Sport

Komentari 29

Dva eksperta i dva mišljenja: 'Nije bilo faula kod Hajdukovog pobjedničkog gola protiv Intera'

Dva eksperta i dva mišljenja: 'Nije bilo faula kod Hajdukovog pobjedničkog gola  protiv Intera'

Darko Cvitković, kontrolor na susretima HNL-a gostovao je na HNTV-u i prokomentirao spornu situaciju iz 97. minute u utakmici Hajduka i Intera, a mišljenje mu se ne slaže sa Strahonjinim: 'Nije bilo faula', kaže

Bio je nekakav kontakt. Sudac je procijenio da to nije dovoljnog intenziteta da bi dosudio prekršaj i dopustio da se igra nastavi. Nakon što je pogledao VAR uvjerio se da to nije dovoljan intenzitet i ostao je kod svoje odluke. Ispravno je postupio, nema spora - rekao je Darko Cvitković, kontrolor na susretima HNL-a i  tako kontrirao Mariju Strahonji.

Naime, Strahonja je na HRT-u rekao da je  pobjedničkom golu Hajduka u utakmici s Interom iz 97. minute prethodio prekršaj Ismajlija na Mlinaru.

'Cijela lopta nije napustila teren'

Još jedan sporni slučaj iz 51. minute je Cvitković također prokomentirao.

- Kad se povuče crta ne vidi se da je lopta napustila kazneni prostor. Pravilo kaže da dok cijela lopta ne napusti teren lopta je u igri. Cijela lopta nije napustila teren za igru. Ovdje bi jedino mogla presuditi kamera na poprečnoj crti. Nažalost, nemamo je i moramo ovako procijeniti. Nakon toga je ispravno dosuđen kazneni udarac, igrač Intera je proširio svoj volumen. Isključenje Solde je isto opravdano. Kod penala je sudac ispravno postupio što ga je ponovio.

Spornu situaciju možete pogledati OVDJE.

Najčitaniji članci