Obavijesti

Sport

Komentari 0

Dvojnici: Toni Kukoč zna zakucati, ali i zabiti gol...

Dvojnici: Toni Kukoč zna zakucati, ali i zabiti gol...
6

DVOJNICI POZNATIH SPORTAŠA: Toni Kukoč, Ivan Ljubičić, Sergej Bubka..., samo su neki od primjera sportaša koji imaju svoje dvojnike

Prvi put čujem! Nisam imao pojma da imam dvojnika. Nadam se da će biti dobar tenisač, tako je reagirao Ivan Ljubičić prije nekoliko sezona nakon što je saznao da u ATP-evu imeniku postoji još jedan tenisač koji se zove - Ivan Ljubičić.
Postoji dosta takvih primjera u svijetu sporta. Primjerice, nedavno je u epicentru poljudskih zbivanja bio Toni Kukoč...
- Učinio sam veliku glupost, bez dopuštenja kluba otišao sam na probu u Saturn i sada mi je žao zbog toga - rekao je standardni lijevi bočni nogometaš.
Onaj “originalni” Toni Kukoč, ponajbolji europski košarkaš svih vremena, već godinama živi u Chicagu. Ali, često prati zbivanja u Hrvatskoj, u Hajduku, te također zna za svog dvojnika.
Sergej Bubka, ukrajinski skakač s motkom, čak je 35 puta rušio svjetski rekord. Motku je “objesio” o klin 2001. godine, ali danas na sportskim terenima postoji “novi” Sergej Bubka. I to - tenisač.
- Nije mi se lako uspoređivati s ocem. On je bog u Ukrajini. Čak i ako bih osvojio Wimbledon, ne bih ga nadmašio. Zato ću teško nadmašiti ikada svog tatu - rekao je 22-godišnji tenisač. Ima još primjera. Ante Tomić igra košarku i nogomet...

IVAN LJUBIČIĆ
Ivan Ljubičić bio je globalna zvijezda na Touru prije tri sezone. Bio je tada treći tenisač svijeta, 2005. godine osvojio je Davis Cup.  Međutim, ako odete na stranicu ATP Toura, uočit ćete da vam izbornik nudi - dva Ivana Ljubičića. Onaj drugi nikada neće steći slavu, dapače, u karijeri je taj 22-godišnjak odigrao dva meča na nižim turnirima, u oba meča je izgubio bez osvojenog seta. I taj je hrvatski tenisač podrijetlom iz Bosne i Hercegovine, iz Travnika.

ANTE TOMIĆ
Ante Tomić, košarkaš Zagreba, izabran je za najboljeg igrača NLB lige. Najveći je potencijal hrvatske košarke. Ante Tomić je kao nogometaš Dinama zabio dva gola ove sezone.

SERGEJ BUBKA
Sergej Bubka osvajao je šest uzastopnih Svjetskih prvenstava u skoku s motkom. Ima i zlato s OI. Tenisač Sergej Bubka teško će ikada nadmašiti oca. Sada je 227. na svijetu.