Sport

Komentari 56

Samo Hrvatska ima dvojicu u izboru za najboljeg na svijetu

Samo Hrvatska ima dvojicu u izboru za najboljeg na svijetu

Uz Domagoja Duvnjaka i Luku Cindrića nominirani su Sagosen, Karabatić i Schmid, a u ženskoj konkurenciji to su Nora Mork, Stine Bredal Oftedal, Cristina Neagu, Isabelle Gullden i Nycke Groot...

Među pet nominiranih u izboru Svjetske rukometne federacije (IHF) za najboljeg rukometaša svijeta za 2017. godinu našli su se Domagoj Duvnjak (Kiel) i Luka Cindrić (Vardar), a Hrvatska je jedina nacija u tom izboru koja ima dva predstavnika. Konkurenti sjajnom hrvatskom dvojcu su još tri srednja vanjska, Sander Sagosen (Norveška, PSG), Nikola Karabatić (Francuska, PSG) i Andy Schmid (Švicarska, Löwen).

Njih petoricu u uži su izbor uvrstili rukometni stručnjaci i izbornici diljem svijeta, a glasovati možete do 20. veljače.

'Luka Cindrić godinu je otvorio tako da si je zacementirao mjesto u reprezentaciji. Najprije je s Hrvatskom osvojio četvrto mjesto na Svjetskom prvenstvu u Francuskoj, a onda koji mjesec kasnije briljirao u svom klubu. S Vardarom je osvojio povijesni naslov u Ligi prvaka, SEHA ligu, makedonsko prvenstvo i kup te broncu na IHF-ovu Super Globe turniru', nabraja IHF Lukine uspjehe u 2017. godini.

Domagoj Duvnjak prošle je godine imao probleme s ozljedom, no dok je bio zdrav kapetan je sam vukao Kiel kroz cijelu godinu.

'Dugogodišnji velikan hrvatske reprezentacije proglašen je IHF-ovim igračem godine 2013. U 2017. godini vodio je Hrvatsku do četvrtog mjesta na Svjetskom prvenstvu te je uvršten u najbolju momčad prvenstva. S Kielom je osvojio njemački kup', piše IHF.

U ženskoj konkurenciji među pet nominiranih su dvije Norvežanke te po jedna Nizozemka, Šveđanka i Rumunjka. To su Nora Mork, Stine Bredal Oftedal, Cristina Neagu, Isabelle Gullden i Nycke Groot.