Sport

Komentari 7

Duvnjak, Hansen, Karabatić i društvo digli glas protiv IHF-a

Duvnjak, Hansen, Karabatić i društvo digli glas protiv IHF-a

'Odluke se donose bez nužnog savjetovanja s igračima. Nitko ne pita kako je igračima. Preopterećeni smo fizički i mentalno', kazao je hrvatski reprezentativac Luka Stepančić u kampanji 'Don't play the players'

Rukomet iz godine u godinu gubi na popularnosti i na marginama je u kontekstu velikih sportova. Kao jedan od problema mnogi vide učestalost velikih natjecanja koja su barem jednom godišnje, a u godini Olimpijskih igara i dvaput godišnje. Toliko utakmica, što za klub, što za reprezentaciju, ostavlja razarajuće posljedice na rukometaše koji su odlučili dići glas protiv IHF-a, svjetske krovne rukometne organizacije.

- Posljedice po igrače su pogubne. Toliko utakmica u sezoni čini veliki pritisak na igrače - kazao je u videu kampanje protiv rukometnog kalendara Uwe Gensheimer, njemački reprezentativac i krilo PSG-a.

- Kalendar je neodgovoran prema igračima i njihovom zdravlju. Ovo je loše po rukomet općenito - rekao je francuski reprezentativac Nikola Karabatić.

- Odluke se donose bez nužnog savjetovanja s igračima. Nitko ne pita kako je nama igračima. Preopterećeni smo fizički i mentalno - kazao je hrvatski reprezentativac Luka Stepančić u kampanji 'Don't play the players'.

- S nekoliko sloboodnih dana više mogli bi osigurati maksimalnu fizičku i psihičku pripremljenost igrača - smatra Mikkel Hansen, reprezentativac Danske.

Kampanju 'Don't play the players' podržao je i Domagoj Duvnjak koji se pojavljuje na videu.