Obavijesti

Sport

Komentari 23

Duje Čop prije penala protiv Hajduka mjerio puls kao Šuker

Duje Čop prije penala protiv Hajduka mjerio puls kao Šuker
2

Prije izvođenja penala protiv Hajduka, Čop je stavio kažiprst na vrat i tražio puls. Bio je jako visok, pa je čekao da se potpuno smiri, a onda zabio za vodstvo Dinama...

VIDEO

Spontano sam počeo mjeriti puls. Nisam u tom trenutku uopće mislio na Davora Šukera. Bio sam uzbuđen, činilo se da mi srce kuca sto na sat, rekao je Duje Čop.

U osmini finala SP-a 1998. u Francuskoj Hrvatska je protiv Rumunjske imala penal. Kako bi se smirio, Davor Šuker mjerio je puls. Slika koja je obišla svijet.

- Veliki igrači imaju sposobnost u 20-ak sekundi mentalno se relaksirati. Davor Šuker je to sjajno radio, znao je u takvim situacijama namjestiti da mu puls bude idealan - objasnio je Zvonko Komes, kondicijski trener.

Dinamu je u derbiju dosuđen penal, a loptu je uzeo Duje Čop. Splićanin u “modrom” dresu. A s tribina mu je zviždalo 25.000 njegovih sugrađana.

- Nemam običaj mjeriti puls prije penala, nije mi nikad veliki pritisak. Pucam ga kao na treningu. Ali ovdje se dosta toga nakupilo, Poljud, derbi, gotovo pun stadion - rekao je Čop i objasnio što mu je prolazilo kroz glavu.

- Iskreno, nemam pojma koliki mi je bio puls. Znam da je kucao k'o lud. Čim sam ga osjetio, čekao sam da se smiri. Odgovaralo mi je što je sve malo dulje trajalo. I vrlo brzo se smirio. Tad sam znao da ću ga sto posto zabiti - kaže Čop.

I baš kao Šuker u Francuskoj, pucao je unutarnjom stranom stopala.

- I Šuker je tako? Sjećam se te drame, dvaput je pucao penal i oba puta u istu stranu.

Nema nekakvu posebnu strategiju pucanja penala.

- Na snimci se vidi kako gledam golmana i čekam da se baci. Imao sam i rezervni plan, ako ostane na crti. Ali, iskreno, ono se ne brani - rekao je kroz smijeh Čop, koji je trenutačno drugi strijelac HNL-a. Zabio je 15 golova, a vodeći Leon Benko, koji igra u Kini, ima gol više. No mogao ga je Čop sustići već u Splitu. Kod drugoga gola Halilović je išao na prazan gol, a iza njega je u punom sprintu trčao Čop.

- Mogao si mi petom ostaviti loptu. Nisi trebao pucati - rekao je u šali Čop zagrlivši Halilovića.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 23
VIDEO

Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...
ŽIVOTNA BORBA

Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...

Georg Koch boluje od raka, dijagnosticirali su mu ga u travnju 2023. i dali mu šest mjeseci života. 'Hej, doktore, još sam ovdje!', poručio je

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...
TRENER I KAPETAN 'MODRIH'

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...

Ne gledam na Sopićeve komentare kao nekakvo 'bockanje'. Osebujan je, malo je drugačiji, iskren je u izjavama, nekima se možda to sviđa, nekima ne, rekao je Bruno Petković
VIDEO Pogledajte kako je Bruno Petković ispravio Jakirovića i otkrio dio taktike za Rijeku!
EVO TKO ĆE IGRATI!

VIDEO Pogledajte kako je Bruno Petković ispravio Jakirovića i otkrio dio taktike za Rijeku!

ZAGREB - Dinamov trener Sergej Jakirović i kapetan Bruno Petković najavili su derbi u Rijeci, a napadač 'modrih' otkrio je strategiju tijekom konferencije za medije: 'Njihova obrana je dobra, vidjet ćemo kako će reagirati na moje kretnje i tako ću se kretati i ja i Sandro," rekao je Petković, na što je Jakirović odgovorio: 'Ili Brodić?'...A Petković je dodao: 'Ne, pa Kule će igrati!'