Obavijesti

Sport

Komentari 1

Dva srebra sestara Zaninović u sjeni smrti juniorskog prvaka...

Dva srebra sestara Zaninović u sjeni smrti juniorskog prvaka...
1

Lucija i Ana Zaninović na Grand Prix turniru u Egiptu osvojile su srebrne medalje. No natjecanje u Egiptu obilježio je teroristički napad te smrt mladog turskog borca

VIDEO

Ana i Lucija Zaninović osvojile su srebrna odličja na jakom Grand Prix turniru serije 2 u Luxoru u Egiptu. Ovim odličjima na najbolji su način otvorile arapsku turneju, ali i sezonu u kojoj hvataju što veći broj bodova za plasman na Olimpijske igre u Rio de Janeiru.

Lucija je nakon pobjeda protiv Španjolke i Britanke predala finalnu borbu zbog manjih zdravstvenih problema kako ne bi ugrozila nastavak turneje u Bahreinu i UAE dok je Ana nakon uvjerljivih pobjeda protiv reprezentativki Konga i Egipta u finalu poražena od reprezentativke Turske 13-10. Ovim rezultatima treba biti i više nego zadovoljan jer su se obje sestre na tatami vratile nakon višemjesečnih izbivanja zbog puknuća zadnje lože (Ana) i virusa sličnog mononukleozi koji je sa sportskih terena udaljio Luciju.

Sustav taekwondo kvalifikacija za plasman na Igre se dosta promjenio i bodovi se sada skupljaju kroz cijeli četverogodišnji ciklus. Tako će se za odlazak u Rio zbrajati 25% bodova osvojenih u 2012. godini, 50% bodova osvojenih 2013., 75% bodova osvojenih u 2014., te 100% bodova iz 2015.

Arapska turneja se nastavlja G1 turnirima u Bahreinu i UAE, a s obzirom na situaciju u Egiptu i događaje u Luxoru svi žele što prije pobjeći iz te zemlje. Najprije je na tatamiju umro mladi turski reprezentativac, juniorski prvak Europe, Seythan Akbalik od posljedica srčanog udara koji je, kako neslužbeno doznaju u Hrvatskom taekwondo savezu, imao srčanu manu zbog koje je čak pauzirao dvije godine. Nakon toga se u Egiptu dogodio i teroristički napad na turistički autobus u kojem su poginula četiri državljana Koreje.

- Na početku sezone sestre su osvojile srebrne medalje i važne bodove kojima su dodatno učvrstile svoje pozicije na WTF ranking ljestvicama. Očekujem da će nakon arapske turneje dodatno podignuti formu i da će vrhunac doseći na Europskom prvenstvu u Bakuu. U trenutku smrti turskog reprezentativca bio sam na tribinama, a Ana i Lucija u dvorani za zagrijavanje i poslije je bilo dosta mučno i teško nastaviti natjecanje i koncentrirati se na borbe. S obzirom na cjelokupnu situaciju u Egiptu i napad na autobus sa turistima iz Koreje jedva čekamo odletjeti iz Egipta u Emirate - rekao je izbornik Toni Tomas.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!
'MODRIMA' DERBI SEZONE

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!

Rijeka je povela pred 8118 gledatelja na Rujevici golom Marka Pjace iz penala u 50. minuti. Petković je sjajno naciljao iz slobodnjaka u 75. minuti za izjednačenje, a Hoxha je u 89. zabio za vodstvo nakon što je ušao

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka
KALKULACIJE

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka

Ako bi obje momčadi na kraju sezone imale isti broj bodova, Dinamo tu bolje stoji jer su 'plavi' od četiri međusobna derbija ove sezone pobijedili u tri (2-1, 1-0, 2-1), a jednom je bilo neriješeno (2-2)
VIDEO 24sata na Dinamovom noćnom slavlju: BBB iznenadili igrače, Ristovski pjevao s njima
LUDNICA U ZAGREBU

VIDEO 24sata na Dinamovom noćnom slavlju: BBB iznenadili igrače, Ristovski pjevao s njima

Nekoliko stotina navijača dočekalo je 'plave' na Maksimiru nakon pobjede Dinama nad Rijekom u derbiju. Tamo su pjevali i slavili, a cijela fešta nije predugo trajala, ipak je već bilo debelo iza jedan sat ujutro...