Obavijesti

Sport

Komentari 27

Država ulupala 20 mil. kuna u turnir, a Mršić kaže: To je bio bonus, da vidimo kakvi smo...

Država ulupala 20 mil. kuna u turnir, a Mršić kaže: To je bio bonus, da vidimo kakvi smo...

Izbornik hrvatske košarkaške reprezentacije dan nakon ispadanja u polufinalu kvalifikacijskog turnira za OI u Splitu iznio je čudan stav po kojem ispada da plasman u Tokio nije bio previše bitan

Dan nakon što je rekao kako mu je status u reprezentaciji isti pa pritom napao Fibina službenika nakon što Hrvatsku nije uspio odvesti na Olimpijske igre, Veljko Mršić ispalio je neviđeni biser.

- Ovo je bilo bonus natjecanje, da okupimo reprezentaciju prije Eurobasketa, da vidimo kakvi smo kad se skupimo. Nažalost, nismo uspjeli skupiti najbolju selekciju zbog korone, kasnije i početka NBA sezone i ozljeda - rekao je izbornik košarkaša za RTL.

Pokretanje videa ...

Dakle, kvalifikacijski turnir u koji je Vlada uložila oko 20 milijuna kuna i koji smo završili i prije finala izbornik smatra bonus turnirom?!

Da je s takvim stavom izašao u javnost prije nego što su u državnom vrhu odlučili dati novac za domaćinstvo, budite uvjereni, košarka se u Splitu ne bi igrala. A pitanje je i kako bi reagirali u vrhu saveza, iz kojega ga optužuju da je "napravio košarkaško samoubojstvo" i da bi "bolje odluke donosio da je namjerno htio izgubiti".

'Što je izbornik napravio... To je bilo košarkaško samoubojstvo'
'Što je izbornik napravio... To je bilo košarkaško samoubojstvo'

Iz HKS-a još nisu htjeli ništa reći oko pozicije Mršića za iduću reprezentativnu akciju, Eurobasket koji je prebačen na jesen iduće godine. Odluku će donijeti u idućih nekoliko dana.

Bojan Bogdanović plakao je nakon poraza od Njemačke, ali Mršić tvrdi kako se stanje među igračima brzo popravilo.

Teško je to priznati, ali ovo je realna slika hrvatske košarke
Teško je to priznati, ali ovo je realna slika hrvatske košarke

- Sigurno ima malo pada morala, ali već sinoć na večeri i jutros, kad smo napuštali hotel, svi su već bili dosta drugačijeg raspoloženja - kaže izbornik.

Mršićev prethodnik Dražen Anzulović problem vidi u nedovoljnom angažmanu igrača.

- Ne možemo govoriti o plasmanu na Olimpijske igre. Sad bismo igrali, a sad ne bismo igrali za reprezentaciju. Sad ću doći, sad neću doći. Sad ćemo se mi napaliti kao što smo se napalili protiv Njemačke, a takvo napaljenje nismo imali protiv Brazila u prvoj utakmici. To su neke stvari koje se dugi niz godina... Kult, sama riječ kult znači skup radnji - rekao je Zula.