Obavijesti

Sport

Komentari 26

Duvnjak: I sad kad sam najbolji na svijetu Balić mi je i dalje idol

Duvnjak: I sad kad sam najbolji na svijetu Balić mi je i dalje idol
7

I kad ti prijatelj, suigrač ili netko treći kaže da si najbolji, ponosan si. Pa kako ne bi bio u ovom slučaju, komentirao je za 24sata Duvnjak izbor najboljeg na svijetu

VIDEO

Iskreno, iznenađen sam. I sretan, naravno, godina iza mene bila je kao iz snova, javio se iz Hamburga najbolji svjetski rukometaš Domagoj Duvnjak (25).

Za najboljeg na svijetu izabrali su ga navijači i rukometni novinari, u trećem izboru Planet Handballa naslijedio je Filipa Jichu i Laszla Nagyja, koji su tu nagradu osvajali u posljednje dvije godine.

- Naravno da mi je velika čast dobiti nagradu koju dodjeljuju novinari i navijači, ali tako je zapravo sa svakim priznanjem. I kad ti prijatelj, suigrač ili netko treći kaže da si najbolji na svijetu, moraš biti ponosan. Pa kako ne bi bio u ovom slučaju... - kaže Domagoj uz obavezan dodatak:

- Ni u ludilu ne smijem zaboraviti spomenuti sve moje suigrače, trenere i izbornike, sve one koji su mi pomogli da dođem do ove razine. Bez svih tih ljudi nikad ne bih dobio ovakvo priznanje.

'Ivano Balić je bio i ostao moj uzor'

Čestitke su mu, kaže, počele stizati čim je vijest objavljena.

- Evo, cijelo vrijeme sam na telefonu, svi zovu i čestitaju. Ivano? Ne, s njim se još nisam čuo, ali ionako se nas dvojica čujemo redovito, najmanje jedanput tjedno. Hvala i njemu na svemu što je napravio za mene, on i u ovim trenucima ostaje moj idol, bio je i ostao moj uzor - istaknuo je Duvnjak.

Ovu godinu počeo je broncom na SP-u u Španjolskoj, koje je odigrao briljantno, u lipnju je odveo svoj HSV do naslova prvaka Europe, a završava je s velikim osobnim priznanjem. Kad se sve zbroji, nagrada za najboljeg igrača na svijetu i nije baš toliko iznenađenje...

- Ha, ha, može se to i tako gledati. Ali doista nisam ni razmišljao o tome da bih mogao dobiti ovu nagradu. Kao sportaš ne ideš za tim, jednostavno iz treninga u trening pokušavaš biti sve bolji, a takav pristup se vrati prije ili kasnije - uvjeren je Domagoj.

U Danskoj ponovno lov na zlato

U siječnju će Hrvatska u Danskoj ponovno u lov na europsko zlato s najboljim igračem svijeta. Kao u "Balićevo vrijeme"...

- Joj, znam da uvijek ponavljamo isto, iz godine u godinu, ali činjenica je da na EP ponovno dolazi 16 odličnih momčadi, da će svaka utakmica biti teška i da treba ići korak po korak. Međutim, jasno je da uvijek pucamo na najviše, već deset godina svaki put nam je cilj zlato. Iz ove perspektive najvažnije je prenijeti u drugu fazu četiri boda, budući da se križamo s vrlo jakom skupinom (Srbija, Francuska, Poljska, Rusija, nap. a.), a onda idemo pokazati da smo Hrvatska - euforičan je već sada naš najbolji igrač.

Turnir u Danskoj počinje 12. siječnja, a Domagoj i ostali "Nijemci" priključit će se pripremama tek 2. siječnja. Kao i svake godine, nekoliko zajedničkih treninga i u lov na zlato.

- Da, navikli smo već. No imam ja posla i do tad. Igramo svaka tri dana, do Božića moramo odraditi još šest utakmica - zbrojio je Duvnjak i za kraj uz smiješak dodao:

- Zdrav sam i spreman, ništa se ne brinite.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 26
VIDEO

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...
NESTAŠNI VELŠANIN

Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...

Ryan Giggs se 2017. godine rastao sa suprugom Stacey i to nakon što ju je godinama varao s bratovom ženom. Skrasio se s 14 godina mlađim manekenkom Zarom