na Pagu! Rijeka - Dinamo? Čisti spektakl, uz vrhunsko suđenje
Mišković: Luđak napravio čudo na Pagu! Rijeka - Dinamo? Čisti spektakl, uz vrhunsko suđenje

U HNL-sezonu se ušlo s dvije pobjede bez primljenog gola (po 2-0 nad Goricom i Istrom) onda počelo primati gol po utakmici, a u međuvremenu (sa ulaskom u formu Drmića, Vučkića, Murića...) strahovito dizalo napadački učinak, ali i sve više vadilo loptu iz mreže.

Sve je o uzrocima poraza rekao najbolji igrač kojeg Tomić ima u svlačionici, majstor nogometa Josip Drmić:

- Nismo imali pravi pristup. Protivnik imao više želje u nadmetanju i to su vidjeli svi koji su gledali utakmicu. Sreća u nogometu je da odmah imaš šansu za popravak. Već u nedjelju protiv istog suparnika moramo pokazati drukčije lice - izjavio je vidno razočarani Drmić nakon domaćeg poraza od Lokomotive.

Jedan od najvećih učitelja u povijesti sporta, Željko Obradović, sve je objasnio što se igre u obrani tiče u bilo kojem momčadskom sportu:

- Još nikada nitko nije vidio igrača koji uđe u dvoranu i stane u obrambeni stav. Svi uzmu loptu i počnu pucati na koš. To je prirodni impuls. Obrana je stvar: volje i želje, uigranosti i discipline.

Žoc je pričao o košarci, ali njegove se riječi mogu, doslovno 100%, preliti i na nogomet. Istrčati na travnjak i opaliti po golu je svačiji inicijalni instinkt. Obrana se igra voljom i zajedništvom, maksimalnim fokusom na igru u oba smjera od 1' do 90'.

Rijeka s dva lica: Pobjednica pa ponornica, ali... I dalje na vrhu!
Rijeka s dva lica: Pobjednica pa ponornica, ali... I dalje na vrhu!

Pristup ponekad biti upitan na vikend haklu s friendovima, ali protivnik ne smije imati više želje kad si prva momčad kluba koji godišnje troši 11-12 milijuna eura, kad si profesionalni pogon koji živi od prodaje igrača, a ti igrači rade, žive i treniraju i doslovno idealnim uvjetima fantastičnog kampa, divoti Kvarnerskog zaljeva i u miru te podršci zajamčenoj riječkim navijačkim mentalitetom.

'Lokomotiva je pokazala više želje, moramo imati bolji pristup'... Majstor je sve rekao. A kad je o nogometu riječ, a govori Josip Drmić, onda je samo jedno pametno: šutjeti i slušati pa napraviti onako kako je rekao.

Igra u obrani ne smije biti toliko porozna, a protivnik nikad, ali - ama baš nikad NE SMIJE pokazati više želje. Niti u jednom duelu.

Nedjelja, 17 i 30, Kranjčevićeva. Lokomotiva - Rijeka. Da vidimo jesu li riječi najboljeg igrača pale na plodno tlo ostatka bijele svlačionice.

 

Standings provided by SofaScore LiveScore
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

Velika tuga uoči derbija sezone: Sergeju Jakiroviću umrla majka
POČIVALA U MIRU

Velika tuga uoči derbija sezone: Sergeju Jakiroviću umrla majka

Sergej Jakirović uoči supervažne utakmice protiv Rijeke izgubio je majku Jelenu, doznaju 24sata. Njen će sprovod biti u utorak u Metkoviću kako bi se maksimalno mogao posvetiti utakmici na Rujevici

Zlatan otkrio detalje privatnog života: Moja žena kuha i pere suđe, naša djeca nisu kao druga
SKROMNA OBITELJ

Zlatan otkrio detalje privatnog života: Moja žena kuha i pere suđe, naša djeca nisu kao druga

I kada je u pitanju odgoj sinova Maximiliana (18) i Vincenta (16), Ibrahimović ih je učinio poniznima i skromnima, nije im od početka pružao luksuz
Dinamo se oglasio nakon smrti Jakirovićeve majke: 'Stojim uz tebe i kad ne ide i kad je teško'
EMOTIVNA OBJAVA

Dinamo se oglasio nakon smrti Jakirovićeve majke: 'Stojim uz tebe i kad ne ide i kad je teško'

Treneru Dinama preminula je majka, a iz kluba su se oglasili emotivnom objavom pjesme koju često pjevaju Bad Blue Boysi i tako pružili podršku