Obavijesti

Sport

Komentari 18

Dubai: Federer preko Richarda Gasqueta ušao u finale turnira

Dubai: Federer preko Richarda Gasqueta ušao u finale turnira
1

Švicarac Roger Federer, drugi tenisač svijeta, u subotu će se boriti za svoj peti naslov pobjednika ATP turnira u Dubaiju. S druge strane stajat će Novak Đoković

VIDEO

Federer je u drugom polufinalu ovog ATP 500 turnira na tvrdoj podlozi pobijedio 28. svjetskog tenisača, Francuza Richarda Gasqueta, sa 6-2, 7-5 nakon 73 minute igre. Bila je to osma uzastopna Federerova pobjeda u devetom ogledu s Gasquetom. Francuz je dobio prvi meč 2005. gdine u Monte Carlu, na zemlji.

Švicarac je krenuo u dvoboj s breakom već u prvom gemu. Još jedan break osigurao mu je lagano osvajanje prvog seta sa 6-2.

U drugom setu su gledatelji uživali u ravnopravnijoj borbi. Štoviše, Gasquet je breaknuo Federera u osmom gemu i osigurao servis za set pri vodstvu 5-3. No, Švicarac je nakon toga osvojio četiri uzastopna gema…

Podsjećamo, Novak Đoković izborio je ranije plasman u finale. U polufinalu mu je Čeh Tomaš Berdych predao meč kod rezultata 6-7(5), 6-2, 4-2 za srpskog tenisača zbog bolova u butnom mišiću lijeve noge.

Đoković je nakon meča izjavio da mu je ovo bio najgori ogled koji je odigrao ove godine.

Novak Đoković je osvojio zadnja dva izdanja turnira u Dubaiju. Lani je u finalu svladao Rusa Mihaila Južnija, a preklani Španjolca Davida Ferrera.

Roger Federer je, pak, četiri puta bio pobjednik, a 2005. gdine je u finalu u tri seta dobio Ivana Ljubičića.

Federer i Đoković odigrali su mnoge velike međusobne utakmice. Švicarac ima 13-7 u pobjedama. No, na posljednja dva Grand Slam turnira slavio je Đoković, lani u polufinalu US Opena i ove godine u polufinalu Melbournea, gdje je nakon toga osvojio i svoju drugu Grand Slam titulu (Murray).

Đoković u Dubaiju igra svoj tek drugi turnir ove sezone, što znači da u 2011. godini još nije osjetio gorčinu poraza. Dobio je svih 11 mečeva. Federer je osvojio Dohu i zapeo u polufinalu Australian Opena na subotnjem protivniku.

ATP Dubai, polufinale:

Federer (1) – Gasquet 6-2, 7-5

Đoković (2) – Berdych (3), 6-7(5), 6-2, 4-2, predaja Berdycha


Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 18
VIDEO

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!
'MODRIMA' DERBI SEZONE

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!

Rijeka je povela pred 8118 gledatelja na Rujevici golom Marka Pjace iz penala u 50. minuti. Petković je sjajno naciljao iz slobodnjaka u 75. minuti za izjednačenje, a Hoxha je u 89. zabio za vodstvo nakon što je ušao

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka
KALKULACIJE

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka

Ako bi obje momčadi na kraju sezone imale isti broj bodova, Dinamo tu bolje stoji jer su 'plavi' od četiri međusobna derbija ove sezone pobijedili u tri (2-1, 1-0, 2-1), a jednom je bilo neriješeno (2-2)
VIDEO 24sata na Dinamovom noćnom slavlju: BBB iznenadili igrače, Ristovski pjevao s njima
LUDNICA U ZAGREBU

VIDEO 24sata na Dinamovom noćnom slavlju: BBB iznenadili igrače, Ristovski pjevao s njima

Nekoliko stotina navijača dočekalo je 'plave' na Maksimiru nakon pobjede Dinama nad Rijekom u derbiju. Tamo su pjevali i slavili, a cijela fešta nije predugo trajala, ipak je već bilo debelo iza jedan sat ujutro...