Obavijesti

Sport

Komentari 66

Nije išlo protiv velikana: Čilić ispao s Roland Garrosa nakon velike bitke s Federerom...

Nije išlo protiv velikana: Čilić ispao s Roland Garrosa nakon velike bitke s Federerom...

Roger Federer izbacio je Marina Čilića iz drugog kola Roland Garrosa! Hrvatski tenisač se odlično borio i u nekim trenucima sjajno parirao Švicarcu, ali Roger je na kraju slavio s 3-1 u setovima

VIDEO

Jedanaesti put na teren izašli su zajedno Marin Čilić i Roger Federer, hrvatski tenisač sjajno se borio, ali Švicarac je ipak slavio deveti put protiv Marina i prošao u treće kolo Roland Garrosa.

Roger: Nisam gledao Čilića lani, ali čini mi se da je imao problem
Roger: Nisam gledao Čilića lani, ali čini mi se da je imao problem

Nadali smo se da će se ponoviti ona bajna 2014. godine i polufinale US Opena kada je Čilić uništio Federera, ali ovaj put je bila drugačija priča. Federer je slavio s 3-1 (6-2, 2-6, 7-6, 6-2).

Marin je u prvom setu dvaput izgubio svoj početni udarac, ali je u drugom setu Švicarcu uzvratio na isti način s dva "breaka" servisa.

French Open

U ključnom trećem setu Čilić je nadoknadio zaostatak od 1-3, dogurao do "tie-breaka" gdje ga je seta koštao samo jedan izgubljeni poen na servisu kod 1-2. Marin je uspio zakomplicirati meč, ali nažalost, u tome trenutku smo vidjeli pad u njegovoj igri. Federer je 'letio' po terenu, krenuo je napravio je break za 3-1 pa uz još jedan break došao do 6-2 i konačnih 3-1 u setovima. 

Čilić je u meču imao 12 aseva, ali i 6 dvostrukih pogrešaka, dok je Federer napravio 16 aseva i samo jednu dvostruku. U winnerima su bili skoro izjednačeni (43-47), ali je Marin napravio puno više neprisiljenih pogrešaka (44) od 39-godišnjeg Švicarca (27). 

French Open

Marin duže vrijeme igra toplo-hladno, priželjkivali smo da će danas pokazati sjajan tenis, a to se i dogodilo. U nekim trenucima meča je fantastično parirao švicarskom velikanu, vidjeli smo neke fenomenalne poteze koje su nas podsjetile na njegove najbolje dane, ali koštale su ga neprisiljene pogreške u ključnim momentima. Unatoč porazu, veseli Marinova dobra igra i nadamo se da je to naznaka da ćemo sve češće gledati ovakve njegove igre u budućnosti. 

French Open

A Federer? Još jednom je pokazao nevjerojatnu klasu. Nosi na leđima 39 godina, ovo mu je tek treći meč na zemlji u posljednje dvije godine, ali i dalje igra tako elegantno i samouvjereno. Samo se možemo nakloniti i uživati u njegovom tenisu. Jer to neće još dugo biti. 

French Open

ČILIĆ - FEDERER 1-3 (2-6, 6-2, 6-7, 2-6)

Četvrti set: Čilić - Federer 2-6

2-6 - I to je novi break za pobjedu Federera i prolazak u treće kolo Roland Garrosa. Šteta, Čilić se borio, u nekim trenucima je bio bolji igrač na terenu, ali ipak nije uspio pružiti veći otpor legendarnom Švicarcu. 

1-3 - Šteta, nije Marin izdržao ogromni pritisak koji se svalio na njegova leđa. Federer je imao 0:30 na Marinovu servisu, naš tenisač je izjednačio na 30:30, ali uslijedile su dvije neprisiljene pogreške kojima je Švicarac došao do breaka i otvorio si put prema pobjedi. Šteta, šteta, šteta.

1-1 - Federer se jako mučio na svome servis-gemu, no Marin nije imao nikakvih problema. Bez izgubljenog poena je izjednačio na 1-1. Idemo tako nastaviti, Marine!

Treći set: Čilić - Federer 6-7(7)

6-7 - Nažalost, tie-break je pripao Federeru. Došao je do mini breaka na 3-1 i mirno održavao do kraja tie-breaka pa sa servisom za 7-4 zaključio treći set. Trudio se Marin, ali Roger je jednostavno bio prejak u tie-breaku, servis ga je poslužio. Šteta, Čilić se sjajno držao kroz treći set, ali opet će morati loviti zaostatak. 

6-6 - Čilić je bio uvjerljiv na svome servis-gemu, a sada je na isti način uzvratio i Federer. Bez izgubljenog poena je izborio tie-break. 

6-5 - Pa ovo je fenomenalno! Jako dugo nismo gledali ovako raspoloženog i sjajnog Čilića koji malo podsjeća na one lijepe dane kada je bio član društva TOP 10. Imao je sada dva fantastična bekhend slicea, čak je i veliki Federer ostao u čudu. Dotrčao je do mreže, pokušao je spasiti, ali Marin ih je tako sjajno 'zarezao' da su se loptice pripile uz zemlju. Baš je lijepo opet gledati ovakvog Čilića koji igra fenomenalno. Nadamo se da će potrajati njegova priča na ovogodišnjem Roland Garrosu.

4-4 - Gledamo baš sjajan meč uz puno preokreta. No, obojica se jako muče na svojim servisima. Federer je imao čak 13 break lopti, ali iskoristio je samo tri. Kao i Čilić, koji je pak imao osam prilika za break. Što se tiče neprisiljenih pogrešaka, Marin je na 30, a Federer na 20. No, to je rezultat agresivne igre koju danas gaje obojica. Vidjeli smo čak 60 winnera, svaki tenisač je napravio 30. 

3-3 - Tako jeeeeeeeeeeeeee! Čilić je napravio break, sada je 3-3. Kakvi Marinovi potezi, pa ovo je čudesno za gledati. Prvo je kod 15-30 imao fenomenalan dropshot. Federer mu je poslao bekend dijagonalu i uhvatio ga na krivoj nozi, ali Čilić je uspio nekako udariti loptu. I ispalo je sjajno. Pogodio je slice koji je bio neuhvatljiv za Švicarca. Došao je do break lopte, a nju je pretvorio u break fantastičnim forhend winnerom. Idemooooooooooo.

2-3 - Čilić je visio kao luster u petom gemu! Njihao se žestoko, Federer je imao 0:40 i četiri break lopte, ali Marin je napravio pravo čudo. Poslužio ga je servis u ključnim trenucima te je uspio obuzdati zakuhtalog Rogera...

1-2 - Jako dugo je trajao ovaj gem, izgledalo je da će se Čilić spasiti nakon 0:40, došao je do 30:40, ali više od toga nije mogao. Federer je žestoko pritisnuo, natjerao Marina na neprisiljene pogreške i došao do prvog breaka u trećem setu. Federer će sada pokušati potvrditi prednost 

Drugi set: Čilić - Federer 6-2

6-2 - I prva set lopta je zapečaćena, Čilić je izjednačio na 1-1! Federer je izdominirao u prvom setu, Marin nije najbolje izgledao, ali ekspresno se vratio u drugom setu, iskoristio Federerovu nervozu i uz dva breaka došao do drugog seta! Idemo tako nastaviti!

5-2 - Tako jeeeeeeeeeeeeee. Čilić ima 5-2, na korak je od drugog seta. Žestoko je opet pritisnuo Federer, ali gem je obilježila Marinova fantastična forhend paralela koja je polizala crtu za 40-15. Švicarac lopticu nije ni vidio. 

4-1 - Uz jako puno nervoze, Čilić je povećao svoju prednost. Federer je imao čak tri break lopte, a kod treće je uslijedila rasprava sa sucem od nekoliko minuta. Kada god se Marin priprema za servis, Federer se ide obrisati ručnikom i radi prevelike pauze, a to je zasmetalo sucu. Sudac je opomenuo Rogera, ali njemu se to baš nije svidjelo. Uslijedila je žestoka rasprava, a čak je i Federer pitao Čilića 'igram li presporo'. Marin je odgovorio da su takva pravila pa u nastavku obranio treću break loptu i došao do 4-1.

3-1 - Joj, kakva šteta. Imao je Čilić dvije break lopte i ogromnu priliku za riješiti drugi set. No, Federer se, po tko zna koji put u karijeri, izvukao iz teške situacije i prekinuo Čilićev niz od tri osvojena gema.

2-0 - Tako jeeeeeeeeeeeeee. Pritisnuo je Čilić Švicarca, došao do 40-15, prvu break loptu je Federer spasio, ali drugu nije mogao. Idemo potvrditi break, sretno Marineeeeeee.

1-0 - Uf, jako puno mučenja i borbe, ali Marin je ipak uspješno otvorio drugi set. Velika je borba bila, Federer je imao break loptu, ali hrvatski tenisač se uspio spasiti i doći do prednosti na otvaranju novog seta. Idemo Marine po break!

Prvi set: Čilić - Federer 2-6

2-6 - Ovo mu je tek treći meč na zemlji nakon dvije godine, ali Federer izgleda fantastično. Razveseljava publiku sa svojim potezima, a sada je uvjerljivo došao do prvog seta. S dva breaka si je osigurao mirnu završnicu, a onda na svome servis-gemu i osigurao prvi set bez izgubljenog poena. 

1-4 - Švicarac ima dvostruku break prednost. Čilić je ušao u probleme s prvim servisom, a iskusni Federer to lagano iskorištava. Od početka je bio agresivan na reternu pa bez previše problema došao do velike prednosti u prvom setu.

1-2 - Evo nam i prvog breaka. Hrvatski tenisač imao je 30-15, no nakon toga ušao je u probleme s prvim servisom. Federer je pojačao retern na drugom servisu i dosta lagano došao do prve break lopte koju je odmah iskoristio i pretočio u prednost na početku prvog seta.

1-1 - Uf kakvu šansu je sada propustio Čilić. Suvereno je otvorio meč na svome servis-gemu, a onda imao jednu break loptu. Nažalost, Federer se spasio i izjednačio na 1-1. 

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 66
VIDEO

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje
POPULARNA NA INSTAGRAMU

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje

Izrazito je popularna na društvenim mrežama. Samo na Instagramu prati je više od 400.000 ljudi. Ima tu i osuda i negativnih komentara. Rusku bodibildericu Vladislavu zbog fizičke građe zovu Hulk

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac
VATRENI AS OTVORENO

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac

Nikad nisam stigao zahvaliti Mariju Budimiru za prvi gol u Dinamu, pet puta kaznili su me zbog kašnjenja, a u Dinamu je minuta kašnjenja 100 eura! Stotine Brazilaca prijetile su mi smrću nakon gola na SP-u...
Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...
NEOČEKIVAN MEČ?

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...

Borba između Usika i Furyja trebala bi biti najveća borba u posljednjih nekoliko godina, a ona je zapravo trebala biti u veljači. Tada je Fury odustao zbog ozljede na sparingu