Sport

Komentari 27

Država ulupala 20 mil. kuna u turnir, a Mršić kaže: To je bio bonus, da vidimo kakvi smo...

Država ulupala 20 mil. kuna u turnir, a Mršić kaže: To je bio bonus, da vidimo kakvi smo...

Izbornik hrvatske košarkaške reprezentacije dan nakon ispadanja u polufinalu kvalifikacijskog turnira za OI u Splitu iznio je čudan stav po kojem ispada da plasman u Tokio nije bio previše bitan

Dan nakon što je rekao kako mu je status u reprezentaciji isti pa pritom napao Fibina službenika nakon što Hrvatsku nije uspio odvesti na Olimpijske igre, Veljko Mršić ispalio je neviđeni biser.

- Ovo je bilo bonus natjecanje, da okupimo reprezentaciju prije Eurobasketa, da vidimo kakvi smo kad se skupimo. Nažalost, nismo uspjeli skupiti najbolju selekciju zbog korone, kasnije i početka NBA sezone i ozljeda - rekao je izbornik košarkaša za RTL.

Dakle, kvalifikacijski turnir u koji je Vlada uložila oko 20 milijuna kuna i koji smo završili i prije finala izbornik smatra bonus turnirom?!

Da je s takvim stavom izašao u javnost prije nego što su u državnom vrhu odlučili dati novac za domaćinstvo, budite uvjereni, košarka se u Splitu ne bi igrala. A pitanje je i kako bi reagirali u vrhu saveza, iz kojega ga optužuju da je "napravio košarkaško samoubojstvo" i da bi "bolje odluke donosio da je namjerno htio izgubiti".

Iz HKS-a još nisu htjeli ništa reći oko pozicije Mršića za iduću reprezentativnu akciju, Eurobasket koji je prebačen na jesen iduće godine. Odluku će donijeti u idućih nekoliko dana.

Bojan Bogdanović plakao je nakon poraza od Njemačke, ali Mršić tvrdi kako se stanje među igračima brzo popravilo.

- Sigurno ima malo pada morala, ali već sinoć na večeri i jutros, kad smo napuštali hotel, svi su već bili dosta drugačijeg raspoloženja - kaže izbornik.

Mršićev prethodnik Dražen Anzulović problem vidi u nedovoljnom angažmanu igrača.

- Ne možemo govoriti o plasmanu na Olimpijske igre. Sad bismo igrali, a sad ne bismo igrali za reprezentaciju. Sad ću doći, sad neću doći. Sad ćemo se mi napaliti kao što smo se napalili protiv Njemačke, a takvo napaljenje nismo imali protiv Brazila u prvoj utakmici. To su neke stvari koje se dugi niz godina... Kult, sama riječ kult znači skup radnji - rekao je Zula.

Najčitaniji članci