Sport

Komentari 37

Dvojac ide s Poljuda? Svatok u Ukrajinu, Hamza kod Carrilla...

Dvojac ide s Poljuda? Svatok u Ukrajinu, Hamza kod Carrilla...

Za Svatok postoji interes iz Ukrajine, a za Hamzu iz Mađarske. Hajduk nema ništa protiv njihovog odlaska, pa su po svemu sudeći obojica protiv Rijeke odigrali svoju zadnju ili jednu od zadnjih utakmica za Hajduk.

Jesu li Hamza Barry i Oleksandr Svatok već odigrali svoje zadnje utakmice za Hajduk? Lako moguće, dva su kola do kraja, a Barry nema pravo nastupa u subotu u Zaprešiću zbog žutih kartona, dok Svatok vjerojatno seli ponovno na klupu zbog toga što se nakon odrađenih kazni u postavu vraća standardan par stopera Simić - Ismajli.

A kako za obojicu postoji interes, pa i ponude, vjerojatno je debakl protiv Rijeke bio ili zadnji, ili jedan od zadnjih nastupa u bijelom Hajdukovom dresu za obojicu. Ako se sve odvije po planu, Svatok bi se trebao vratiti kući, u Dnjipro, doduše ne onaj isti koji je ugašen zbog bankrota, nego novi koji se tek osnovao i skuplja domaće igrače u nadi da će vratiti i nekadašnju snagu i slavu.

Transfer je pred realizacijom, a Hajduk je navodno zadovoljan onim što bi trebao dobiti za Svatoka, kojeg je platio 375.000 eura po informacijama s Transfermarkta, kada je dolazio iz Zorje.

S Hamzom je situacije nešto kompliciranija, njega je Hajduk planirao transferirati za milijunski iznos, no gambijski veznjak ulazi u zadnjih šest mjeseci ugovora i zimski prijelazni rok je zadnja prilika da se na njemu nešto zaradi. Za Hamzu je pak zainteresiran mađarski Vidi MOL, nekadašnji Videoton, gdje su njegovi stari znanci s Poljuda, trener Joan Carrillo i centarfor Marko Futacs.

Sve skupa bi trebao ''amenovati'' i novi sportski direktor, naravno, ako ga Hajduk uskoro imenuje, a kako neslužbeno saznajemo iz krugova bliskih predsjedniku Marinu Brbiću očekuju se na razgovorima još dvojica potencijalnih kandidata. Jedan od njih je Mario Stanić, dok se drugo ime drži u strogoj tajnosti, no ''bijeli dim'' bi se mogao ukazati nad Poljudom početkom sljedećeg tjedna.

Najčitaniji članci