Obavijesti

Sport

Komentari 63

Po Transfermarktu: Luka je 10. najskuplji, Leo vrijedi 120 mil.€

Po Transfermarktu: Luka je 10. najskuplji, Leo vrijedi 120 mil.€
2

Prema najnovijoj ljestvici tržišne vrijednosti specijaliziranog njemačkog portala Transfermarkt Messi je najskuplji igrač u povijesti nogometa, vrijedi 120 milijuna €

VIDEO

Drugi prema aktualnoj vrijednosti je Cristiano Ronaldo (100 milijuna €), slijede Iniesta (70 mil. €), pa Wayne Rooney (65 mil. €), Cesc Fabregas (55 mil. €), Kun Agüero (51 mil. €) i Radamel Falcao (okruglih 50 milijuna). 

Luka Modrić je i prije završetka transfera na Santiago Bernabeu po Transfermarktu trenutačno deseti najskuplji igrač svijeta, odmah iza novoga napadača Manchester Uniteda Robina van Persieja, i vrijedi 46 milijuna eura. Iza njega su Sergio Busquets, Franck Ribery, Mario Gomez pa i brazilski superstar Neymar. 

Ronaldo i Leo Messi novo prvenstvo otvaraju večeras na svom stadionu: Real protiv Valencije (19 sati), a Barca protiv Real Sociedada (21 sat). Oba protivnika trebala bi biti samo predjelo velikanima za prvu utakmicu španjolskog Superkupa idućeg četvrtka na Camp Nou. Uzvrat u Madridu je tjedan dana poslije.

Real u očekivanju Luke Modrića nije doveo još nikoga. Valencia, trećeplasirana momčad iz prošle sezone - doduše, s 39 bodova zaostatka - ostala je bez trenera Unai Emeryja, koji je otišao u moskovski Spartak. Zamijenio ga je neiskusni Mauricio Pellegrino, nekadašnji igrač “šišmiša” i potom pomoćni trener u Liverpoolu te Interu. Reprezentativni lijevi branič Jordi Alba prešao im je u Barcelonu za 13 milijuna eura, nema više ni Topala (Fenerbahce, 4,500.000 €) te Aduriza (Bilbao, 2,500.000 €).

Realu i Barci 135 mil. € od TV prava

Španjolska liga umalo nije startala ovog vikenda jer su svi osim Reala i Barcelone bili nezadovoljni novcem od televizijskih prava. Naime, Real i Barca dobivaju više od pola ukupnog novca, svaki po 135 milijuna eura. Valencia i Atletico dobivaju trostruko manje, po 48 milijuna, ostali samo mrvice.

Drugi El clasico dan ranije zbog ‘Igrača godine’

Prva utakmica španjolskog Superkupa igra se idućeg četvrtka u 22:30. Uzvrat u Madridu morali su pomaknuti s četvrtka na srijedu jer je tako tražila UEFA. U četvrtak, 30. kolovoza je izbor Uefina igrača godine. Preostala su tri kandidata: Messi, Ronaldo i Iniesta.

Prije ozljede je vrijedio 50, sad ‘samo’ 28 mil. €

Više od šest mjeseci nije igrao David Villa (30) zbog loma noge. Na utakmici klupskog svjetskog prvenstva protiv Al Sadda 15. prosinca prošle godine  teško je stradao i propustio je ostatak sezone. Vrijednost mu je u međuvremenu pala s 50 na 28 milijuna €.

Nitko ništa ne kupuje: puno im je i tri milijuna € 

Španjolsko gospodarstvo je u kolapsu, stadioni su poluprazni i klubovi više ne troše ni desetinu onog što su bili u stanju prije par godina. Primjerice, Sevilla je najviše platila golmana D. Lopeza iz Villarreala (3,5 mil. €), a Valencia Joaa Pereiru iz Sportinga (3,7 mil. €).

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 63
VIDEO

VIDEO Bayern - Real 2-2: Ovaj Real ima sto života! Domaćin dominirao, ali gosti se izvukli
POLUFINALE LIGE PRVAKA

VIDEO Bayern - Real 2-2: Ovaj Real ima sto života! Domaćin dominirao, ali gosti se izvukli

Bayern München i Real Madrid remizirali su u prvoj utakmici polufinala Lige prvaka (2-2). Za domaćina su zabili Sane i Kane, no gosti su se opet izvukli golovima Viniciusa

VIDEO Dodir majstora: Modrić 'frapirao' navijače na treningu
GENIJALAC S LOPTOM

VIDEO Dodir majstora: Modrić 'frapirao' navijače na treningu

Realovci su trenirali na Allianz Areni u Münchenu uoči polufinala Lige prvaka, a Modrić je bio posebno raspoložen. S dvije majstorije je oduševio navijače i na sjajan način najavio utakmicu
UŽIVO Polufinale Lige prvaka, evo gdje gledati Bayern - Real
OD 21 SAT

UŽIVO Polufinale Lige prvaka, evo gdje gledati Bayern - Real

Želimo se izolirati od drugih stvari u ovoj utakmici. Važno je da imamo slobodu kako bi odigrali vrhunsku utakmicu. Dat ćemo sve od sebe kako bi pobijedili, znamo kakva je situacija za uzvrat, najavio je trener Bayerna