Obavijesti

Sport

Komentari 6

'Druga liga' u Slovačkoj: Česi brane titulu prvaka u Bratislavi

'Druga liga' u Slovačkoj: Česi brane titulu prvaka u Bratislavi
1

Česi brane naslov, a domaćini vjeruju u čudo. U Slovačkoj danas počinje Svjetsko prvenstvo elitne divizije. Sve ulaznice su rasprodane, navijači očekuju pravi spektakl

VIDEO

Cijela Slovačka napaljena je na ovo prvenstvo. Čujem da su ulaznice za sve naše utakmice odavno rasprodane. Od nas se očekuje pravi rezultat, rekao je slovački branič Milan Jurčina uoči Svjetskog prvenstva elitne divizije, koje danas počinje u Bratislavi.

Slovacima je došao Marian Gaborik iz New York Rangersa, a branit će sjajni St. Louisov golman Jaroslav Halak.

I ako se pogledaju ostale momčadi, možda čak i imaju šansu otići do kraja. Iako su to sve vrhunske momčadi, Rusi igraju bez Ovečkina i Malkina, Šveđanima nema Zetterberga, braće Sedin i ostalih, a Kanada praktički dolazi s drugim sastavom. Oba golmana, Fleury i Luongo, prošli su dalje u doigravanju NHL-a, kao i Chris Pronger te Dany Heatley, a Sydney Crosby odavno je ozlijeđen. Iz sjajne olimpijske momčadi igrat će tek nekoliko igrača.

No i tako oslabljeni, Kanađani su u srijedu pobijedili Češku 4-2 i najavili kako ne namjeravaju lako se predati u Slovačkoj.

- Imamo mladu momčad, ali ti momci sigurno mogu svašta napraviti - rekao je kanadski izbornik Ken Hitchcock.

A Češka? Aktualni prvaci uzdaju se u golmana Ondreja Paveleca i napadački tandem ruskog Omska, Jagr - Červenak. Iako ih se ne smije otpisati, teško će obraniti naslov.

Finci imaju sjajnu momčad, ali i velik pritisak. A na odlasku su im rekli da se ne vraćaju u Helsinki bez medalje oko vrata...

Oni su najveće zvijezde Svjetskog prvenstva:

Ilija Kovaljčuk (Rusija)

Nema Ovečkina i Malkina, pa Rusi najveće nade polažu u jednog od najplaćenijih igrača NHL-a. Ilja je u Devilsima ove sezone zabio 31 gol.

Jaromir Jagr (Češka)

Neuništiva 39-godišnja češka legenda imala je vrlo dobru sezonu u ruskom Omsku, pa Česi vjeruju da ih može odvesti do obrane naslova.

Rick Nash (Kanada)

Ove sezone zabio je 32 gola i sakupio 66 bodova u Columbus Blue Jacketsima. On, Vermette i Spezza bit će glavni kanadski aduti.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 6
VIDEO

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!
'MODRIMA' DERBI SEZONE

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!

Rijeka je povela pred 8118 gledatelja na Rujevici golom Marka Pjace iz penala u 50. minuti. Petković je sjajno naciljao iz slobodnjaka u 75. minuti za izjednačenje, a Hoxha je u 89. zabio za vodstvo nakon što je ušao

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka
KALKULACIJE

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka

Ako bi obje momčadi na kraju sezone imale isti broj bodova, Dinamo tu bolje stoji jer su 'plavi' od četiri međusobna derbija ove sezone pobijedili u tri (2-1, 1-0, 2-1), a jednom je bilo neriješeno (2-2)
VIDEO Drožđek šokirao Poljud, navijači zviždali 'bilima', za Hajduk debitirao 16-godišnjak
VARAŽDIN IZNENADIO

VIDEO Drožđek šokirao Poljud, navijači zviždali 'bilima', za Hajduk debitirao 16-godišnjak

Sahiti i Diallo nisu bili u sastavu zbog odluke trenera Ivankovića. Varaždin je drugi put u povijesti pobijedio u Splitu, a prvi od 12.027 gledatelja Poljud su počeli napuštati u 80. minuti